Odpoveď na príspevok od mgx:
@tdli stretli ste sa 2ja na rovnakej urovni: - in… @mgx Kritiku samozrejme prijímam,sme laici (asi aj riadne telce)ako to tak čítam,neznalí ako to v stavebníctve chodí,práve preto sme sa naivne spoliehali na stavebnú firmu,s tým že niečo takéto riešiť určite nebudeme...ako píšem firma je už naspäť u nás,všetko postrhali dole a osekali omietku dole.Jedná sa o cca 250m štv.-steny plus stropy.Popraskalo to ihneď,vlásočnicové praskliny ako veľké husté pavučiny,všade.Vo štvrtok odišli robotníci,v piatok sme sa nasťahovali a v sobotu ráno tam už boli praskliny,viď.foto.Tie sa potom aj vyduli.Ide o to že nám to celé skomplikovalo život a ešte máme platiť aj opravu...sdk dávali na jednu stenu.Odpoveď na príspevok od danculd:
Podla tych skrabancov na povodnej omietke predpok… @danculd Áno takto to bolo údajne napenetrované a natiahnuté lepidlo,sieťka,omietka...maľovka aj všetko zostalo,dali dole len to,čo odpadlo samé...Odpoveď na príspevok od hasterman:
V omietke podľa mňa problém nebol, asi to naťahov… @hasterman Tak ako píšete,veľmi rýchlo to všetko robili a takto to dopadlo.Všetko údajne penetrovali a všetko sa strhlo dole ako tapeta.Odpoveď na príspevok od tdli:
Dobrý deň,chcela by som poprosiť o názor na našu … @tdli to nie je chýba omietky už som to videl na dvoch stavbach. Nie / je chýba v podklade. Tá farba je obyčajná hlinka pár vrstiev. To čo tam urobili ryhy je možno 1% pridrznej plochy na 1m2. A na hlinku by mal ísť stuzovacia penetrácia ale ani tá nepomôže pri omietke. Všetko je to o zle pripravenom podklade. Teda nanesenie lepidla na farbu čo nemôže držať. Ak to chceli takto robiť mali všetko obrusiť alebo min. oskriabat. Pri cene 32€/m2 ste sitomohli dať osekat a sadrovu omietku čo je ideál na stary dom.Odpoveď na príspevok od tdli:
Dobrý deň,chcela by som poprosiť o názor na našu … @tdli nestíhal som tak doplním. Určite aj ten penetrak nastriekali inak by sa im sťahovala farba za valcom. Druhú stavbu čo som zažil na fasádu si uchytili klincami sieťku a potom hu prebehli lepidlo. Majiteľ prišiel zbadal asi dva pramene sietky trčať tak ich chcel odtrhnúť. Dva kusy sieťky spadli na neho a eps bol cisty. Celý dom sa dal strhnúť nič neostalo na eps. Môže byť akékoľvek drahé / kvalitné lepidlo ak nie je podklad správne pripraveny nič nepomoze.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@tdli nestíhal som tak doplním. Určite aj ten pen… @dan8181 No osekané to už všetko je,keď to vidím je mi do plaču.Prvá realizácia omietok bola o tom že nedali dole nič a druhá,že je dole všetko...ide o to,že to máme zas zaplatiť.Odpoveď na príspevok od tdli:
@dan8181 No osekané to už všetko je,keď to vidím … @tdli Nic by som neplatil.Ved ty ako investor sa nemusis rozumiet takymto veciam.Ved keby to tak bolo vsetci robime vsetko.Ked si pojdes opravit auto napr.vymenit rozvody a mechanik to pokazi a zadre sa ti motor,tak tiez to zaplatis 2x?Plus zniceny motor?Ved ty si to nechala na firmu a ze oni nevedeli ako na to snad nieje tvoja chyba.A ze si si mala najat stavebny dozor ako pise mgx je tiez riadny ulet.Nech mi nikto nehovori,ze si vola dozor k omietkam,alebo k obkladacom,sadrokartonistom.Ved ten dozor by ta vysmial ze naco ho tam volas.A to,ze by urcil spravny postup prac nezarucuje,ze firma to aj tak urobi.Bud nech urobia teraz omietky na vlastne naklady alebo vratia 8000.Odpoveď na príspevok od tdli:
@dan8181 No osekané to už všetko je,keď to vidím … @tdli Zaplatiť max. za to osekanie starej omietky (a jej odvoz), keďže to nebolo predtým nacenené. Počítajte s cenou cca 2,7€/m².Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@tdli Zaplatiť max. za to osekanie starej omietk… Ale 8000 uz su tam utopene.A neviem ci by som este chcel aby mi to omietala tato firma.Odpocital by som z 8000 cenu za sekanie a dovi.Neviem ako nacenovali tie omietky,ale ked v cene nebolo odstranenie starej omietky,ale rovno uz omietanie tak cena 8000/250m2 aj ked v tom boli aj nejake stropy co nadvihne cenu o 30% nejak mi to vychadza ako trojnasobna cena aku bezne najdes v specializovanych firmach na omietky.Zas za 2,7e/m2 by to nerobil nikto.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Ale 8000 uz su tam utopene.A neviem ci by som est… @kuracinarez myslel doplatit 2,7/m za osekanie, k tym uz zaplatenym 8k a vysledok by mali byt hotove steny. Co je podla mna rozumny navrh, kedze tie nove omietky si pokazila firma sama...Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Ale 8000 uz su tam utopene.A neviem ci by som est… @kuracinarez okay a čo konkrétne navrhuješ?? aby si pani našla lepšiu firmu a s touto sa súdila 10+ rokov s neistým výsledkom? Ak je realizátor sročka, tak je to stratený čas.. Hranice sú jasne definované. Realizátor chce znova plnú sumu (za ďalší matroš a ďalšiu prácu) a autorka dotazu pochopiteľne nechce platiť nič (bo už raz platila). Takže sa budú musieť "stretnúť" niekde medzi týmito požiadavkami a nájsť kompromis..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@kuracinarez okay a čo konkrétne navrhuješ?? aby … @gadefox Navrhujem bud nech firma zaplati skodu ktoru sposobila a majitelka nech im zaplati za to sekanie a dovi,alebo ked si trufnu este raz na tie omietky,ok ale nebudem platil 2x za ich chybu.Ale tu je riziko,ze to pokazia opat.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@gadefox Navrhujem bud nech firma zaplati skodu k… @kuracinarez tvoj "spravodlivý" návrh realizátor na 99,99% odmietne a dovi. Autorka dotazu ťahá za kratší koniec - nemá $$$, ani omietky..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@kuracinarez tvoj "spravodlivý" návrh realizátor … @gadefox Za kratší koniec až tak neťahám,nakoľko firma je momentálne u nás a osekala steny a ide sa to ťahať nanovo.Ide o to,že to dobabrali ten prvý krát to odflákli a vrátili sa pod vidinou ďalšej platby.Ja som od pána majiteľa stav.firmy dostala sms,že to bude toľko a toľko peňazí,neviem koľko konkrétne bola robota,koľko materiál,všetko dokopy aj s odvozom sute bolo bez pár euro 8000.Čiže ja ani netuším či táto cena zahrňovala aj niake osekávanie alebo nie.Teraz mám platiť za to aj keď som to už "možno zaplatila" a ešte máme zaplatiť aj za odvoz sute čo sú defakto naše vyhodené peniaze.Aby som bola spravodlivá tak v cene bolo asi 18m dlazba na chodbu.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Realizator si je vedomy svojej chyby.Najprv to ch… @kuracinarez Dohodli sme sa že to opravia,s tým že sa to musí osekať celé,čo sa aj stalo,ďalej to budú celé nahadzovať nanovo.Len realizátor sa oháňa tým,že bol zlý podklad a že takéto práce bude treba zaplatiť lebo že na tom sme sa nedohodli.Ja netuším keďže sme naivné telce čo mu slepo dôverovali,že čo v tej cene za prvú realizáciu mal a čo nie,lebo nám napísal len sumu.Tvrdí že táto oprava aby sme počítali tak s 6 500 €určite.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Realizator si je vedomy svojej chyby.Najprv to ch…Rozumiem. V tomto prípade by si si musel nájsť novú firmu; dúfať, že bude spolahlivejšia; a musel by si jej pochopiteľne zaplatiť za prácu a materiál. Neviem, na ktorej planéte žiješ, ale tu na Slovensku trvajú súdy aj desať rokov a právnika musíš samozrejme celý čas platiť (nepracuje zadarmo, že), pričom výsledok by bol neistý. Som fanúšikom pragmatických riešení a návrhov - tvoj patrí do kategórie emotívne rozpravky na dobrú noc..Ja by som fakt uz od nich nechcel omietky.
Odpoveď na príspevok od tdli:
Obnovujem svoju diskusiu,keďže nám prišli ešte ra… @tdli ako ste dopadli ? Máte nejaké nové info ?