Podmyté základy starého kamenného domu

Zdravím. Potrebovala by som poradiť. Pri prípravách na drenáž sme zistili, že základy domu sú na pár miestach podmyté plus, že stará omietka a aj pôvodné pojivo už nedrží ako má a rozpadáva sa. Stačí to teda trochu očistiť od hliny, natrieť nejakým penetrákom (ak áno - akým?) a zamurovať? Chceme tam zaviesť aj drenáž, takže by sa to už v budúcnosti opakovať nemalo. Len ma zaujíma, či aj to staré zvetrané pojivo (cement?) nechať len nasiaknuť penetrákom alebo ho úplne očistiť a dať tam nový cement. Či to v budúcnosti nebude robiť len škodu a mrviť sa do nop fóplie. Robil niekto z vás v minulosti niečo podobné? Fotky sú len pre predstavu a sú z miest, kde to nie je až tak alarmujúce. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
tomu nič nie je, a drenáž je tiež diskutabilná, zemina je sadnutá, narušíte ju a privediete pod základy viac vody. Snažte sa vodu zachytiť na povrchu, žľabom, plochou, spádom. pod takéto domy sa robili základy "nasucho", bez pojiva.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď. Problém je ten, že cca 40cm od múru je už susedov pozemok, takže tam nie je veľa miesta na iné riešenie. Celá zadná stena je mokrá a ťahá sa to celou izbou (do výšky cca 2 metrov), takže sme si mysleli, že práve vďaka drenáži tú vodu odvedieme preč. Budeme musieť asi zavolať odborníka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?