Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť ohľadom o… @aladarka2020 ja som preklady dorabal na kazde dvere lebo ako si spravne usudila tie dvere boli obmurovane a same sluzia ako preklad. U mna to bolo vynutenim zmenou vysky podlahy ale teda tie tehly na dverami sa mi sypali neraz do vyssej vysky nez som potreboval vyburat. Bud dvere na mieru alebo vyburat a spravit preklady.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@aladarka2020 ja som preklady dorabal na kazde dv… @sousedekovci89 tomu sme sa chceli vyhnúť. V dome už plnohodnotne bývame a neviem si predstaviť ten neporiadok 🫣.Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť ohľadom o… @aladarka2020 ja som kúpil v obi, vtedy ešte baumax, široké dosky, z ktorých som napílil potrebné šírky, stiahol na duvilax a skrutky vyrobil zárubne. SKrutkvé spoje som prelištoval L lištou na mamuta. Vyrobil ozdobnú rimsu a celé som to naskladal do otvoru. Namoril, nalakoval, prebrúsil a ešte raz nalakoval. Celé ma to stálo asi 50€. Dnes by to stálo asi stovku. Je to zo smreku, ale mám to namorené do odtieňu ku dubovému nábytku. Šírka tej steny bola nejakých 36cm, také sa obvložky vtedy nedali zohnať..Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť ohľadom o… @aladarka2020 Do toho otvoru prisposobis aj standartnu oblozkovu zarubnu len ju treba zospodu zrezat a aj dvere a zvyknutbsi na mensiu pochodznu vysku cca 188cm ak nevadi riesitelne to je aj bez burania.Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť ohľadom o… @aladarka2020 Z akého materiálu za 3700?Odpoveď na príspevok od mgx:
@aladarka2020 lacna verzia je objednat si "standa… @mgx vyzerá to super. Ale koľko cm môžem odrezať z dverí, aby sa potom nerozpadli? ĎakujemOdpoveď na príspevok od zicher:
@aladarka2020 ja som kúpil v obi, vtedy ešte baum… @zicher takí šikovní, žiaľ, niesme. Ale klobúk dole 🎩.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@aladarka2020 Do toho otvoru prisposobis aj stan… @wolodymyr a koľko cm môžem Max zrezat z dverí, aby zostali funkčné a nerozpadli sa? ĎakujemOdpoveď na príspevok od andynr:
@aladarka2020 Z akého materiálu za 3700? @andynr smrek masív.Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
@andynr smrek masív. @aladarka2020 Za masív to je primeraná cena. V 2009 mi robili vchod.dvere z eurohranolov,tiež s obložkou. 1ks 1500€.Odpoveď na príspevok od andynr:
@aladarka2020 Za masív to je primeraná cena. V … @andynr netvrdím, že je to neprimeraná cena. Samozrejme, chápem, že za kvalitu sa platí. Len mne sa jednoducho zdá veľa dať za interiérové zárubne a dvere skoro 4000 😒. Preto hľadám rady na lacnejšiu verziu.Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
@mgx vyzerá to super. Ale koľko cm môžem odrezať … @aladarka2020 ja by som obil tú omietku, kým sú tehly ešte podložené rámom, vyšpáral alebo vyrezal do vrchnej spáry nad tehlami drážku a na kleber vložil dva vinkle z každej strany jeden ako provizorny preklad.. Vybúral opatrne jednu spodnú šáru tehál. A potom vložil obložkovú zárubnu tak aby bol rozmer dverí čo najnormálnejší. Takto som zväčšoval jeden prechod na chodbe, kde som mal tiež zárubnu bez vrchného prekladu. Nemohol som si dovolť vložiť tam nový preklad, tak som spodnú šáru tehál podložil dvomi napruženými, jemne prihnutými vinklami, pre ktoré som už vedel nájsť presah, aby udržali tehly. Celé som to presieťkoval, omietol.. Povrchová sieťka to celé zastabilizuje.Odpoveď na príspevok od aladarka2020:
@wolodymyr a koľko cm môžem Max zrezat z dverí, a… @aladarka2020 z vostinovych dveri ... to su tie lahke.. mozes podla vyrobcu len v tom spodnom hranolku co je mav 20mm. Ale da sa to obabrat ze zrezes viac vostinu zatlacis jemne dnu a vlepis hranolcek. Je to skror praca pre sikovnika alebo stolara no da sa to. Uz som hranolcek raz ziskal tak ze ten povodny som odelil od povrchovej casfi. Inak som si ich rezal na mieru no vtedy jeden chybal.