Mravce

chcela by som poprosit rady: prerobeny stary dom, byvame uz 2 roky a vzdy na jar sa nam zacnu po dome objavovat mravce. Ci v obyvacke, v detskej izbe, hocikde☹. viete poradit, ako sa toho zbavit?
Odpovedať
@sisatopic rovnaky problem. Riesime to prasko na mravce po celom obvode domu.
Odpovedať
Porozkladat navnadove domčeky. Na nosia to do mravenisko a časom celá kolónia uhynie
Odpovedať
@sisatopic máme tiež mravce, vystriekali sme, ustúpili. Roky sme to tak robili u rodičov, vždy na jar sa objavili v dome a po postriekaní sa nevrátili do ďalšej jari 😄
Odpovedať
@sisatopic tiez mavame tento problem, u nas si robia kolonie pod takym starym betonom pri dome, co ma kde tu sparu, tak im to tam zvyknem "pocukrovat" tym praskom na mravce, ono to na chvilku vzdy pomoze, ale treba opakovat. Tento rok som sypala, akonahle som zbadala kopceky hliny, co vynosili cez tu sparu.. A samozrejme, netreba v dome nechavat nic lakave pristupne. U nas stacilo nechat par omrviniek na linke a uz tam boli. Clovek je aspon nuteny spratat vzdy vsetko..
Odpovedať
@sousedekovci89 dakujem za odpoved. mozem vediet, aky postrek pouzivate?
Odpovedať
@sisatopic klasický biolit na mravce 🙂 vystriekať nechať pokapať vyvetrať vyumývať 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Aj rodičia s tým mali problém a tiež sa osvedčilo vystriekanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 U nás napríklad tie domčeky s otravou vôbec nepomohli. Všetky ich normálne obchádzali 😄 Neviem či sme mali nejaký špeciálny inteligentný druh 😄 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@fatcat1 Ach klasika 😄 😢 Nech mu je zem ľahká
Odpovedať
Aj my s tým mame problém. Posypali sme na ich cestičky v dome ružové granule a nosia si ich do hniezda. Vraj do 14 dní by mali vyhynut celé hniezdo. Domčeky pre mravce tiež nezabrali.
Odpovedať
@gastan11 Im väčšinou stačí, že vidia, že sa ich odtiaľ pár nevrátiť a už ich obchádzajú, to isté platí napríklad aj na kriedu proti mravcom. Navyše to nie je moc praktické ak máš napríklad malé deti doma, tým sa ťažko vysvetľuje, že to nie je ako klasická krieda a nemôžu sa toho chytať. U nás pomohol sprej, ktorý sa nastriekal do miestnosti odkiaľ vyliezali, zavreli sa tam okná, dvere všetko, nechalo sa to pôsobiť hodinu, Takto sme to nastriekali dvakrát a zbavili sme sa ich
Odpovedať
Profilova fotka
U nas to kazdu jar cez stupacku, na nervy, ale ked kupim tie domceky, oni si to nanosia a mame pokoj. Ale vracaju sa rok co rok, je to taky nezmar.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?