Montaz uk s akumulacnou nadobou

Dobry Den,budeme prerabat starsi rodinny dom chcem zrusit gamaty ktore su tam teraz a nahradit kurenie kotlom na pevne palivo spolu s akumulacnou nadrzou. Je to mozne zapojit tymto sposobom?alebo tam treba nieco pridat.Cerpadlo bude mat v pripade vypadku el.energie zalozny zdroj.
Odpovedať
Pokiaľ má 3-cestný ventil chrániť spiatočku kotla, tak za AN ešte jeden 3-cestný ventil, ktorým nastavíš teplotu vody do radiátorov a ešte jedno čerpadlo, ktoré tú vodu do tých radiátorov poženie. Expanzku by som dal zatvorenú a poriadnu reguláciu k tomu celému...
Odpovedať
@mano8219 Tak ako @dedo758, ale akumulačku treba zapojiť paralerne, t.j. na T - kus, len ako odbočku z prívodu a spiatočky. Má to mnoho výhod.
Odpovedať
Profilova fotka
@mano8219 radia Ti dobre ale z toho nerozumiem nič. Zapojiť treba tak, aby teplo išlo prednostne do radiatorov, to sa dá obtokom stupačky okolo AN, Keď sa radiatory nahrejú, pustí sa teplo cez AN. Sú aj zložitejšie systémy, ale pokladám ich v RD za zbytočné.
Odpovedať
Takze uzavreta expanzka a AN zapojena paralelne by mala zabezpecit aby tepla voda isla najprv do radiatorov a potom do AN?Postaci v tomto pripade jedno cerpadlo a jeden termostaticky 3 cestny ventil?Na radiatoroch budu termo hlavice aby sa dalo regulovat teplo prichadzjuce do radiatorov je tam este nieco treba?Novy nakres.Chcem co najjednoduchsie zapojenie a co najmenej elektrosuciastok.Dakujem.A este jedna vec ako zabezpecim aby tepla voda nekolovala do celeho obehu pokial nema napr.65st musi tam byt 2 cest.ventil?
Odpovedať
@mano8219 Pozri na internet, je tam mnoho schém ako by to malo byť. Tvoja schéma možno bude fungovať, ale biedne. Ten trojcestný ventil s čerpadlom vo vykurovacom okruhu je tam práve preto, aby prednostne bolo zabezpečené ústredné kúrenie o vhodnej teplote vody takej, aby neohrozovala rozvody a aby sa do akumulačky ukladal len prebytok tepla. V schéme je nutné uvažovať aj s bojlerom.
Odpovedať
@jan45 mohlo by to byt aj takto?
Odpovedať
Profilova fotka
@mano8219 .ak sa tam dá trojcestný ventil, neviem ako sa dá ovládať, nefunguje skokom ale postupne.ale fungovať by to malo. Musel by byť v obrátenej polohe aby neprisával, ale obmedzoval
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?