Montáž sprchovej vaničky Kaldewei Sanidusch 396

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý večer, potreboval by som poradiť s montážou vaničky Kaldewei Sanidusch 396 v rozmere 90x90cm. Nechcem použiť žiadne nožičky a chcel by som ju nalepiť priamo na podlahu, keďže sifón pôjde smerom do pivnice a nepotrebujem tam zdvihnutie na výšku sifónu. Neviem či na bočné strany stačia kotvy kaldewei, alebo boky obstaviť, ale bočné strany sa mi zdajú úzke na vystavanie. Neviem čo so stredom, aby bol pevný, či stačí nejaké maltové lôžko, alebo betónové, keďže ide o smaltovanú vaničku. Viete mi niekto poradiť, prípadne, ak to niekto robil, nejaké foto. Nikde na nete som nič také nenašiel a moc by mi to pomohlo. ďakujem
Odpovedať
1
8
9

Odpoveď na príspevok od potocok:

@brenimus a podla coho by si to zistoval? zas nie…
@potocok vysku vyberaj podla toho, kde mas odpad, ake mas technicke moznosti a co ti viac vyhovuje esteticky a prakticky. ak chces moderny a bezbarierovy vstup, nizka je idealna – ale len ak to odpady dovolia.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od bulls7:

@potocok vysku vyberaj podla toho, kde mas odpad,…
@bulls7 a pokial mam odpad uz nastaveny na urcitu vysku, ake moznosti mam pri vybere aby som zabezpecila hladky a bezbarierovy vstup? mam zvazit instalaciu nejakych specialnych systemov na odvod vody alebo znizenie odpadu?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@bulls7 a pokial mam odpad uz nastaveny na urcitu…
@uhrovkova tak toto neviem ci budes chciet riesit sama 😁 akoze to su take veci co by som akoze radsej nechal na vodara odbornika, lebo kto sa tomu nerozumie tak by ti tam mohli pekne komplikacie vzniknut. a veru to nechces potom preburavat zase na novo celu kupelku, pretoze problem bude niekde v stene a nie v sanite.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od richto:

@uhrovkova tak toto neviem ci budes chciet riesit…
@richto suhlasim, na taketo zasahy je fakt najlepsie zavolat odbornika. ale len tak medzi nami, dnes uz existuju aj take nizkoprofilove odtoky a sifony, co vedia pomoct aj pri limite v odpade. jasne, nie vzdy sa to da riesit bez zasahu do podlahy, ale niekedy staci len iny typ sprchovej vanicky alebo kanalika a vyriesi sa to bez velkych stavebnych uprav.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lalipo34:

@richto suhlasim, na taketo zasahy je fakt najlep…
@lalipo34 takze ste to nakoniec riesili sami ci radsej s niekym odbornejsim? Mna bude tiez cakat stavba, tak uz rovno pozeram aj na tieto veci i ked mozno je to priskoro, ale asi je niekedy dobre dopredu vediet co kde a ako spravit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@bulls7 a pokial mam odpad uz nastaveny na urcitu…
@uhrovkova ak uz mas odpad nastavenu na urcitu vysku, riesenia su v podstate dve: bud prisposobit vysku sprchovej vanicky/zlabu tak, aby si sa trafila na existujuci odpad, alebo spravit upravu odpadu (znizenie ci presmerovanie). na bezbarierovy vstup sa vacsinou pouziva sprchovy zlab so sifonom s nizkou stavebnou vyskou. chcete to sami robit? ak nemate skusenost s niecim takymto, tak by nebolo na skodu sa poradit s nejakym vodarom/instalaterom.
Odpovedať
@bulls7 ja by som sa v kazdom pripade obracala na odbornikov, neviem ci taketo zasahy su vhodne pre amatarsku ruku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fundasa:

@bulls7 ja by som sa v kazdom pripade obracala na…
@fundasa to urcite nie, ak sa mas do toho pustat len tak, ze skusis, tak to vobec nie je dobry napad. este narocnejsie potom moze byt davat to do poriadku.
Odpovedať
@brenimus tak poľahky sa môže stať, že aj po odborníkoch to budeš musieť opravovať, ak si vyberieš zle. mne sa to stalo s odpadmi na vodu. prišiel majster, urobil všetko, čo bolo treba, a keď k nám náhodou prišiel jeden robotník robiť linku, zistil, že takto by nám to vôbec dobre neodtekalo. tak sme to museli dať opraviť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od radosal:

@brenimus tak poľahky sa môže stať, že aj po odbo…
@radosal tak to mozes byt este rad, ze aspon ten druhy co prisiel vedel o tom nieco viac. no a potom sa spolahni na niekoho a zver mu do ruk celu prerabku. to ozaj pomly len stat nad kazdym a kontrolovat.
Odpovedať
@lalipo34 dnes je to veru ťažké niekoho spoľahlivého nájsť. ani sa nedá nad každým stáť, však nie všetkému sa človek rozumie. ja by som sa napríklad darmo pozeral na robenie odpadov alebo stierok, keď o tom viem figu. našťastie mám v rodine niekoho, kto sa tým zaoberá, takže asi by som v takom prípade jeho požiadal o pomoc...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kunver:

@lalipo34 dnes je to veru ťažké niekoho spoľahliv…
@kunver tak mas sa na koho obratit, keby bolo treba. ale ved tomuto sa venuje vela ludi aj firiem. takze to nie je problem niekoho najst. uz druha vec je to, na koho sa mozes spolahnut, ale to sa da tiez rychlo preverit.
Odpovedať
@bulls7 veľa ľudí síce je, ale tak treba si pozisťovať, ako robia, ideálne ak niekomu už robili, ísť si to pozrieť naživo😉
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od radosal:

@brenimus tak poľahky sa môže stať, že aj po odbo…
@radosal tak to ale potom nebol moc odbornik by som povedal 🤣 a tak aspon, ze to ma stastny koniec no. @bulls7 ale mne sa vidi, ze ty si tu aj pridaval nejake video alebo nieco, ci? to si nebol ty? 😄 na margo toho, ze je na koho sa obratit...
Odpovedať
@brenimus no očividne sa za odborníka len vydával, ale to dopredu málokedy vieš, že ti dokáže niekto aj z daného oboru dovrzať vec.
Odpovedať
1
8
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?