Montáž Geberit

Zdravím vás,chcel by som sa opýtať či treba ešte podmurovať Geberit či stačí takto a sadrokartónom to zakryť? Vodár mi tvrdí že to stačí takto! Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 ja by som to podmuroval. Predsa len misa vysi na tych dvoch tyckach a spodok tlaci ako paka do steny.
Odpovedať
@roberto18 aj ja tak rozmýšľam,ale vodár má presviedča že to stačí, preto sa pýtam aj tu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 vodar nech si robi vodu a vy si robte podla vlastneho rozumu. Vy to budete uživat a nie on. To podmurovanie nič nestoji
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 https://youtu.be/yoQZePhjAR0 Samozrejme nemuselo by to byt po celej dlzke steny. Ja to budem takto riesit. Sadrokartonu neverim ak to mam roky zaťažovať
Odpovedať
tiez by som podmuroval. len kludne aj viac a kvazi ten geberit sa "strati" v tmo priestore potom lepsie... ze bdue kvazi zarovno...sadrokarton na strop 🙂
Odpovedať
@jano16 prečo pán vodár nepoužil ktorý je na sadrokartón ale použil na obmurovanie a tvrdí že stačí už len SDK? Wc modul dodával on?
Odpovedať
@profistavbari áno
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 tak sa ho opytajte preco dodal kombifix ktory je prioritne urceny na obmurovanie a preco nedodal duofix ktory je pre zaklopenie sadrokartonom
Odpovedať
@roberto18 jednoduchá odpoveď... Cena a zisk.
Odpovedať
@profistavbari nejako tak, ja sa ešte šudujem že dnes vodár vôbec kúpi kombifix pokiaľ nejde ten geberit úplne na zapustenie do steny. Tam by som to ešte chápal inak by som nad iným ako kombifixom ani neuvažoval. Veď ten sa môže tiež obmurovať napr. 5 cm porfix/ytong (ja tak mám) alebo zaklopiť SDK. Navyše sa s duofixom tým že má nožičky podstatne lepšie pracuje.
Odpovedať
@sousedekovci89 Presne tak. Práve toto riešim kde na stavbe sú 2x tieto wc a samozrejme predstavené. Rovnako tak dodával vodár.
Odpovedať
ešte sa opravím ..."samozrejme nad iným ako duofixom"- mám chybu v predchádzajúcom príspevku namiesto duofix som napísal kombifix 🙂
Odpovedať
Takéto príspevky ma čím ďalej utvrdzujú v tom aby som si väčšinu stavebných prác urobil sám. Majster kúpi wc, ktorý je potrebné podmurovať a ešte ma bude presviedčať a robiť z investora idiota, že netreba 🙂 za takúto prácu si ešte vypýta peniaze a ešte mi wc vyfakturuje za vyššiu sumu ako by som ho kúpil v napr. Hornabchu.
Odpovedať
@jano16 tak jak bolo povedane uz. Toto je typ nie na podpurovanie ale na celkove obmurovanie. Uplne na hovno, pan vodar nech si ho zobere do prec.
Odpovedať
@marian_8 toto nieje ani tak o práci ako materiáloch. Nepoznáte Remeselnícka tak sa pýtajte,čítajte cenovú ponuku a poprípade si materiál zhanajte sami.
Odpovedať
Kludne nepodmurujte, ale nech vam ten ,,vodar,, da zaruku ze ked sa to vytrhne zo steny opravi vam to na svoje naklady. Tam o inom ako o celkovom obmurovani a podmurovani ani nerozmyslaj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Spodný itong dať pod zavytovky, keď sa bude obmurovavat geberit. Takto to mám ja a drží. Vodar mi ale ešte hovoril môžem prvú radu zaliat betónom. Tie zavitovky sa ti opru o itong s dlažbu a neni šanca aby sa to pohlo.
Odpovedať
@andy952 nejaké fotky nemáte náhodou? Ďakujem
Odpovedať
@jano16
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 podmurovať a do budúcna budete mať kľud na duši. Nepočúvajte na majstrov ,robte veci tak, ako to bude vám lepšie. @andrejito_zemanito to má pekne spravené.
Odpovedať
Odporucam, podmurovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 ja som na miesta kde sa opera misa dal drevene hranolky, naco by ste sa babrali s murovanim, a s pieskovcom. stale nechapem ze zabudovatelne WC si vecsina ludi necha pred stenou a nezabuduje ho naozaj,
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 bola by som zvedavá ako vám vyfakturoval tento wc system, ako kombifix, ci duofix...
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo veci je najlepšie robiť tak ako sa ma! Nie ako nám je lepšie, lebo viacero ludi sú laici a nerozumia odborným veciam, takže ani nevedia ako to ma byt. Potom sa spoliehajú na majstrov a záleží na tom na akého narazia... Tento očividne nie je majster!
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze môže si ho kľudne zabudovať do steny ak má na to stena dostatočnú hrubku... väčšinou sú priečky 10cm, 15cm a tam konštrukciu wc nádržky nezabudneš. Preto to viacerí riešia pred priečkou. Je aj wc nádržka, ktorá sa od Geberit vola Jadrofix... čiže určená na zabudovanie do jadra, na bytovkách.... ale ak tam niekto nemá toľko miesta, tak to rieši tiež pred stenou...
Odpovedať
Profilova fotka
@cerler ved ok ale ked to riesim pred stenou tak si kupim normalnu nadrzku nie? preco zabudovanu? ked viem ze sa mi to tam nezmesti?
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze lenže ľudia chcú zabudované nádržky, aspoň čo tu vidím na MS (je to modernejšie? elegantnejsie riešenie, vidieť len pekne dvojtlacitko... 😊) a nie kombi wc ako pred 30rokmi. Inak aj wc kombi ma nadrzku, ktorá pred stenou zaberá dake cm. Predpokladám, že pri vybudovaní zabudovanie wc systému je to o pár cm menej... troška toho priestoru ušetria.
Odpovedať
Profilova fotka
@cerler toto je napr celkom pekne, a aj setrne k priestrou 🙂 https://www.vsetkoprekupelnu.sk/toale... 8cm geberit stoji o dost viac, ja som taky daval do 10 cm priecky
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze áno, toto je elegantne riešenie, rozmerovo ideálne, dizajnovo pekne. Niekto môže oponovať, že je stojaté a závesné wc je lepšie na údržbu. Podlahu môže umyť krásne pod wc misou, pri stojanom wc kombi to nie je možné, musí sa obliekať okolo sanity. My máme wc kombi, nie je dizajnovo také pekne ako v tvojom linku, ale nám vyhovuje. 😊 Keď budeme chcieť z akéhokoľvek dôvodu v budúcnosti vymeniť, tak opäť kúpim wc kombi ( nemusím riešiť podomietkovy systém zamurovany alebo obložený sadrokartonom, riešiť obloženie obkladom a riešiť majstra, ktorý mi to všetko zrealizuje... manžel hravo vymení wc za wc). 😉
Odpovedať
@cerler ale potom existuju aj chlapi, ktory vedia osadit, obmurovat, oblozit a aj nahodit zavesne WC. 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?