Kupili sme starsi dom. Co nas caka?

Ahojte, kupili sme starsi dom, povodny majitel zacal rekonstrukciu, ale este treba dokoncit kurenie, kupelne, schody, stropy, polozit podlahy, terasu a komplet exterier. Urobena je nova fasada, zateplenie, okna, strecha, zvnutra stierky a podlahy vyliate betonom. No a teraz moja otazka na tych, co rekonstruovali stare domy a presli tym vsetkym - na co sa pripravit, ako zhanat firmy na pracu, ako postupovat, proste vsetko ma zaujima 😀 tak prosim poradte, podelte sa s vasimi skusenostami 🙂 My sme si zatial na to pripravili pevne nervy a trpezlivost. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer. My sme si 80% robili sami, trvalo nám to 8 rokov ale vôbec neľutujem. Pozrite album a kľudne sa pýtajte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tema911:

Ahojte, kupili sme starsi dom, povodny majitel za…
@tema911 v podstate mate pripravene co treba (nervy a trpezlivosť) este si zabudla na financie
Odpovedať
Je urobená nová fasáda, strecha, okná, ale treba urobiť komplet exteriér? To asi myslíte okolie, dvor, to by som riešil ako posledné, keď bude dom obývateľný. Zvnútra stierky hotové, ale kúrenie nie je dokončené? Tak to asi ostáva už iba zavesiť radiátory? Takže som to pochopil že treba už iba vybrať správnu podlahu, dlažbu, dokončiť stropy a vymaľovať. Čo je robota maximálne na mesiac a môžete sa sťahovať a už potom popri bývaní vo voľnom čase položiť zámkovú dlažbu a zasadiť okrasný javor. Na to pevné nervy nebudete potrebovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@tema911 v podstate mate pripravene co treba (ner…
@cukrik25 tak to je samozrejmost
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Je urobená nová fasáda, strecha, okná, ale treba …
@hasterman Ano ano, exterier som myslela dvor, plot, zburanie starej sopy a tak. Kurenie je kotol na pevne palivo, ktory nechceme, takze potrebujeme nejaku dobru kurenarsku firmu, ktora aj navrhne, co bude v nasom pripade najlepsie no a plus teda samozrejme nove radiatory. Kupelne su len hole steny, takze taktiez firmu, co spravi obklad aj sanitu na komplet. No a schodisko, ktore chceme zvacsovat, je strasne uzke, s tym, ze jedna izba sa zmensi, posunie sa priecka, aby to vyslo. Toto vidim ako take najhorsie roboty, ktorych sa aj najviac obavam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

Dobrý večer. My sme si 80% robili sami, trvalo ná…
@matko291 Dakujem, teda mate to krasne a odviedli ste kus roboty.
Odpovedať

@tema911 no kúpili ste si robotu a studňu na peniaze. Všetko sa dá, ale nie je to pre každého.
Odpovedať

@tema911 no hlavne pokud jste to neudelali pred nakupem tak bych si nechal overit kvalitu rekonstrukce, zda je podle dokumentace. A to vcetne vsech rozvodu....
Odpovedať

@tema911 kúpili sme starý dom. Všetko som rekonštruoval svojpomocne s výnimkou výmeny strešnej krytiny, zateplenia a kúrenia. Aj kúrenie by som si urobil sám, avšak chcel som železnú armatúru kvôli kúreniu s krbovým výmenníkom a na acetylénové zváranie rúrok som si netrúfol. Ostatné všetko ja s manželkou. Od elektriny cez obklady, dlažby, omietky, cez zobytnenie podkrovia až po vykopanie externej pivnice, dvoch veľkých prístreškov, zadláždenia dvoru a výsadbu zelene. Vnútrajšok domu nám trval 5 mesiacov.. O dva roky neskôr som za 6 mesiacov zobytnil podkrovie. Exteriéru sa venujeme v podsate stále, vždy je čo upraviť, prerobiť, vykopať a podobne. Všetko sa dá, avšak musí byť chuť a motivácia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?