Kuchynsky ostrovcek s priechodzou sirkou 1 m ... ?

Ahojte priatelia, Mate niekto osobnu skusenost s uzsou priechodzou sirkou okolo ostrova a je to komfortne? Nam totiz vychadzaju sirky prechodu 1 meter po dlzke. A ostrovcek tiez nebude z tych vacsich, bude cca 80 x 120 cm. Z jednej strany celnej bude priechodzia sirka 1, 2m. Zaujima ma vas nazor ci je to dostacujuce z vasich skusenosti alebo sa mame vzdat vizie ostrova a spravit kuchynu klasicky do U. (Len pre predstavu kuchyna ma rozmery 3, 8 x 4, 2m. Tuto dilemu riesim uz 4 mesiace a neviem sa pohnut :(. Velmi pekne dakujem za kazdy nazor a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@slzickamodra otázka je koľko ľudí sa bude pohybovať v kuchyni? Ak varíš sama tak ten 1m je v pohode, ak sa tam budete väčšinou motať 2 tak račej 1,2m Čo sa roka ostrovčeka tak ten nieje moc veľký ale nieje to nič hrozné. Chceš mať na ňom drez alebo varnú dosku? Oboje by som nedával.
Odpovedať
1m je postacujuci a aj komfortny. take minimum je tych 90 cm, pod to sa uz neodporuca. su cinnosti, pri ktorych su tieto uzsie medzery nepohodlne, ale na druhej strane, vsetko mas na dosah a v podstate musis zakazdym urobit o krok menej nez pri 120 cm. dobre vymyslena, navrhnuta a zrealizovana kuchynska linka znesie takmer vsetko. problemom vacsinou byva, ze ludia si myslia, ze maju dobre navrhnutu linku a nepripustia, ze ich predstavy nie su take prakticke. ak si neviete dat rady, mate 2 moznosti. spolahnut sa na architekta (ale dobreho, nie ludi v niektorych nabytkarskych obchodoch s jednym skolenim, ktori nacapu skrinky tak, ako klient diktuje), alebo hodit svoju predstavu do plena napr. tu na streche a byt otvoreny novym napadom a aj kritike. nevyrovna sa to dobremu architektovi, ale viac hlav = viac rozumu. (obcas to fakt aj plati :-D ) takze hod sem podorys a vase doterajsie predstavy.
Odpovedať
Prikladam podorys. Ostrovcek bol mysleny cisto len pracovna doska. Popripade dve barove stolicky ale tie nemusia. Jednu stenu pozdlz ostrova by som chcela spajzovu zostavu o hlbke max 40 cm... Prosim kludne piste aj kritiku al iny navrh podorysu. Budem velmi vdacna:)
Odpovedať
Profilova fotka
@slzickamodra skôr by som zvolil kuchyňu do U. Červenou je klasická šírka pracovných dosiek (60cm) skrinky hore aj dole. Zelená by bola už väčšia (80-90cm) a skrinky len spodné a zdruhej strany tie barové stoličky
Odpovedať
@logo22 Siky ale aai by mi vadila ta uzina co mi vznikne medzi linkou a dverami a zas je nevyuzita stena ;(...
Odpovedať
@logo22 Siky ale aai by mi vadila ta uzina co mi vznikne medzi linkou a dverami a zas je nevyuzita stena ;(...
Odpovedať
zbytočne si nad tým lámeš hlavu, podľa mňa a ako tak vidím nie len mňa :d to bude postačujúce
Odpovedať
Profilova fotka
@slzickamodra ja by som ho tam nedavala, skor ti bide zavadzat, ked sa budes chciet zohnut do spodnych skriniek, meter je malo.. j tak smiesne malo tam vyzera, radsej si daj dokola celu do U cka. Inak barove sedenie je len otrava, nik tam nechce sediet, radsej poraidny jedalensky stol...
Odpovedať
@slzickamodra 80 X 120 je jeden z vacsich? :D :D prosim ta. My mame ostrov 120 x 160 a pride mi akurat, ale urcite nie velky.Z jednej strany mame 100cm a z druhej 120cm. uplne to postacuje.
Odpovedať
@bambula626 90cm je minimalna norma, tak nevrav ze 100cm je malo.
Odpovedať
@lukas1115i nie.... ved ja pisem ze nie je z tych vacsich ;) zle si precital ;)
Odpovedať
@slzickamodra hej prepac. Asi by som ho tam nedaval a spravil linku do U. Ale v ramci toho ucka by boli niekde barove stolicky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lukas1115i ja nevravim, co je norma ale co je prakticke. Ta kuchyna je dost velka na to, aby tam musela v stiesnenych podmienkach sa krcit pri hladani a vypratavani spodnych suflikov. Ak by sa tam pohybovali dvaja ludia naraz tak sa budu o seba potkynat...
Odpovedať
Dakujem priatelia za nazory. Kazdy ma nieco do seba. Veru asi bude rozumnejsie spravit ucko. Hlavne koli pohodliu len zas ci to nemude az moc velke neutulne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?