Koľko by stále rekonštrukcia tohto rodinného domu?

Dobry den. Naskytla sa mi ponuka takehoto domu. Dom je z roku 1960 a rozmerovo 12,6x9,5m. Chcel by som ho zrekonstruovat s tym ze chcem dotiahnut plyn z cesty do domu, nove rozvody vody kurenia a komplet elektoinstalaciu. Plastove okna, zateplenie, plavajuce podlahy, popripade 2x stresne okno dorobit. Strech bola menena 2006 a je tam zinkovany plech. Viete mi niekto aspon orientacne povedat cenu? Prizemie 1x kuchyna, 3x izba a kupelna a WC Poschodie 3x izba a 1x wc. Dom je z 1/2 podpivniceny.
Odpovedať
1
2
Od 25 ak s firmami min od 35k a to som asi dal malo, Ono ked ides totalme prerabat je to este horsie ako dorobit , hrubej stavbu. Vyhoda je asi len ze tam mas trochu spravene okolie plot aj ked stary .. kolko stoji ten dom a kolko pozemnky v okoli? A zmen si to na diskusiu
Odpovedať
@pa3ot Vsetko to bude o tom do akej tredy materialov a vybavenia pojdes. Svojpomocne mozno do 50k € s firmami mozno do 100k €
Odpovedať
Za dom 60tis a pozemky cca 40eur/m2. Ale velmi tazko zohnat pozemok. Uz to riesim 3 mesiace a stale nikto. Tento dom ma 840m2 pozemok. A materialovo ziaden nadstandard.
Odpovedať
Profilova fotka
@pa3ot Ten pozemok je možno zaujímavý, ale dom je čistá katastrofa. Na dome musíš porobiť VŠETKO - okná, podlahy, kúrenie, vodu, elektriku...... zateplenie fasády (a určite aj strechy!), kúpeľne, kuchyňu.... A pozri sa naň, ako hrozne vyzerá. To by si za pomoci architekta musel ešte aj urobiť nejaké zázračné ťahy v zmysle jeho štýlu a funkcie (+ 30 tisíc). Základný vklad je 100 tisíc. Pod 60 tisíc sa nemáš šancu dostať, ak to má byť čo len trochu v zmysle dnešných štandardov. A furt to bude také.... - veď sa len pozri na obrázok, čo si sem dal a zalistuj si v časopisoch, ako môže vyzerať pekný dom... 8-( Nem dobrá kúpa...
Odpovedať
Profilova fotka
Ver mi, ze tu cenu za prestavbu si nechces ani len predstavit. To budu take peniaze, ze radsej by som si postavil novy dom. A najma pri starom dome budes mnohymi vecami obmedzovany. Nebudes moct si robit rekonstrukciu akoby sa ti zachcelo. Budes musiet mysliet na to, na hento na tamto, no furt na nieco. Co pri stavbe domu nemusis riesit. Navrhnes si ako to chces mat a postavis si to.
Odpovedať
OK Dakujem vsetkym velmi pekne za radu. Mne sa to zdalo ako velmi dobra investicia a raz-dva ste mi zlozili ruzove okuliare :-D Tak zasa som skoncil v krasnom stadiu hladania vhodneho pozemku. ;-) Ale obzriet si to aj tak idem :-p ved to ma nebude stat nic.
Odpovedať
Ak je ti ten pozemok hodny 120tis (60+40+20-za zbúranie a odvoz sute), tak ho ber. No za tieto peniaze kúpiš nový 8a pozemok so všetkými sieťami v 70tisícovom krajskom meste. V cene domu 60 kupuješ hrubú stavbu z roku 1960 !! Za 60tis v rovnakom rozmere pôdoryse postavíš v cenách no hlavne technológiách roku 2017 hrubú stavbu s oknami, vodou, kúrením a možno aj potermi.
Odpovedať
3 mesiace je malo na hladanie domu,netreba sa splasit. My sme hladali skoro 4 roky pozemok a popritom dom,ale hladali sme tak,ze sme sa chodili vozit autom alebo na prechadzky a co bolo opustene alebo sme videli pozemok,ktory sa nam pacil,pozreli sme na katasterportal majitelov a potom sme ich oslovili,niekolkokrat do tyzdna sme prechadzali inzeraty bazos, bazar a inzeraty realitiek. Nic schopne nebolo az nedavno sa nam postastilo a kupili sme tehlovy dom s vybornou dispoziciou za nizku cenu s velkym pozemkom. Cena bola taka super,ze sa nam oplatilo ist do rekonstrukcie. Tiez v okoli nie su vhodne pozemky na stavbu domu,ak aj su,ludia nevedia,co za ne pytat.Domy v katastrofalnych stavoch sa predavaju v cenovych relaciach pomaly ako novostavby,ale to asi poznate. My si vsetko robime svojpomocne,najvacsia polozka je strecha,to musime urobit a ostatne uz pomaly pojde.Ak nie ste narocny podla mna do 35 tisic € by ste sa mohli zmestit,ak ocakavate klasicku rekonstrukciu v beznom standarde.Hlavne zvazte,ci ste spokojny s dispoziciou a ak nie,ake mate predstavy a ci by sa dali zrealizovat v tomto dome. Ono kazdy mudruje,co by ako urobil na cudzom,ale na svojom je to ine,clovek si na vsetko zvykne.My sme mali v dome uz tolko mudrosov,co si najskor svoje rekonstruovali a potom prisli k nam mudrovat,tak ako tu na modrej streche :-D Stavba noveho je skvela vec,ale niekedy to fakt nejde a clovek nechce donekonecna cakat na dobry pozemok,ktory sa mozno ani neobjavi
Odpovedať
@pa3ot Vseobecne by sa dalo povedat, ze kupovat dom a nasledne ist do jeho rekonstrukcie je blbost. Rekonstruovat dom sa oplaca v pripade, ze dom zdedis, pripadne sa k nemu dostanes za "babku". Pre info, byvam v zrekonstruovanom dome, kde sme ho s manzelkou s malim vyplatenim dostali za babku. Rekonstruovalo sa nakomplet, na par drobnosti vsetko svojpomocne. Ak by bol zaujem, album ma manzelka.
Odpovedať
Oplati sa to ked je jedinecna lokalita a nie je mozne zohnat v nej prazdny pozemok alebo ma stavba aj historicku hodnotu (obycajne obidve kriteria idu ruka v ruke).
Odpovedať
Tri mesiace je ozaj malo casu na hadzanie flinty do zita. Ale su mesta, ich casti,kde nieje sanca zohnat pozemok,lepbo niesu,je to cele zasatavne, vtedy urcite ak je to ozaj top lokalita,kde chcete zit kupuj aj dom na rekonstrukciu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pa3ot nie som síce zástanca rekonštrukcií, ale tento dom nevyzerá až tak zle. Ak tam idú pozemky po 40€/m2, tento má hodnotu 34 000€. Prípojka vody, elektriny a kanalizácia (žumpa/septik) tam budú, takže ak sú v dobrom stave, ušetrených bude ďalších okolo 6000€. Podpivničená hrubá stavba s betónovou podlahou, betónovým stropom a s novou strechou za 20 000€ neznie až tak zle. Samozrejme ak je suchý a v dobrom stave. Rekonštrukcia - zhruba 15 zateplenie, 8 plyn a kúrenie, 10 okná, 5 elektrina a voda, 2 podlahy, 10 kúpeľne a dvere, 5 kuchyňa, spolu teda okolo 50 000€ bez nábytku a stierkovania.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keď to prerobíš stále to bude starý dom! Nevzdávaj sa a hľadaj iný dom alebo pozemok. Ja som hľadal 1.5 roku a našiel som.
Odpovedať
@pa3ot vsetko sa da ked chces...neviem kolko mate celkovo penazi
Odpovedať
Planovali by sme cca 60tis do toho vrazit. Mam velmi vela znamich co maju stavebne firmy a urcite by pomohli s lepsimi cenami. Bagre a stroje by boli za babku. Komplet elekto instalacia aj s novou pripojkou cca 5000. To mi uz znami nacenil. Stale som na vazkach lebo poloha toho domu je v uplnej top lokalite co kladam, je mimo hlavnej cesty a manzelka by zo zahrady vysla rovno do prace.
Odpovedať
Ja nie som moc zastanca rekonštrukcii ale tento dom mi pride celkom fajn.je to klasika,ked na to hodis peknu ackovu strechu s peknou krytinou,nove okna a peknu fasadu tak to bude vyzerat pekne.Tiez som rekonstruoval a viem co to je,burat,vrtat sramovat ale pokial je dobra cena tak nie je o com.hlavne sa tom porad s manzelkou,mamou,otcom.pretize ludia ktorych sa to netyka radia velmi jednoducho a jednoznacne,vsetko je pre nuch jasne.Ako tu na modrej streche.drzim ti palce pri vybere.ja som pozemok hladal v nasej lokalite skoro 2 roky.Urcite by som sa na to isiel aspon pozret.pretoze z fotky sudit je tazko.
Odpovedať
Ja by som nad tým domom tiež flintu do žita nehádzal :) Podľa môjho na prvý pohľad nevyzerá vôbec strašne ... A s cenami za rekonštrukciu sa tu tiež "lúbi" preháňať ... Za 60 k čo spomínaš z toho musí byť pri troche snahy na komplet zrekonštruovaný barák ... A si na 120 tich ... Ak by sa ti podarilo kúpiť rovnaký pozemok za 34 tis. Eur tak za 86 tis. EUR rovnako veľkú stavbu s podpivničením a rovnakými m2 do štandardu nezariadiš ani vo sne :) Treba si uvedomiť, že ten dom bude mať cca 100 m2 užitkovej plochy dole, hore + cca 50 m2 v pivnici ... Tak si spočítaj, na koľko ta vyjde postaviť novostavbu s touto užitkovou plochou ... Pretože tý, čo písali o tých 100 tisicových rekonštrukciách, rátavajú tak 1000 Eur / m2 pri stavbe nového ... Ale najväčši "machri" tu na streche dokázali nový postaviť na hranici 600 Eur / m2 ... To je stále 150 tis. Eur + cena pozemku ... Dôležité je si dom prezrieť, či ti vyhovuje jeho dispozícia, resp. či si vieš dispozíciu ľahko upraviť podľa svojich predstáv, kde ľahko znamená že budeš riešiť maximálne "nenosné" priečky ... Ak si s tým OK, dom má pre Vás perfektnú lokalitu, je suchý, nemá žiadne statické chyby tak by som nad ním porozmýšlal a nebál sa doňho ísť ... Prípadne napíš @y2k čo tu ešte o kúsok väčší dom rekonštruuje a verím, že ti dá približný rozpočet, aby ťa uviedol do reality ... Pri starom dome nemusíš riešiť nové stavebné povolenie a nemusíš sa ani naháňať dostať dom do A1 tkového štandardu, tak isto vieš zistiť, akých budeš mať susedov a máš ako tak vybudované okolie ... Síce je to naokolo staré, ale musíš si uvedomiť, že ak kúpiš holý pozemok a postavíš dom, treba natlačiť peniaze do všetkého naokolo, tj chodníky, nejaká príjazdová cesta, múrik, brána, bránka či plota stále to je "oranisko" ktoré treba skultivovať a vložiť do toho vlastné peniaze ... Pri takýchto domoch si neni nútený to robiť hneď, resp. niekedy možno vôbec ... PS: Pri takto starom dome vieš ušetriť, aj keď nie si nejaký zásadný stavebník :) Veľa jednoduchých vecí si môžeš urobiť resp. predpripraviť celkom sám ... PSS: V okolí poznám hneď dva prípady, kedy niekto rekonštruoval klasickú komunistickú kocku nakomplet podpivničenú ... Ani jeden z nich nedosiahol tuná omielanú hranicu 50 tis. Eur ... Ale jasné, dá sa to, stačí si povyberať nejaké "nadštandardy" a dostaneš sa aj na stovku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 @pa3ot Lubk0 to samozrejme zhodnotil pekne, nemam co dodat, mozno len to ze ked dokoncim ja rekonstrukciu na komplet, co snad uz bude tento rok tak to tych 50tis asi bude....ale, vela veci co by som si mohol spravit sam som nerobil pre bud nedostatok casu alebo som si na to netrufol, takze dalo by sa aj menej pre viac info kludne napis
Odpovedať
@y2k Tak aj u teba som sa trafil :D Ty máš v cene ale aj strechu, že ? Rátal si aj veci na dvore, ako zámková dlažba, bazén, prístrešok či to v tejto cene nie je ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0: ono je problem ze ja si to neratam, radsej :-D nemam evidenciu ani fotodokumentaciu ako podaktori ... vsetko len co si pamatam a tak...a ano ratam do toho vsetko aj najma strechu ktora bola asi najvacsia polozka
Odpovedať
@leonardom 60000? Prosím o popis ako si prišiel k tej sume.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem kto ako ale my sme prerábali starý dom aj s prístavbou dvoch izieb a s terasou. Menili sme strechu/okná/elektrina/voda/kúrenie - všetko tam bolo vymenené, aj z vnútra všetko prerobené - steny, podlaha, plávajúca podlaha/dlažba...atd a dom je 17mx12m a nekupovali sme lacne no nepracovala tu firma ale zvlášt tesári/murári atd a do 45tis to predsa vošlo. :) Asi máme štastie!
Odpovedať
@peterj2187 Nemal si šťastie, to je proste normálna cena za podobné domy ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ozaj máš pravdu, ja som zabudol že náš dom sme zdedili od starých rodičov, takže kúpnu cenu som nepripočítal...prepáč.
Odpovedať
Profilova fotka
@erytro To je akože otázka...? Alebo výzva na duel...? :-) Pozri môj album - ten starší domček sme rekonštruovali s nákladom cca 40 tisíc. A je teda o hodne menší, ako tento, čo tu zadal @pa3ot . A sakra sme dávali pozor na rozpočet - samé akcie a pokiaľ možno Merkury Market. Ale všetko: zateplenie, výplne stavebných otvorov, vodu, kúrenie, vetranie.... - sme riešili ako v roku 2015, nie 1975. ;-)
Odpovedať
Vyhoda stareho domu je ze ma cislo... avsak stare domy sa oplati kupovat podstatne mensie a podstatne lacnejsie...a pristavit si. Prerabka trva 3x dlhsie ako stavba noveho. Samotne buranie a odpratavanie je naocne na cas, pocet ludi a peniaze. Ak nemas ludi co ti pomozu za pivo, tak sa to neoplati...taktiez isto nie za dany dom 120 000e... Z ytongu dokazes vytiahnut jedno podlazie za tyzden...toto kym zburas, resp. obuchas omietky..tak len to ti bude trvat tyzden..este to musis vyviest...a ani nevies ako to je urobene...nakolko si to nerobil sam....
Odpovedať
Tema rekonstruovat alebo stavat novy je nekonecna, a kazda ma svoje pre a proti. Ako tutok kolega nadomnou napisal ze "Samotne buranie a odpratavanie je naocne na cas, pocet ludi a peniaze", je to sice pravda, avsak kolko casu, nervov a penazi stoja vybavovacky okolo novej stavby? Myslim si ze to nieje uplne zanedbatelny fakt.
Odpovedať
@pa3ot Prerábali sme na kompletku podobný dom. Z pôvodného zostali obvodové a nosné múry. Niečo sme zbúrali, niečo pristavili. Robila nám to partia remeselníkov, kúrenie kamarát, ale aj tak sme sa dostali na cenu cca 70 tis. € - nemáme vonkajšie úpravy, terasu, nový plot... Celá rekonštrukcia trvala 6 mesiacov. A nemyslím, že by sme mali niečo nadštandardné - keď Vám však na dome takmer každý pracovný deň počas 6 mesiacov robia 3-5 ľudia, je ich treba tiež zaplatiť.
Odpovedať
@radoslavc Toto presne nemám rád, tieto "keci" ... Z Ytongu máš poschodie vytiahnuté za týždeň. Super, paráda ... A základy za koľko ? A projekt mu za koľko nakreslia ? A prípojky mu za koľko spravia ? A stavebné povolenie za koľko dostane ? Či to sa už časovo nezapočítava ? A finančne ? A nervovo ? A keď sa náhodou budúci sused začne niečo namietať ? Koľko nervov a času stratí potom ? Samotne búranie čoho ? Strecha je 10 ročná a ani nevieš, či mu sedí dispozícia ... Ak áno tak oholiť dom môže v užšom kruhu rodiny svojpomocne, na to žiadne odborníka nepotrebuje ... Prípadne s partou robošov, cigánov ... @leonardom = pozrel by som si tvoj detailný rozpočet :) Ty si ale dbal na veci, ako zachovanie dizajnu okien a podobne ... A hlavne ten dom bola podľa mňa daleko väčšia haraburda ako toto ... A tiež bolo riadne zateplenie nutné, nakoľko si riešil kúrenie elektrikou ...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?