Kam vyviezť škváru?

Ahojte...kupili sme stary dom a budeme riesit podlahy, kde je skvarobeton. Ten pojde prec. Ale napadlo ma, ze kam, na aku skladku sa to moze vyviezt. Nemozem sa dopatrat odpovede. dakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od meindzi:

Ahojte...kupili sme stary dom a budeme riesit pod…
@meindzi skvarobeton sa vo vseobecnosti povazuje za stavebny odpad, takze skladka alebo zberne miesto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luklu3:

@meindzi skvarobeton sa vo vseobecnosti povazuje …
@luklu3 ... a takmer 100 €/t + doprava... Pritom okolo obce je kopec oficiálnych poľných ciest, kde sa normálne žiada a aj každý príčetný občan sa poteší, ak niektoré stálezablátené úseky cesty niekto vysýpe stavebným odpadom, ako napr. drobnou betónovou drťou, omietkami, suťou, škvárou a pod.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@luklu3 ... a takmer 100 €/t + doprava... Pritom …
@petersd to mas pravdu, ale druha vec je, ci sa to tak moze robit. nemyslim teraz to, ze vsak urobim dobre, preco by som nemohol. alebo pojdem po tme nikto ma neuvidi...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od borisss:

@petersd to mas pravdu, ale druha vec je, ci sa t…
@borisss Hej, lepšie je potme. Lebo už aj po dedinách sa začínajú rojiť premotivovaní zelení blázni a s mobilami v ruke fotia, že kto - čo vysýpal... a udávajú. Porozprávaj sa napr. s predsedom urbáru, ak máte u Vás, títo uvitajú zasýpanie niektorých úsekov poľných ciest. Keď si kamarát so starostom, tak aj on medzi štyrmi očami Ti povie, že kde by to bolo dobre vysypať. 😉
Odpovedať

@borisss Hej, lepšie je potme. Lebo už aj po dedi…
@petersd ja skor riesim, ci to nespada do nebezpecneho odpadu
Odpovedať

@petersd ja skor riesim, ci to nespada do nebezpe…
@meindzi Čím viac budeš o tom premýšľať, tým viac zadrheľov nájdeš a iba zbytočne sa zostrašíš, alebo na seba niekoho upozorníš. Ak ale chceš byť max. obozretná, tak túto škváru nevyvezte hneď preč, ale iba vytvorte kopu na stavenisku. No a potom postupne, hoc aj na prívesnom vozíku za autom, porozvážate po okolí. 😉 Veď tam toho z pod podláh nebudete mať veľa - nestojí to ani za to, že objednávať auto a prevážať niekam na skládku...
Odpovedať

@petersd ja skor riesim, ci to nespada do nebezpe…
@meindzi moze aj nemusi, zalezi ake to ma zlozenie 🤔
Odpovedať
Zo škváry sa ešte pred pár desať rokmi robili tvárnice, možno by to niekto zobral z bazošu, prípadne zberný dvor, u nás je stavebný odpad na váhu a do určitej hmotnosti zdarma. Škvára je ľahká, dobre sa s ňou manipuluje. Za mňa bazoš a zberný dvor. Doba sa zmenila, napr. v 2 stupni ochrany a viac nemôžete na cestu vyviesť stavebný odpad - škridle atď., ktokoľvek vás môže nafotiť, alebo budú vedieť, že ste robili podlahy a vyviezli ste niekde do prírody, to by som neriskoval, kvôli ušetreniu 5 eur.
Odpovedať

@meindzi Čím viac budeš o tom premýšľať, tým viac…
@petersd a to je legalne??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Zo škváry sa ešte pred pár desať rokmi robili tvá…
@roman_x Žiaden stavebný odpad nemôžeš oficialne niekam vyviezť iba tak! Ani v oblasti bez stupňa ochrany 😉 Záleží, akú kategóriu odpadu určia na zbernom dvore. Bežné dedinské zberné dvory berú len bežný odpad a od svojich občanov, do určenej výšky kg na občana. Že ušetrených 5 € ? Mňa nedávno takmer zabili pri vývoze sklenenej vaty na autorizovanú skládku, nie na obecný zb. dvor. Oficiálne je to kategóra "Izolačné hmoty - objemový odpad" (tak nejako to bolo na faktúre) a cena takmer 300 €/t. Ono sa nezdá, ale zo stavby sa tých kíl nazberá neúrekom raz - dva. A ešte plus doprava. ... No, a potom sa niekto čuduje, že ľudia začínajú byť kreatívni. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matlies:

@petersd a to je legalne??
@matlies Nie je, ale s rozumným prístupom je to obojstranne prospešné. Aj pre toho čo vyváža, aj pre toho kto chce, aby sa to vysýpalo tam a tam. Napr. na spevnenie rozbahnenej poľnej cesty. A tak sa obyčajný bezpečný odpad zhodnotil v lokalite, kde vznikol. Čo je na tom zlé, ak všetci majú z toho úžitok? A toto je rozumné, že občan vyvezie "poctivo" na skládku, kde sa to bude desaťročia a možno i stáročia bezúčelne skladovať (a tým zaťažovať ŽP) a na spevnenie poľnej cesty niekto iný bude musieť objdenávať v lome nejakú kamennú drť, ktorá sa musela spracovať, previesť, atď... Kedy viac utrpí ekológia ?
Odpovedať
Profilova fotka
nechaj si spraviť rozbor vzorky, stačí malý kýblik, robia to akreditované laboratóriá, často aj firmy, ktoré škvárobetón vyvážajú.
Odpovedať

Ahojte...kupili sme stary dom a budeme riesit pod…
@meindzi my sme si presne na tento istý účel ( skvarobeton z podlahy ) objednali kontajner 12m3 , tam sme to nakydali a malo to ísť na skládku ale na poslednú chvíľu sa podarilo zohnat záujemcu ktorý to využil na podsyp do cesty. Samozrejme za všetko sa platí - aj za prenájom kontajnera aj xy €/kg . Treba si riadne vysondovat okolie, pozri aj Bazoš - súkromníkov. My sme z PB a z mesta stal kontajner 5m3 ( max na 3dni ) 120€ s DPH a za odpad pýtali 5centov/kg do 100kg nad 100kg 3centy za kg. Väčší kontajner sa objednať nedal , takže by som musel objednávať kontajner 3x. 3x120€ = 360€ len za prenájom !!! Tak som hľadal po okolí a na koniec mi chlapík zo Žiliny doviezol do PB 12m3 kontajner za 180€ a cena za likvidáciu sute 1cent/kg 🙂 Všetko sme tam pekne pomestili na 1x. Následne čo sa mi po trochach nazbieralo som vyvážal po tme do poľnej cesty kam chodia chatári 🙂 nikto sa nesťažuje - teraz keď prší tak je tam cesta , predtým tam boli bahenne kúpele.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?