Kam s nabytkom počas rekonštrukcie domu

Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o radu – chystáme sa prerábať dom a potrebujem poradiť, ako a kam dočasne uschovať nábytok. Prerábka bude celkom rozsiahla (nové podlahy, omietky, kúpeľňa aj kuchyňa), a potrvá nám približne tri mesiace. Bývame v dome, takže mám k dispozícii dvor a záhradu, ale neviem úplne, čo by bolo najlepšie riešenie na uskladnenie nábytku vonku tak, aby sa nepoškodil. Máme tam síce altánok, ale ten neposkytuje úplnú ochranu pred dažďom a vlhkosťou, takže ho môžem využiť len na pár drobností a hlavne je veľmi malý a nezmestí sa tam nič väčšie. Rozmýšľam nad tým, či by sa dal napríklad prenajať nejaký plechový kontajner, alebo či existujú nejaké špeciálne fóliové sklady, stany, alebo plastové úložné boxy väčších rozmerov? Už som si googlila a našla som takéto plachtové haly - https://hagro.sk/ponuka/. Nechcem kúpiť "mačku vo vreci" preto tu davam link na nich či ich nahodou poznate. Neviem aké riešenie je ale najrozumnejšie. Hlavne to, že tam chcem dať skrine, stôl, stoličky, komody, možno aj sedačku – proste celý nábytok z domu. Keďže ste tu všetci čo sa venujete stavbe, čo by ste mi odporučili použiť? Je bezpečné skladovať nábytok vonku tri mesiace, ak je dobre zabalený a zakrytý? Budem veľmi vďačná za každú radu alebo zdieľanie skúseností. Vopred ďakujem! 🙏
Odpovedať
a nejde tu tak trosku o reklamu?? ak nie, tak mi to pride aj tak ako blbost kupovat za dva litre nejaky stan, aby som mal kam dat nabytok. radsej si prenajmite nejaku garaz alebo iny priestor. alebo sa daju robit tie rekonstrukcie postupne, aby mal byt aj nabytok kde presunuty.
Odpovedať
Profilova fotka
V lete bude prsat menej a staci kupit zakryvacie plachty do toho altanku, aby priamo nenaprsalo na nabytok. My sme tak mali pri prvej prerabke. Pri druhej, kde isli dole omietku na tehlu a podlaha nakomplet von a netrvala 3 mesiace ale podstatne dlhsie, sme prerabali izby postupne a nabytok sme presuvali hore-dole podla toho, co sa prerabalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od addka08:

Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o radu – ch…
@addka08 Mali sme prenajatú suchú garáž a ešte sme na podlahu položili hrubú gumovú plachtu, ak by náhodou od podlahy šla nejaká vlhkosť. Tiež sme plánovali prenájom na tri mesiace, nakoniec to bolo osem.
Odpovedať

@addka08 Kúp na inzerát nejakú stavebnú búdu, stojí to niečo cez 500 €, a po rekonštrukcii to predáš. https://dom.bazar.sk/28997424-lacna-s... https://dom.bazar.sk/28997381-plechov... Ak ti to príde ako drahé riešenie, tak potom už len tú kryciu plachtu z fólie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daxxor:

a nejde tu tak trosku o reklamu?? ak nie, tak mi …
@daxxor lenže v našom okolí žiadna taka garaž na prenajom nie je a teda žiadna nie je dostatočne veľká a keď si prenajmeme 4 garáže bude to cenovo rovnako a takto to môžeme mať bez omedzeni a nemusime sa s rekonštrukciou ponahľať nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zlatatehlicka:

@addka08 Mali sme prenajatú suchú garáž a ešte sm…
@zlatatehlicka presne tohto sa bojim aj ja a nechat si nabytok vonku len tak prikryty plachtou v lete ok no ale na jesen ked zacne prsat a co ak budeme aj my prerabat do zimy...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@addka08 Kúp na inzerát nejakú stavebnú búdu, sto…
@chrobak7 Môže byť ale to je stale malé, dom je veľký a iba pod foliu ho nechcem dať pretože čo ak rekonštrukcia nebude ralne 3 mesiace ale viac, potom pride jeseň, dažde...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sissik:

V lete bude prsat menej a staci kupit zakryvacie …
@sissik čo si veštica? u mňa práve v lete najviac zrážok, príval ,búrky aj ked nie každé, ak nemáš miesto prerábať postupne a kde budeš vtedy bývať? ja som dal do garáže a pod strechu a mám i letnú kuchyňu
Odpovedať

@addka08 minimalne v BA sa rozbiera trh s prenajmom "malych uskladnovacich koji" kde si mozes za odplstu uskladnit co potrebujes. Neviem kto kazdy to poskytuje ale pamatam si ze minimalne 1 taka moznost je v blizkosti R1 cetrum na Roznavskej v BA.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@addka08 Kúp na inzerát nejakú stavebnú búdu, sto…
@chrobak7 tak urcite je to lacnejsie ako hentie plachtove haly. to mi pride ako uplne zbytocne kupovat to len na jednorazove vyuzitie.
Odpovedať
Profilova fotka
kupim stary 40stopovy kontajner aj s dovozom a po akcii predam. Alebo este lepsie, prenajmem. Pripadne sa spytam v okoli susedov, ci si niekto nechce zarobit prenajmom "prazdnej garaze""
Odpovedať
Veď budete prerábať postupne, tak postupne treba aj naspäť nábytok podávať. Je apríl. Aj keby začnete v máji tak cez leto vám ten nábytok vonku vydrží keď bude prekrytý a ofóliovaný. Tie prehánky z tepla čo budú mu neuškodia.
Odpovedať
prerábali sme celý dom, čo sa vošlo išlo do garáže, altánka....zvyšok ostal v dome a presúval sa do už hotových izieb.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janula_be:

Veď budete prerábať postupne, tak postupne treba …
@janula_be prerábať začíname v júni a ideme na kompletku celý dom, podlahy, steny, nové priečky, búrať staré atď... :)
Odpovedať

@janula_be prerábať začíname v júni a ideme na ko…
@addka08 ale idete miestnost po miestnosti predsa, nejdete zburat cely dom hned naraz nie? 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od murika:

@addka08 ale idete miestnost po miestnosti predsa…
@murika šak to nie :D ale v celom dome naraz ideme vytrhat podlahu, burat priecky, pridavat priecky, malovat steny a podobne.. ako to mame robit iubu po izbe to nedava zmysel 🤷‍♀️
Odpovedať
Článok sa načítava...

@murika šak to nie :D ale v celom dome naraz idem…
@addka08 ak máš drevenú podlahu dosky,ktoré ideš vyberať postav z toho prístrešok, na strechu stačí lacný asfaltový šindel, alebo lino ak niekde bolo,alebo niečo požičať
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@addka08 ak máš drevenú podlahu dosky,ktoré ideš …
@duzu celkom dobry napad 👍️ @addka08 ale ak mate potom ako vyuzivat nadalej ten stan tak si myslim ze je to tiez fajn volba.
Odpovedať
Profilova fotka

@sissik čo si veštica? u mňa práve v lete najviac…
@duzu som vestica. Prerabali sme 4 roky a byvali sme. Prezili sme, nabytok sme posuvali z ozby do izby podla toho, co sa prerabalo.
Odpovedať

@duzu som vestica. Prerabali sme 4 roky a byvali …
@sissik písala si že v lete bude pršať menej, ako to môžeš vedieť už na jar?prerábanie dlhé,
Odpovedať
Profilova fotka

@sissik písala si že v lete bude pršať menej, ako…
@duzu lebo v lete spravidla prsi menej ako na jar? Uz dlhe roky?
Odpovedať

@duzu lebo v lete spravidla prsi menej ako na jar…
@sissik v lete stačí jeden príval to padajú fúriky vody nie kvapky,alebo väčšia seria burok a naprší viac ako inokedy za celý rok a vtedy najviac škody, všade okolo les ten stále parí a ihned daľšia búrka, akurát teraz máme už dlho sucho
Odpovedať
Profilova fotka

@sissik v lete stačí jeden príval to padajú fúrik…
@duzu ano, burka v lete moze prist. To neovplyvni nik. Len keby bol dostatok vlahy a zrazok, nemusime polievat v lete zahrady ze? Ak bude nabytok na mieste, kde voda nenaslaha a neostane stat 3 dni, tak sa mu nic nestane. Mali sme tak pocas prvej prestavby domu hned po kupe a pouzivame niektory z neho doteraz
Odpovedať

@duzu ano, burka v lete moze prist. To neovplyvni…
@sissik niečo som mal tiež pod väčším presahom strechy zakryté len tenkou foliou na maľovanie, zakrýva sa nábytok v strede miestnosti
Odpovedať

@daxxor lenže v našom okolí žiadna taka garaž na …
@addka08 vasa vec. pokial viem, kazdy chce mat rekonstrukciu co najrychlejsie za sebou, aby mohol cim skor normalne byvat a fungovat. mate zvlastny pristup, ale ked vam to tak vyhovuje.... kupte si aj styri take stany, mne je to uplne jedno 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stanlej:

@duzu celkom dobry napad 👍️ @addka08 ale ak mate …
@stanlej Ďakujem :) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?