Instalacia difuznej folie

Ahojte vsetci, ma niekto skusenosti s instalaciou difuznej folie na starsi krov? Plechova strecha bola postavena bez folie medzi plechom a krovom. zaujima ma akym sposobom sa izoluje takato strecha. Podkrovie planujem prerobit na obyvatelne. Hranoly maju rozmer 14x12cm latovanie je s medzerami cca 30cm. ako izolaciu pouzijem vatu a jedna sa mi o to ako najucinnejsie nainstalovat tu difuznu foliu aby krov nehnil a vata nevlhla. Dakujem za vase prispevky :)
Odpovedať
Profilova fotka
nepotrebujete difúznu fóliu, ale parotesnú zábranu vnútri .
Odpovedať
@jan45 PRESNE TAK. @malafarma PAROZABRANU potrebujete na vnútornej strane.
Odpovedať
Ano, tak ako pisete, parotesna folia patri dnu pod iyolaciu a s jej instalaciou nemam problem. Zaujima ma vsak akym sposobom by ste instalovali difuznu foliu nad izolaciu bez skladania krytiny.
Odpovedať
@malafarma nemám s tým zatiaľ praktické skúsenosti ale presne som o tomto probléme už premýšľal a ako najlepšie riešenie sa mi zdá inštalovať difúznu fóliu zospodu krokiev, čím sa medzi krokvami vytvorí odvetrávaný priestor nad izoláciou. Na krokvy potom paralelne na kant prišrobovať laty, prierezu dajme tomu 15x3cm, medzi ne vata. na tieto laty potom kolmo ďalšie laty rovnakého prierezu a medzi ne ďalšia vrstva vaty a navrch parozábrana. Týmto získame prakticky rovnakú skladbu strechy ako pri novej streche a 30cm vrstvu izolácie.
Odpovedať
@ragnar Zaujimava myslienka, paci sa mi tvoj napad.
Odpovedať
@ragnar zbytocne komplikovane a musite si robit dve roviny, s finalnou upravou az 3, pritom by vam stacili dve. Hlavne si dajte krov skontrolovat statikovi, ci a akym sposobom bude mozne zavesit to vsetko na krokvy. Odvetranie mozete spravit vo fajermuroch.
Odpovedať
@stowasser Dakujem za prispevok, mozete to s tymi rovinami konkretizovat? resp aku strukturu by ste odporucal? Statik sa vyjadril ze je to OK. Z obrazka to velmi nevidiet ale cierna plocha v lavom rohu je kliestina, takze tramy pokracuju este nizsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?