Hrubka fasadneho polystyrenu

Profilova fotka
..poprosim Vas o pomoc...prerabam starsi dom a prisiel rad na zateplenie...dom je z plnej palenej tehly a je podrezany...je to klasicky stvorec,kde dve steny su 45cm a dve steny su 30cm hrube...kolko izolacie mam teda zvolit? Chcel som dat vsade 15cm bieleho polystyrenu...alebo mam dat na 45 cm stenu inu hrubku izolacie ako na 30cm? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@iso Dobrý deň. Na rekonštrukciu rodinného domu potrebujete projektovú dokumentáciu. Pokiaľ sa v nej uvažovalo so zateplením projektant Vám presne vypočítal koľko izolácie a akej potrebujete. Pokiaľ nie, obráťte sa na odborník, ktorí Vám s tým pomôžu, aby bola vyriešená nie len stena ale najmä kritické detaily.
Odpovedať
Profilova fotka
@iso to treba cele prepocitat, pretoze to zavisi od toho co chces dosiahnut a ako bude zaizolovany zbytok. Osobne by som investoval do energetickeho auditu z kotreho by malo vyjst co sa oplati a co nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Na podlahu som pouzil 10cm grafitoveho polystyrenu...poter som dal anhydrit,kurenie je podlahove...na strop islo 36 cm knauf insulation...sokel chcem zateplit 10cm isover perimeter...len tie steny fakt neviem....
Odpovedať
Profilova fotka
@iso Nájdi si na nete "výpočet tepelného odporu..." - dosaď materiály z tabuľky, porovnaj požadované hodnoty (napr stránka Isover) a máš v tom jasno. Nemáš na stavbe projektanta, nemáš dozora ...!!!???
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?