Hlinený dom - nabíjanina

Čaute stavbári mame možnosť kúpiť hlinený dom nabíjania za dobru cenu dom vyzerá byt celkom zachovali asi 10 rokou sa v nom nebývalo nieje ani hrozne mokrý len ma dosť popraskané omietky z vnútra a zvonka nič akurát nad oknom v oboch rohoch drobné praskliny tak by som vás poprosil o radu co si myslite ci stačí len novu omietku alebo môže byt problém zo statikou.
Odpovedať
Profilova fotka
Každý dom zo môže mať problém zo statikou.
Odpovedať
Profilova fotka
Do takéo domu sa pred 12 rokmi sťahovali aj naši. A odvtedy len prerabaju. A vlhne stáe...
Odpovedať
však ho kúp, zbúraj a postav z hliny, ale tentoraz už z pálenej.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre zachovanie to bude namáhavé, ale vráti sa to pri používaní. Teraz mám v takomto dome príjemne bez klimatizácie. Dom sa dá ľahko podrezať, treba vkladať pozink. plech. Až potom sa môže zatepliť, ale počkal bysom na náklady spojené s kúrením cez zimu, podľa toho sa rozhodnúť .pozrieť základy, resp, odvodnenie základov, má to vplyv na statiku.
Odpovedať
@martin85 ty si taky šikovný o takéto rady nestojím ;-)
Odpovedať
Dobre no uvidím ešte ako sa rozhodneme ci pôjdeme do toho.A ešte by som chcel vedieť ci sa dá znovu pripojiť elektrina alebo treba novu prípojku a aký by mal byt postup.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je dom odpojený, alebo nemal prípojku, treba požiadať el.pod. o pripojemie. Projekt prípojky, po schválení realizácia, revízna správa, odovzdanie prípojky do majetku el.pod. Merač, odber.Po ukončení domu rev. správa, kolaudácia zmena pripojenia natrvalo.
Odpovedať
No a môžem si spraviť rozvody v dome sam? A nedá sa to nejako spraviť bez kolaudácie ze by sa spravila prípojka zapnú mi elektrinu a ja si už od skrini potiahnem do domu bez všetkých tých omielačiek okolo toho aj celi dom sa bude robiť svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
dakedy boli rozdielne sadzby na stav. elektrinu a pre domácnosť, teraz neviem.
Odpovedať
No tak dnes sa rozhodlo ten dom kupujeme.Len jeden roh domu trochu sada vidieť tam praskliny stačilo by podla vás podbetonovať len ten jeden roh alebo treba celi dom?Počul som ze keby sa podbetónuje len ten jeden tak to môže byt ešte horšie co si o tom myslite?
Odpovedať
vidíš,ešte si nekúpil a už nevieš......však sa budeš chytať za hlavu za pár rokov!!!!!
Odpovedať
ďakujem za radu veľmi si my pomohla a možno más pravdu budem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin_lv Daj sem nejaké fotky domu. Najprv treba zistiť prečo sadá a až potom môžeš robiť nejaké opatrrenia.
Odpovedať
Fotky nemám zatiaľ žiadne no vyzerá to takto aj keď s toho sa nedá veľa posúdiť ,hrúbka tých prasklín je asi 3mm
Odpovedať
Profilova fotka
trhliny urcite preber so statikom..mame tiez trhliny na dome, pozri album..momentalne sme v stadiu robenia venca..dobre si rozmysli ci sa do toho pustit lebo je to narocne ci uz na financie alebo na cas ..vela stastia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Aj mi sme vcera vyplatili zalohu za hlineny dom... stemy su v poriadku....od podlahy dohota trosku vlhke steny... uvidime co spravi kurenie...chceme ho podrezat....vybrat par priecok.....pristavit obyvacku ..kuchynu....vymenit strechu..okna....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?