Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, chcem sa opýtať. Mam priecku medzi k… @matejb96 keď dam 12,5 . Uz to bude pretŕčať, a linka bude obsadená.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@matejb96 keď dam 12,5 . Uz to bude pretŕčať, a l… @matejb96 osobne by som radšej nalepil na hrubú vrstvu klebru, než by som tam mal pchať styrodur. Snaž sa to spojiť, nie rozdeliť. Baumit duo contact nepraská, bežne sa ním lepia izolačné dosky na aj hrubšie bochníky, ktoré nepraskajú, nestrácajú objem a exclentne dokáže držať na akomkoľvek stavebnom povrchu.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 osobne by som radšej nalepil na hrubú v… @zicher chcel som to dávať na chemicku kotvu +závit.tyč. no medzi nimi by bol ten styrodur,len kvôli dodrzaniu hrubkyOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher chcel som to dávať na chemicku kotvu +záv… @matejb96 zbytočne sa ti to predraží na tých chemických kotvách. Ked dáš potrebnú vrstvu a prcapíš na hrebeň, neurve to ani divá sviňa. Dohladíš povrch a môžeš tam zavesiť tank.. Jediné negatívum bude, že taká kopa klebru bude dlhšie schnúť.. Ale stále si myslím, že rýchlejšie, ako cez nepriedušný styrodur.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 zbytočne sa ti to predraží na tých chem… @zicher uz mam tie kotvy kupene 😁😁 Len otazka, ci tam nebude nejako extrahovať ten styrodur, alebo co sa s ním stane časom. Poprípade, nacapim na lepidlo+chem.kotvu 🤔 .. aa zvysok kolko bude treba dorovnať, dorovnam sietkou a lepidlomhm?Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher uz mam tie kotvy kupene 😁😁 Len otazka,… @matejb96 ako som už povedal, ja by som tam styrodur nepchal. Ten Duo comtact je objemovo stály, nepraská ani pri vysychaní hrubej vrstvy, je skrátka k tomu účelu vyrobený a z vlastnej skúsenosti viem, že je extrémne priľnavý a neodlúpi sa ani na nekvalitnom povrchu, čo sa ale teba netýka, lebo tvoj povrch je rozprávka.. Ked tam kotvy dáš, nič nepokazíš, ale podľa mňa sú zbytočné. Na ten styrodur sa vykašli.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 ako som už povedal, ja by som tam styro… @zicher ked to budeš lepiť na celú plochu, aby tam neboli dutiny, tak si predstav, že ak by bola sila lepidla iba 2kg na cm2, čo unesie x-násobne viac, tak jedna tvárnica 50x25cm v ťahu udrží cez 2,5 tony. Tie kotvy tam budú iba na ozdobu. Si predstav, koľko udrží celá plocha...Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 ako som už povedal, ja by som tam styro… @zicher dakujem ti pekne za raduOdpoveď na príspevok od zicher:
@zicher ked to budeš lepiť na celú plochu, aby ta… @zicher a ked to hodim iba na kotvy , bez lepidla? 🤔Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher a ked to hodim iba na kotvy , bez lepidl… @matejb96 tak tejto otázke nerozumiem.. Ty tam chceš nechať dutinu? Aký by to malo zmysel?Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 tak tejto otázke nerozumiem.. Ty tam c… @zicher ja neviem, pričapim to normalne na stenu . Vyvrtam do porfixu dieru, natlacim chem,kotvu, do toho zavitovku, a pričapim 🤔 či úplne zlý postup?Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 tak tejto otázke nerozumiem.. Ty tam c… @zicher žiadna dutina, pojde porfix na porfix,a chytene budú chem.kotvou so zavitovkuOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher žiadna dutina, pojde porfix na porfix,a c… @matejb96 ty si si neprišiel po radu, ty si už rozhodnutý, ako to urobíš, len si to chcel odobriť. A ja hovorím, že by som to nalepil na kleber. Ale urob, ako myslíš, alebo si počkaj nia niekoho, kto odobrí tvoj postup.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 ty si si neprišiel po radu, ty si už ro… @zicher nie niesom rozhodnuty ešte, yak tam dam aj kleber. Pre istotu.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher nie niesom rozhodnuty ešte, yak tam dam a… @matejb96 mal som podobne odskoky ale +-10 cm pod oknami po akumulacnych peciach, primuroval som 7,5 ytong a medzeru zalieval betonom 😁 vsetko drzi nepraska.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matejb96 mal som podobne odskoky ale +-10 cm pod… @sousedekovci89 tak iba hodim na kleber? Nemusim dávať chem.kotvu, ked ju mam uz kupenu? Aaa aky zostane odskok v kuchyni, to dorovnam iba a hotovo. Ale hodim porfixy na chem,kotvy. A potom odskok dorovnam aj tak.... Su dve varianty. S lepidlom sa mi neche drbať teraz velmiOdpoveď na príspevok od matejb96:
@sousedekovci89 tak iba hodim na kleber? Nemusim … @matejb96 matej, a ako chceš spájať jednotlivé porfixy dohromady? Ked sa ti nechce drbať s lepidlom.. Na žuvačku? Alebo obojstrannou lepiacou páskou? Ved na lepidlo by to bolo najrýchlejšie, vyplní dutiny, zjednotí stenu a všetko spolu bude držať ako jeden celok. Koľko tam tých kotiev mieniš narvať, aby si pricyhtil každú tvárnicu jednotlivo? Nerozumiem tvojim myšlienkovým pochodom... Komplikuješ si úplne jednoduchú záležitosť.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 matej, a ako chceš spájať jednotlivé po… @zicher ,noo mal som v pláne 3-4 závit.tyče na jednu tvarnicu 😁 ale máte pravdu, drbnem to na lepidloOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher ,noo mal som v pláne 3-4 závit.tyče na je… @matejb96 kazdu tvarnicu? Pocuj a co ti drzi take bezne priecky v dome? To sa nebojis, ze spadnu? 😁Odpoveď na príspevok od minoo:
@matejb96 kazdu tvarnicu? Pocuj a co ti drzi take… @minoo to mam klasika lepidlo +roxory. Len toto som chcel ten kusok dolepit, nic viac . Ale ked tvrdia ze na lepidlo je to lepšie,ctak to dam na lepidlo, aj ked osobne si myslím, ze ked tam drbnem lepidlo. Iba jednu kvadru, a zakvacim sa ja na ňu, tak ju odtrhnem.... A to mam 92kg.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@minoo to mam klasika lepidlo +roxory. Len toto … @matejb96 chemicka kotva so zavitovkou , je proste chemicka kotva. Tú závitovu tyč, nestrihne tá váha linky+riadu.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher ,noo mal som v pláne 3-4 závit.tyče na je… @matejb96 Ja by som to vymuroval do roviny a medzeru medzi novou stenou a starou by som postupne vypenil PUR penou. V podstate miesto toho EPS, čo si chcel dať by tam bola pena. To aj spojí novú stenu so starou a nemusíš tam dávať nejaké kotvy. A bude to menej práce aj materiálu, než keby si to lepil 2cm vrstvou lepidla alebo dával 2 cm omietku.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@matejb96 chemicka kotva so zavitovkou , je pros… @matejb96 mam na stene- 7,5 tehla vymurovana na kant, zavesene na bezne hmozdinky kupelnove umyvadlo so skrinkou, sklo nad nim a 10 cm vedla skrinku (plna domacej chemie). Drzi to zatial s prehladom 5 rokov.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@minoo to mam klasika lepidlo +roxory. Len toto … @matejb96 a ty nechces dorovnat ten skok aby bola cela stena v rovine? Lebo to normalne zacnes murovat na zemi, takze ta stena je samonosna, len je prilepena o druhu stenu... Ci to inak chces?Odpoveď na príspevok od minoo:
@matejb96 a ty nechces dorovnat ten skok aby bola… @minoo tak spodným linkám to nevadí, len tym vrchnym,aby nebol odskok.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Kks tolko balastu k jednej domurovke. Ved boha kr… @wolodymyr 😂 diki