Čím vyrovnať nerovný terén pod parkety? Škváru nechcem.

V troch miestnostiach bytu sme vybrali parkety (budeme ich cistit a nanovo pokladat), vytrhali hobru, na ktorej boli lepene asfaltom, pod hobrou boli 4-5 cm skvary a stavebneho odpadu - bordelu. Panel je hrbolaty, dokoncu su na nom vedene elektricke kable (pravdepodobne do pivnice?!) Co dat namiesto skvary, ak sa chceme vyhnut betonovym poterom a drahej nivelacke? Potrebujeme nerovnosti niecim (najlepsie sypkym) prerovnat, na to dame podlahovy polystyren (sme na prizemi, je potrebe odizolovat nevykurovane pivnice), na to OSB doska a parkety.
Odpovedať
@katkaaktak - robili sme presne to iste dali sme tam piesok a do neho kable na zemi urovnali na to presne ako planujete polystyren, OSB, laminatka
Odpovedať
@trnavacka Prosim ta, aky to bol piesok? Nejaky hrubozrnny?
Odpovedať
@katkaaktak - nie, obycajny piesok zo stavebnin, v takych sackoch baleny robili sme to pred 5 rokmi a je to OK
Odpovedať
ahoj, aj my prave renovujeme stare parkety. Z povodnej skvary sme trochu odobrali, zarovnali, polozili dve vrstvy OSB dosiek a lepime parkety. Povodne sme tiez chceli davat polystyren, ale sme na vyssom poschodi, tak tepelne izolovat nemusime. Ja by som na Vasom mieste tam tu skvaru nechala, len z nej odoberte a zarovnajte, vyhnete sa zbytocnemu vynasaniu stareho materialu a nakupovaniu noveho.
Odpovedať
ahoj, ja som tiez komplet vytrhal parkety v 2-izbovom byte. skvary bolo cca 8-10 cm ... najlepsie je ju vsetku komplet vynosit, predpokladam ze sa jedna o nejaky 30-40 rocny byt. tak ako radia vyssie nahradis to pieskom zo stavebnin, nemusis kupovat vrecovany, staci piesok 0-4 mm co sa predava na tony a das si ho rovno doniest pred bytovku. ja som potreboval cca 2,5 tony a vyslo ma to s dovozom do 30 eur. dolezite dve veci - na spodok pod piesok dajte parozabranu (igelitovu foliu) a piesok nechat dokonale vysusit ... ja som to robil koncom zimy, takze sa susilo cca mesiac :( . co sa tyka pracnosti, netvrdim ze sa nenarobite, ale traja sme zvladli vsetok piesok vynosit na 7. poschodie (s pomocou vytahu) za pol dna.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme povynasali skvaru, dali sme tam polystyren na ten sme davali protihlukovu podlozku na laminatovu podlahu a nakoniec podlahu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?