Aký materiál na prístavbu k starému domu?

Ahojte, opravujeme si stary, storocny dom a radi by sme ku vchodu pristavili nieco ako terasu/pristavbu (neviem, ako to spravne nazvat). Rad by som sa Vas spytal, co by ste pouzili ako material, ci je lepsie mat murovanu pristavbu s oknami alebo by ste ju postavili z dreva? Kazdopadne, myslim, ze v obidvoch pripadoch to budem musiet ohlasit, vsak? Prikladam fotku nasho domu a nakres, ako by to asi mohlo vyzerat. Diky
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to riesil z dreva. Subjektvine mam radsej drevo a na terasu duplom. Nie som si isty, ale podla mna to bude stat aj menej. Funkcnost rovnaka a bude to krajsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Do 25m2 treba ohlásenie drobnej stavby, keby mala viac m2 je potrebné stavebné povolenie. A tiež sa prikláňam ku drevu, ku starému domu sa drevo hodí.
Odpovedať
Najprv musis specifikovat vyuzitie toho priestoru, potom material. Nevidim foto. Terasa = volny otvoreny priestor, s moznostou prekrytia pergolou napriklad - vyuzitie - kavicka, cigaretka :-p Pristavba = permanentne uzavrety priestor - v zmysle verandy, chodby, ci zimnej zahrady? Polozil si otazku, diskusiu necakaj.. Potrebujes stavebne povolenie. Ziadnych 25 m2... Podstatnym sposobom menis vzhlad objektu. Ale osobne by som sa na to vykaslal :-D 50/1976 Stavebny zakon CAST 2 ODDIEL 4 POVOĽOVANIE STAVIEB, ZMIEN STAVIEB A UDRŽIAVACÍCH PRÁC Stavby, ich zmeny a udržiavacie práce § 54 Stavby, ich zmeny a udržiavacie práce na nich sa môžu uskutočňovať iba podľa stavebného povolenia alebo na základe ohlásenia stavebnému úradu. § 55 (1)Stavebné povolenie sa vyžaduje, pokiaľ tento zákon a vykonávacie predpisy k nemu alebo osobitné predpisy neustanovujú inak, pri stavbách každého druhu bez zreteľa na ich stavebnotechnické vyhotovenie, účel a čas trvania; stavebné povolenie sa vyžaduje aj pri zmene stavieb, najmä pri prístavbe, nadstavbe a pri stavebných úpravách. (2)Ohlásenie stavebnému úradu postačí a)pri jednoduchej stavbe, jej prístavbe a nadstavbe, ak tak určil stavebný úrad v územnom rozhodnutí, b)pri drobných stavbách, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie; c)pri stavebných úpravách, ktorými sa podstatne nemení vzhľad stavby, nezasahuje sa do nosných konštrukcií stavby, nemení sa spôsob užívania stavby a neohrozujú sa záujmy spoločnosti; d)pri udržiavacích prácach, ktoré by mohli ovplyvniť stabilitu stavby, požiarnu bezpečnosť stavby, jej vzhľad alebo životné prostredie a pri všetkých udržiavacích prácach na stavbe, ktorá je kultúrnou pamiatkou, e)pri stavbách elektronických komunikačných sietí (nosiče telekomunikačných zariadení) umiestňovaných na existujúcich objektoch, ktoré nepresahujú výšku 6 m, šírku 2,5 m a nezasahujú do nosných konštrukcií stavby, f)pri prízemných stavbách elektronických komunikačných sietí, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a výška 4,5 m, g)pri výmene alebo dopĺňaní telekomunikačných zariadení na existujúcich stavbách elektronických komunikačných sietí, keď nedôjde k zmene stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?