Ako zazimovať nedostavanú stavbu bez strechy?

Ahojte, chcela by som sa poradiť vo veci ako je možné zazimovať nedostavanú stavbu bez strechy. Stavba by mala vytiahnuté aj múry na podkrovie aj z predu a zozadu do tvaru trojuholnika ( klasická sedlová strecha) . Alebo by bolo jednoduchšie nechať len strop bez krovných stien? Máte s tým niekto skúsenosti, prípadne ako by sa to dalo poriešiť? Dlžka podkrovia je 16m a šírka 7m. Ide mi o to, aby nám tam nepršalo, či nesnežilo a prípadne nevlhol strop, v prípade, keby sme nestihli dorobiť strechu v danom roku. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by toto vsetko bolo vytiahnute tak uz nevidim problem spravit krov...Tesar ti pride aj ked mu snezi na hlavu.. Ak to nebude v takomto stave tak si hlavu nelam ze nieco navlhne...Ako tam sneh napada tak sa roztopi a vsetko uschne....Ja som mal tie tento pripad..A teraz uz byvam.vsetko bolo ok..Nic som nezakryval iba okna som zabednil.
Odpovedať
nech nedokončenie strechy je z akéhokoľvek, či z finančného, časového alebo iného dovodu a v prípade, že by pršalo? nemôže to napáchať nejaké škody? Bohvie jak to bude so snežením. dalo by sa to nejak prekryť, aby sa tam zbytočne nedržala voda? Ide mi skrátka o to ako zabezpečiť ten vrch, aby tam zbytočne netieklo, či je to potrebné alebo ani nie, či ak náhodou to nasiakne vodou, to potom aj poriadne vyschne...?
Odpovedať
@borderka kúp veľké plachty..cena tak cca 15 E a zakry to... a máš po probléme, nemusÍś ťahať žiadne štítové múry, tei yb ti aj tak navlhli a nezabránili by prieniku vody do vrchnej deky..stropu
Odpovedať
Profilova fotka
Plachty poberie vietor.najlepšie urobiť krov aj s krytinou.Mráz a voda môžu narobiť problémy hlavne pálenej dutinkovej tehle.Môže zamrznúť a potrhať ju.Videl som to po stavbách x krát.netreba to podceňovať.Betónu neublíži ani voda ani mráz.Ak aj nezakryjete dom treba ho chodiť odmetať od vody a snehu.
Odpovedať
@antonmesaros plachty nepoberie vietor ak vies ako na to
Odpovedať
@pr plachty nie mame to vyskusane. bolo to zatazene a podfuklo a dotrhalo. a voda a sneh boli aj tak vsade
Odpovedať
@mima1 placty áno..mame to vyskúśane, bolo to zaťažené ako to malo by´t, bolo to pospájané ako to malo byť a neodfuklo to... :-)
Odpovedať
asi nebol vietor :-D my sme zatazili paletami betonove tvarnice zo stropu tam boli zvysne a dokonca nosiky na strop... skoda penez
Odpovedať
@mima1 ..svietilo slnko a bolo leto..... :-)
Odpovedať
stavat budeme z porobetonu. Uvidime podla cenovej ponuky ci to bude Ytong, Porfix alebo H+H. Asi to zatial vyzera na HH. Tehlu nebudeme pouzivat, mozno iba keramicky strop a vencova tehla.
Odpovedať
samozrejme ze by som bola najradsej keby sa nam to cele podarilo dat pod strechu, ale to sa este nevie ako nam to vide... zaital si zistujeme nejake tie moznosti co a ako...
Odpovedať
@borderka cize v podstate este ste nezacali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@borderka : teda este ani neviete z coho budete stavat a uz rozmyslate o zazimovani? V statuse mas ze prestavujete dom, ale snad neidete teraz prestavovat podkrovie. Chcete murovat po mrazoch? Duplom podobeton je nasiakavy jak spongia. To chcete medzi sviatkami vymurovat?
Odpovedať
Profilova fotka
no toto aj mňa zaujíma, nám projektant povedal, že nie je problém nechať aj otvorenú stavbu (novostavbu) na zimu... Dom čo sa prerába, má omietnuté steny a tak tak si myslím, že je lepšie tiaž dať pod strechu ako sa triasž pri kaťdom vetre, daždi, snežení či zatečie či nie...
Odpovedať
Profilova fotka
@pr ahoj nedá mi nesúhlasiť,niekoľko krát sme takto zazimovavali stavby a nie je problém.výhoda pôrobetonu je že kraje plachty prekriješ doskou a pribiješ :-D .jasné že plachta bude len jednorázová 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Pri zazimovaní stavby sa musíte vysporiadať s dvoma problémami.Prvý je ,aby zbytočne nanamokol materál stien(porfix schne tri roky!!! v priebehu ktorých je zakázané ho zateplovať!!!.To sa dá akotak eliminovať tými plachtami.Druhý a ešte väčší je voda stojaca na betónovej platni, alebo vrchnej deke najmä pri styku zo stenami.Materiál stien ju do seba nasiakne(nasiakavosť porfixu alebo tehloviny 200%) a pri vysokých mrazoch môže dôjsť k úplnej deštrukcii týchto materiálov.Kapitola sama o sebe je premočený keramický strop+ mráz..Stropné vložky je mráz schopný popraskať v horšom roztrhnúť v celom priereze .Porfix a Ytong sa nemôžu murovať pod +5°C.Už vonkoncom nie namrznuté a zamrznuté tvárnice. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pr Niečo mám odstavané.Nieje to problém na stavbe na ktorej sa pracuje a kadé ráno sa očistí upraví opraví.Horšie je to postaviť a nechať na pospas mrázu a vode.
Odpovedať
@antonmesaros ..no vidíś a ja som len teoretik :-)
Odpovedať
@borderka Dobrý den. Nechápu několik věcí. Chcete stavět a ptáte se na katastrofický scénář, kdy nedotáhnete stavbu pod střechu. Nejlepší a nejspolehlivější řešení je stavební a především finanční a organizační připravenost stavby. Ostatní řešení jako zakrytí stropů, nebo to nechat na pospas povětrnostním vlivu je celkem nákladná a nespolehlivá záležitost. Že by zrovna hrozila totální destrukce , o tom silně pochybuji, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že provizorní spolehlivé zakrytí je celkem nemožné. Voda je mrcha a ta se dostane všude. Spolehlivé řešení je to zastřešit a to i v zimě. Dělá se to běžně a zrovna tuto zimu je to celkem jedno, protože ta panička Zima zapoměla přijít. A příští rok to bude ještě lepší. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mr79 nie nejdeme teraz stavat, jedna sa o buduci rok...najprv musime cast domu zburat, urobit nove zaklady, mury, strop a vytiahnut mury na podrkovie a strecha.. burame polovicu domu. je to pre nas vyhodnejsie ako zburat cely a postavat novy, mame uzky pozemok a dom je na hranici pozemku.polka domu je hlina a polka tie sede kvadre. este nas caka vybavovanie stavebka, takze neviem jak to potrva. a teda kedy zacneme s buranim.. dufam ze na jar..snad april... takze neviem presne odhadnut ako dlho nam potrva dostat sa po strop ci mury podkrovia.. preto som chcela poznat nazory skusenejsich stavebnikov ake su moznosti. Preto uz radsej teraz si zistujem nejake info,, nech sa viem pripravit a popripade zariadit na tu stavbu.Ono sa to nezda, ale ten cas tak rychlo ubehne... A hadam tu budu aj uzitocne informacie aj pre ostatnych.
Odpovedať
@ladajaskva Nejlepší a nejspolehlivější řešení je stavební a především finanční a organizační připravenost stavby - prave preto si chcem urobit prehlad čo kolko stoji a pokial sa da dostat z financneho hladiska a jak poriesit pripadne nedostatky a zo stavebneho hladiska mame v plane svojpomoc a odborne prace na majstroch. preto si chcem urobit cenovy odhad co ma bude stat zakladova doska so zakladmi, kolko mury s robotou, kolko strop, strecha a moze zimovat ... toto je moj ciel na jeden rok... ale clovek nikdy nevie jak sa to cele moze vyvinut a tak preto ma napadlo ake su moznosti pripadneho zimovania bez tej strechy, aby to nemalo nejake nasledky.
Odpovedať
@mima1 ešte nie.. nejak sa nam predlzilo vybavovanie projektu - ide o individualny. takze az teraz bude.. stratili sme sice nieco cez polrok, ale sa to aj dlhsie riesilo, navrhovalo - ide o projekt rekonstrukcie . a projektant bol aj casovo dost zaneprazdneny zozaciatku. takze teraz nas cakaju papierovacky-vybavovacky.. a potom buranie a vystavba.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@antonmesaros Chcem sa spytat: mame zafoliovu strechu a krytina este neprisla. A vonku dnes snezi. Kolko snehu unesie kvalitna, hruba parozabrana Wurth? :) Vdaka za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
Nic si z toho nerob,stavbe sa nic nestane.Ja som tak mal dom odokryty dve zimy a vsetko je ok. Deky mi vypraskali,ale to je v pohode,poter to zakryje.
Odpovedať
Profilova fotka
@fudorka parozabrana? urcite? nie paropriepustna folia ktora sa dava pod skridlu? ta znesie snehu vela, skor sa obavaj slnecneho ziarenia, uv ziarenie z nej spravi sito za 3-4 mesiace....
Odpovedať
Profilova fotka
@tarbavalaba mhmm presne ta :) tolko tam nebude, vyroba krytiny trva vraj dva tyzdne. Dakujem za upokojujucu odpoved :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mam podobnu otazku akurat ze dom je zastreseny a uzavrety....problem je ze mam terasu na ktorej mi stoji voda kedze este nieje vyspadovana do vypustí. Atika je spravena z YTONGU a strasne pije vodu plus mi ta voda nejako preteka cez rohy a steka po preklade do tehly(obvodove su z tehly). Zaroven pani majstri murari porozbijali niektore tehly pri odstranovani šalungu prekladov a pri silnejsom dazdi zateka voda do muru. Moze sa tomu v zime nieco stat? Alebo to tak moze ostat do jari?Vdaka za info.
Odpovedať
hop sry..... som toto vlakno nasiel cez vyhladavanie a nevsimol som si ze ide o rekonstrukcie a uz to neviem presunut. ak to admin najde tak pls presunte to do obvodove a nosne muri?? neviem sam kam by som to dal...vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?