Ako vyriešiť preklad nad oknami

Potreboval by som vymeniť staré okno cca 250cm x 150cm za dve menšie okna 100cm x 80cm. Môj plán je vybrať stare okno, vymurovať na stred vzniknutého otvoru 50cm široký stlpik, naň položiť preklady pre jedno aj druhe okno a zvyšok nad prekladom domurovať. Moja otázka je ohladom prekladov - planujem použiť klasicke keramicke preklady 125cm dlhé. Širka steny je 20cm, takže musim pre každe okno použiť dva preklady na stojato + medzi ne nejaký 4cm styrodur aby mi to vyšlo na tych 20cm? Pýtam sa lebo mi to pripada trochu zbytočné na tie cca 2 rady porfixu čo nad tým vzniknú ale nič lepšie mi nenapadá, čo by ste mi poradili? Prikladam foto pre predstavu
Odpovedať
Preklad nedrží len porfix,ale predpokladám že nad oknom máš pomurnicu ,na ktorej je strecha...ak by išlo len o porfix,tak ten by tam držal aj bez prekladu na takej vzdialenosti. Ale nakoľko na tom ešte niečo bude( strecha,deka poschodia ,) tak tie preklady nosné tam musia byť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od willinko23:

Preklad nedrží len porfix,ale predpokladám že nad…
@willinko23 okej diky za odpoveď :) dám tam teda po dve ako som písal
Odpovedať
Profilova fotka
A nad tym povodnym oknom preklad nieje?? Lebo ak je staci ten stlpik domurovat a nad nove okna uz nemusi ist brutal preklad.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od k0ckaa:

Potreboval by som vymeniť staré okno cca 250cm x …
@k0ckaa to čo chceš urobiť je zbytočné, za prvé keď ten otvor drží už teraz tak tam nie je potrebný preklad, za druhé ak to nedrží tak preklad 125 mm nie je nosný čiže to nepomôže. Zvolil si si riešenie ktoré ani nepoškodí ani nepomôže.
Odpovedať
@wolodymyr @martosko preto som zakladal túto tému, lebo mi to tiež pripadalo zbytočné ale neviem ako to inak vyriešiť len tam vložiť preklady a zvyšok vymurovať naň. Ako by ste to riešili?
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr @martosko preto som zakladal túto tému…
@k0ckaa A čo chceš vlastne dosiahnuť ? Píšeš že potrebuješ vymeniť okno a to môžeš alebo nie ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martosko:

@k0ckaa A čo chceš vlastne dosiahnuť ? Píšeš že p…
@martosko potrebujem vymeniť jedno velké okno za dve menšie ako som aj znázornil na obrázku v prvotnom príspevku. No a kedže chcem osadiť okná do spodnej časti pôvodného okna, tak mi nad oknami vznikne priestor ktorý potrebujem zamurovať. Alebo by stačilo použiť len jeden preklad na ležato čo je cca 12cm na širku a zvyšných 8cm nalepiť styrodur?
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko potrebujem vymeniť jedno velké okno za …
@k0ckaa staci aj jeden na tie dva rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?