Ako prerobiť poschodový dom na dva samostatné byty?

Vie niekto poradiť, ak by sme prerobili poschodový dom na dva samostatné byty ( jedno poschodie jeden byt, druhé poschodie druhý byt, taký dvoj- bytový činžiak), aké sú náklady na prerobenie samostatných meračov energie, vody, plynu a čo všetko treba vybaviť?
Odpovedať
V prvom rade potrebuješ projektovú dokumentáciu, na základe ktorej sa uskutočnia také stavebné úpravy, ktoré z rodinného domu spravia bytový dom s dvoma samostatnými bytovými jednotkami (t.j. aj samostatné vchody). Následne by mala byť uzavretá zmluva o nadstavbe bytu, ktorá sa spolu s dokumentáciou zavkladuje do katastra. Na rad prídu stavebné práce v zmysle stavebného povolenia a kolaudácia. Náklady neviem odhadnúť, závisí to od rozsahu prác na zriadenie samostatných rozvodov a meračov. So zmluvou ti pomôcť viem.
Odpovedať
@lilian1978 každý byt musí mať samostatný vchod? Stavebné úpravy robiť nebudeme, nakoľko ten dom je stavaný tak, že sú to dva byty sa soc. zariadením na každom poschodí. Treba len prirobiť dvere do bytov, pred každým poschodím. Vchod, predsieň, vnútorné schodište by boli spoločné priestory. Prirobiť treba len tie merače, aby si každý platil čo spotrebuje. Treba aj pri tomto stavebné povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
chcete namiesto jedného odberného miesta urobiť dve. Určite kontaktujte miestnych dodávateľov (stačí aj telefonicky), opíšte im svoj zámer a priamo ich sa opýtajte čo treba vybaviť a za akých okolností je toto možné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?