Odpoveď na príspevok od zuzuetka:
Ahojte. Mením plynový sporák za indukciu. Narasti… @zuzuetka v prvom rade si tú indukciu najprv vyskúšajte na tých 25A 1f. Kamarát ju má takto už 10 rokov a zatiaľ nepotreboval zmenu prípojky, aj keď to má v byte všetko už nachtsnaé na 3f. Ako spomínal kolega, viac ako 32A Vám nepovolia. Pokiaľ idete meniť prívodný kábel, tak si rovno natiahnite CYKY-J 5x6 (alebo podľa potreby a požiadaviek N2XH-J 5x6). Budete mať rovno prípavu do budúcna, pokiaľ pôjdete na 3f. Predpokladám, že ako aj u nás, tak aj u Vás si všetko zabezpečujete sami vo svojej vlastnej réžii po vybavení a zaplatení všetkých potrebných náležitostí.Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
Väčší ako 1f 32A ti distribúcia nepovolí ako domá… @pavol_skalicky "Varná doska (pri 1f zapojení) môže byť istená max 16A" prosím Vás, to máte odkiaľ taký nezmysel?Odpoveď na príspevok od merak:
@pavol_skalicky "Varná doska (pri 1f zapojení) mô… @merak Máme indukčku už dlho, v starom dome a aj v novom ale na tri fázy. Čo chcem ale povedať -doteraz nikdy nešli všetky plane naraz naplno. Maximálne jedna napríklad ak sa potrebovalo prudko zohriať niekoľko litrov vody, a pri varení na ostatných stačí stupeň 3-4. Polievka sa varí na 3ke a pomaly vrie. Dom má hlavný !!! istič 16 A 3f (Nitra - nie je kapacita).Odpoveď na príspevok od merak:
@pavol_skalicky "Varná doska (pri 1f zapojení) mô… @merak ok tak dajte odkaz nainfukcnu varnú dosku ktorá má v technickom lište uvedené, že musí byť istená 1x25A, pripadne 3x25A (myslím pre bežnú domácnosť, nie do priemyslu). Ja som pár rekonštrukcii vo vlastných nehnuteľnostiach urobil a kúpil minimálne 10 indukčných dosiek a žiadna nebola povolená na viac ako 16AOdpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
@merak ok tak dajte odkaz nainfukcnu varnú dosku … @pavol_skalicky na mojej starej bosch doske sa dal obmedzit prud na 20A 13A.. cize jej nominal bol vyssi ako 20A... zavisi, aky je celkovy vykon dosky. ak je celkovy vykon dosky napr. 7,4kW a zapojis ju jednofazovo, tak z logiky veci vychadza 32A.Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
@merak ok tak dajte odkaz nainfukcnu varnú dosku … @pavol_skalicky tak dajte technický list tých vašich varných dosiek, kde je predpísaných tých 16A pri 1f zapojení.Odpoveď na príspevok od merak:
@pavol_skalicky tak dajte technický list tých vaš… @merak pane ja sa nehádam, ja hovorím že ako laik (nie elektrikar) ale so skúsenosťami s rekonštrukciami min 10 bytov (či už na predaj alebo na prenájom), som nikdy nikde nemal väčší istič pre indukčnú ako 1x16A alebo 3x16AOdpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
@merak pane ja sa nehádam, ja hovorím že ako laik… @pavol_skalicky to ze ty si nemal vacsi istic je preto, ze si nikto pri rekonstrukcii nezvysoval hodnotu istica, alebo im nepovolili zmenu. takze to je v poriadku. ja som videl len jednu taku rekonstrukciu. Sused ma ako jediny z 52 bytov 3x25Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
@merak pane ja sa nehádam, ja hovorím že ako laik… @pavol_skalicky vy ste vyslovenie napísali "Varná doska (pri 1f zapojení) môže byť istená max 16A". Pokiaľ ste iba laik, ako sám píšete, tak Vás poprosím, nekomentujte odborné veci. ĎakujemOdpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
Ale ja mám väčšie hlavné ističe ako 16A, ja rieši… @pavol_skalicky napisal si to "trochu" hotentotne, ale viem co si chcel povedat... Niektore dosky, co su 2f sa pri zapojeni na 1f obmedzia na 3,7kw. Ked su zapojene 2f tak su fazy rozdelene medzi 2 zony po max. 3,7kw. A teda nedovolia nastavit vyssi vykon, ktory by jednu fazu zatazil na viac ako 3,7kw, co je plusminus 16A... Aj ked tie platne by vedeli brat spolu viac, nemozu ist spolu na max vykon... Sice to nema nic s max hodnotou istica, ale 16A na taku dosku staci... A merak ti nic nechce predat - na to je pro ucet...Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
Ale ja mám väčšie hlavné ističe ako 16A, ja rieši… @pavol_skalicky ale veď o tom sa tu bavíme. O istení samotnej varnej dosky. Vy ste jasne napísali, že "Varná doska (pri 1f zapojení) môže byť istená max 16A", pričom to nie je pravda.Odpoveď na príspevok od minoo:
@pavol_skalicky napisal si to "trochu" hotentotne… @minoo toto mi nikdy nebolo jasné, že ako vie tá varná doska, že má obmedziť ten varný výkon, že je napájaná z jednej fázy istenej 16A.Odpoveď na príspevok od merak:
@minoo toto mi nikdy nebolo jasné, že ako vie tá … @merak ked jej parkrat po presiahnuti 16A "zmizne" napajanie, tak sa nauci 😄Odpoveď na príspevok od merak:
@minoo toto mi nikdy nebolo jasné, že ako vie tá … @merak podla mna len meria napatie medzi fazovymi svorkami... A nvm preco sa vyrobcovia rozhodli ju utat na 16A, asi si povedali, ze to musi kazdemu stacit... ako 640kB RAM... Myslim, ze je to jednoduchsie (lacnejsie) pri vyrobe - tensie vodice, atd. a aj pri reklamaciach / hodnoteniach sa to moze prejavit ako plus, ked doska "nevyhadzuje istic"...Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@merak ked jej parkrat po presiahnuti 16A "zmizne… @gashtaan napr. na Bosch, si precitas manual, a nastavis.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@merak ked jej parkrat po presiahnuti 16A "zmizne… @gashtaan a keď je nezmizne? A keď jej nezmizne ani pri 20A a ani pri 25A? Čiže sa musí tá doska najprv naučiť, že tam má tých 16A.Odpoveď na príspevok od minoo:
@merak podla mna len meria napatie medzi fazovymi… @minoo v minulosti som bol kamarátovi inštalovať niekoľko varných dosiek na 1f 230V 32A a bez akýchkoľvek problémov fungovali na plný výkon. Bol to BOSCH.Odpoveď na príspevok od minoo:
@merak podla mna len meria napatie medzi fazovymi… @minoo vieš aj to dvojfázové napájanie nezaručuje, že tam bude tých plných 16A na každej fáze. Môže tam byť aj po 13A alebo po 10A.Odpoveď na príspevok od merak:
@minoo vieš aj to dvojfázové napájanie nezaruču… @merak no ale ta doska ma vnutorne obmedzenie - nedovoli nastavit vyssi vykon, teda doska nikdy nebude mat prikon viac ako 3,7kw teda nikdy si nepotiahne prud viac ako 16A z jednej fazy... Jasne, ze niesu take vsetky, ale pavol sa zrejme stretol len s takymi... Nie som si ale uplne isty, ci hovorime o tom istom 😁Odpoveď na príspevok od minoo:
@merak no ale ta doska ma vnutorne obmedzenie - n… @minoo ak je to doska ktora sa neda nastavit a pripojis ju na 1F, a nepremostis spojkou, tak sice pojde len 16A, ale pojde len obmedzeny pocet varnych zon, alebo nepojde boost, alebo kombinacia... ale toto by som nazval chybou zapojenia, taka z nudze cnost, to si mozes rovno kupit dosku s dvomi zonami a usetris miesto.Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:
Ale ja mám väčšie hlavné ističe ako 16A, ja rieši… @pavol_skalicky merák je tu obyčajný klient ako každý iný ,profil PRO je pre podnikateľov ako platená reklama, čudná doska ked ide len na 16A zrejme len dvojplatnička so zástrčkou, ak je napevno môže byť o niečo menej ako je veľkosť hl. ističa ak je 1x32A môže byť i na 20AOdpoveď na príspevok od zuzuetka:
No po prečítaní diskusie to spravím asi tak že po… @zuzuetka teraz je tam aky kabel? Ja by som siel minimalne do 3x6. Ale vsetko toto bude predmetom projektu aj uzemnenie a instalacia prepatovej ochrany.Odpoveď na príspevok od zuzuetka:
No po prečítaní diskusie to spravím asi tak že po… @zuzuetka ak to chces takto, nekupuj aeg ani elektrolux, tie ti viac ako 16A z jednej fazy nepotiahnu...