Zmena dispozičného riešenia 2i bytu

Dobrý deň, prosím o vaše rady, tipy a inšpirácie ohľadne zmeny dispozície 2-izbového bytu. Z môjho pohľadu ideálne riešenie je potiahnuť kúpeľňu na úroveň steny susediacej s obývačkou, čím sa zruší chodbička vedúca do kuchyne a vybúrať nové dvere medzi kuchyňou a obývačkou. Ide však o zásah do nosnej steny, čo je finančne, administratívne aj časovo náročné - stavebné povolenie a pod., preto hľadám aj iné alternatívy a rada sa nechám inšpirovať. Hlavný problém je kúpeľňa, ktorá je ozaj miniatúrna a potrebovala by som ju trochu zväčšiť. Vopred ďakujem :-)
Odpovedať
máte veľmi podobnú dispozíciu ako my. kúpeľňu sme vyriešili presne tak, že sme ju zväčšili o tú chodbičku, čo vedie do kuchyne. my sme mali tú výhodu, že byt je tehlový a priečky nie sú nosné, takže sme si mohli búrať, čo sme chceli..... nuž, tá kúpelka sa inak nezväčší, takže jedine takto (pokiaľ nechceš nahradiť vaňu sprcháčom, alebo spojiť s wckom) držím palce pri prerábke ;-)
Odpovedať
@maria_u : To, že je bytovka tehlová ešte neznamená, že steny nie sú nosné. Mohli ste spôsobiť poriadne škody, keďže ste si búrali, čo ste chceli. @adik64: Podobne riešený byt mám aj ja, kúpeľňa je rozšírená o tú chodbu do kuchyne a je vytvorený nový otvor medzi kuchyňou a obývačkou. My tam máme síce len otvor cca 900mm široký (tak sme to už kúpili), ale robil som podobný byt, a urobili sme širší otvor a veľmi pekne to otvorilo priestor, a aj menšia kuchyňa sa zrazu nezdá byť taká malá. Samozrejme, že sú tam obmedzenia pri búraní a nedá sa búrať kde si len človek zmyslí :). Keby ste mali ďalšie otázky, neváhajte ma kontaktovať, som projektant-statik, rád Vám poradím.
Odpovedať
napad mas dobry, ale ktovie, ci to bude mozne s tou stenou vobec hybat...dalsia moznost je prepojenie wc s kupelnou...a tu kuchynu by som si potiahla do L, ta je dost mala na pracovanie, samozrejme sporak premiestnit kusok k dresu, aby si sa zan dostala..
Odpovedať
@matej_ladiver samozrejme, že sme si nebúrali samy od seba. Na všetko sme mali stavebné povolenie, posudok statika, ktorý posúdil, že priečky nie sú nosné. Hore som písala, že PRIEČKY NIE SU NOSNE. Tým, že je byt tehlový som len chcela povedať, že zmena dispozície bola po technickej stránke jednoduchšia, ako pri panelových bytoch... Nerozumiem, prečo sa tu do mňa navážaš...
Odpovedať
@maria_u : Dobrý deň, Nechcel som, aby to vyznelo, že sa do Vás navážam. Ale prečítajte si, čo ste napísali. "my sme mali tú výhodu, že byt je tehlový a priečky nie sú nosné, takže sme si mohli búrať, čo sme chceli" Vyznelo to tak, že tým pádom, že je byt má steny z tehál a nie zo železobetónu predpokladáte, že priečky nie sú nosné. A sami ste napísali, že ste si mohli búrať, čo ste chceli, aj keď to nie je pravda a statik určil, je je možné a čo nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?