Žlté steny po nanesení penetráku

Ahojte, prosím Vás o odborné rady. Prerábam byt a keďže sa mi veľmi otierali steny, v predajni s farbami mi povedali, že ich musím penetrovať. Odporučili mi penetrák od Coris Color, ktorý aj napriek tomu, že bol biely a dodržala som riedenie, tak mi zanechal steny veľmi žlté, že vyzerali doslova ako ošťané. Ďalšia rada bola, že bielu farbu Klima od Polytexu nemám ani riediť, že mi tú žltú prekryje. Farba bola veľmi hustá, no penetrák nie a nie prekryť, a to som farbu dala už 2x. Celú izbu som si pokazila. Teraz všetci radia Jupol. Môžem to takto skombinovať? Nedoserem si to ešte viac? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od naturlenka:

Ahojte, prosím Vás o odborné rady. Prerábam byt …
@naturlenka ja penetračný náter používam tam, kde hrozí olupovanie starého podkladu, ale nie tam, kde je stena ošúchaná. Prvá vrstva farby je vhodné, ked sa vpije do podkladu, následne druhá uzavrie povrch a prekryje možné miesta. Na penetračnom nátere môže farba zle schnúť, vytvorí tam ťažko vstrebávajúcu sa vrstvu a v spojení s nevhodným, tmavým, alebo farebným podkladom, môže tento podklad prerážať a potom je veľmi ťažké ho prekryť. Ano, tiež by som ti radil vrchný náter farbou s dobrými krycími vlastnosťami, nič iné ti totiž nezostáva. Ale riedenie by som neodsudzoval. Ked to budeš pretierať- valcovať príliš hustou farbou, ak po zaschnutí sa ti môže olupovať.. Dokonca to môže byť také zlé, že pri valcovaní druhej vrstvy sa ti podklad môže lepiť na valček a otrhávať zo steny. Takže riediť, ale rozumne. Na kýbli býva riediaci pomer. Ale ja to robím tak, že farba musí stekať z valčeka v takých dlhých medových fúzoch. Nemôže kvapkať, ale ani nemôže hrudkovať. Niečo medzi tým.
Odpovedať

Ahojte, prosím Vás o odborné rady. Prerábam byt …
@naturlenka podobnú situáciu som zažil, ked syna na činžiaku vytopili. Po vyschnutí zostali na plafone žlté fľaky tam, kde sa spájali panely. Tie fľaky sa nedali prekryť farbou. Natiahol som tam asi 5-6 vrstiev farby a stále tá žltá prerážala. Nakoniec som oškrabal farbu a natiahol tam novú vrstvu omietky. Tá už fľaky prekrya. Našťastie bola sadrová a nadpojenie nebolo vôbec poznať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@naturlenka podobnú situáciu som zažil, ked syna …
@zicher ja tam mám tiež sadrovú stierku, no každý mi teraz hovorí inak, dokonca aj tak hovoria, že kto mi kázal dať penetrák na stenu, ktorá už penetrák mala krátko po stierkovaní a teraz po pár rokoch sa to len maľuje znova.
Odpovedať

@zicher ja tam mám tiež sadrovú stierku, no každý…
@naturlenka raz sme išli maľovať ako pomoc niekomu a hovorili sme že veď penetrák dáme my a farbu by už mohli technici spraviť. Keď to počuli majstri, tak povedali že nie, že penetrák spravia oni a my farbu. Že keď je zle penetrák, majú problém to prekryť farbou. Ľahšie je maľovať a tak aj bolo. Neporadím v tomto, ale niektoré farby majú veľmi dobrú kryciu schopnosť. Aj mi hovorili ktoré, ale keď to človek nepotrebuje, rýchlo zabudne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@naturlenka ja penetračný náter používam tam, kde…
@zicher tiez sa vzdy riadim tymto pravidlom pri riesedeni farby. Ked som siel podla pokynov vyrobcov za mna ta farba bola vzdy prilis husta. A nikdy nebol problem dokonca ani s krytim ked som dost tmavu bordo prekryval zltou 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?