Sadrové omietky a sadrokarton

Ahojte mam takú otázku Strop budem mat sadrokartón. A idú mi robiť na steny sadrové strojové omietky a povedal mi majster ze si mam predtým urobiť už aj strop so sadrokartonu ze on to pekne spojí dokopi. Ale ja sa bojím ze ci ten strop nenavlhne od tých omietok mokrých. Co vy nato ja sa tomuto nerozumiem ale hlava mi neberie táto kombinácia najprv strop a potom steny.
Odpovedať
@rado86 jasne ze blbost, najprv omietky a potom SDK
Odpovedať
@rado86 cez leto nevidím problém ale cez zimu je celá vlhkosť v sadrokartóne.
Odpovedať
@rado86 to som teda ešte nepočul aby sa to takto robilo...aj keď dávnejšie som čítal a myslím že to aj bolo tu na MS že sa im z tej vlhkosti potom pokrútil sadrokartón ja by som to neriskoval, je to podľa mňa opačný postup prác, keď strop nie je uzavretý sa to určite aj rýchlejšie vysušia tie omietky ja som robil sadrove omietky 3 tyzd. Dozadu a stále sú tmavé/mokré
Odpovedať
Určite si daj SDK až potom hlavne teraz v tomto období budeš mat sadros zvlnený, co stoji meter tých sadových omietok teraz?
Odpovedať
@rado86 určite nie. Najskôr steny, po vysušení robiť SDK strop.
Odpovedať
@rudy5 chlap mi povedal ze berie 12€ za meter štvorcový plus materiál
Odpovedať
@rado86 uff to je riadna pálka12€/M2 len za robotu Veď keď sa tam všetko narata, sieťka, rohovniky, apu listy, materiál veď to vás vyjde aj na 17€/M2 Ja som platil teraz 13,50€/M2 na komplet a už to mi prišla strašná suma za omietky
Odpovedať
@jozeff32 ja mam 200 m2 a vyratal mi to na 3500€ a to som tam mal aj inú ponuku a ta bola o dosť väčšia. Tak ja teraz neviem chcú ma všetci ošklbat.ja to mam prerabku bytu a steny mam dosť krivé a vodováha tam asi v živote nebola použitá tak preto mi povedal ze 12€.lebo ze za novostavbu rovnú berie 7€
Odpovedať
@rado86 to budú ručne omietky alebo strojové ?
Odpovedať
@jozeff32 strojové to budú.
Odpovedať
Materiál mi povedal ze 1000€ dokopi a to 3 palety voľáke baumit sadri plus nejakú silnú modrú sieťku s neviem akými okami a voľáky silný penetrak stále spomínal a aj samozrejme apo listy a rohovniky.
Odpovedať
@rado86 no neviem ako veľmi sú tie steny krivé ale len 1000€ na robote sa mi zdá dosť veľa, veď ty predsa platíš materiál tak jemu môže byť jedno či zahladuje vrstvu 1cm alebo 3-4cm jedine že musí do stroja hodiť o pár vriec viac, niečo navyše ok ale proste 1000€ mi príde veľa za robotu navyše, napríklad ja mám tiež na dvoch stenach 3cm omietky čo boli krivé
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rado86 presne naopak.. jednak SDK nema rad vlhkost ktory pojde pri aplikacii omietky, riziko zastriekania SDK omietkou.. SDK sa vzdy lepsie zacisti k omietke ako naopak..
Odpovedať
@rado86 Ako tu uz pisali, najprv omietky a az potom SDK strop. AK by bol strop zo zeleneho SDK, teoreticky by sa mu nic nestalo ale co ak hej?
Odpovedať
@rado86 To je strašné veľa len za robotu
Odpovedať
Z toho čo čítam treba vymeniť majstra/firmu, to bude určite najlepšie riešenie
Odpovedať
Istotne najprv omietky a potom sadrac. Radsej raz nechat spravit a poriadne. Tych usetrenych par cm omietky ktore bez sadracu natiahnu majstri isto neolutujes. V lete pri 30kach teplotach + vecer s odvlhcovacom by to bolo mozne aj opacne, ale naco si zivot komplikovat. Hlavne ked majster rozprava ake super duper veci musis nakupit atd, tak uz to znie podozrivo. Vacsinou suflikanti narozpravaju zveladujuc bezne veci aby vypadali dolezito a obhajili si tak svoju vysoku cenu, nie odvedenu kvalitnu pracu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?