Odpoveď na príspevok od artsvk1:
Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa… @artsvk1 Ak si sa rozhodol dať dvere a zárubne do bielej farby, tak si lepšie urobiť nemohol. Polovica úspechu je v tom, že prekryješ všetky nedostatky tmelom, krásne vybrúsiš do hladka a natrieš kvalitnou farbou. Máš dve možnosti, čo sa farby týka. Ja uprednostňujem farby Alkyton, ale dobre budú vyzerať aj s polyuretanovou farbou.. Na starý štýl dverí sa viac hodí lesklá farba. S modernejším interiérom matná..Tú poškodenú časť, kde zapadajú jazýčky môžeš vypíliť a vyrobiť a vložiť nový hranolček so zapusteným falcom. Nakoniec to aj tak prekryješ kovovou lištou. Ale to si pýta zručnosť a tiež vhodný nástroj na vypílenie. Ja na to používam vibračnú zápustnú pílku. Niečo podobné som robil u seba na činžiaku pred 20-timi rokmi.. Z otrasných dverí som urobil prekrásne..Ešte som do dverí vložil frézovanú odzdobnú lištu-vystúpenú fazetu, boli dve. Jedna v hornej časti dverí, druhá v spodnej Predel bol vo výške kľučky. Boli obdlžnikového tvaru so skosenými rohmi a vyzeralo to veľmi historicky... Len pre inšpiráciu.Odpoveď na príspevok od artsvk1:
Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa… @artsvk1 glazuru mozno ani nebudes potrebovat ak budes chciet matne dvere. ale leskle by boli asi krajsie. super praca aj tak.Odpoveď na príspevok od artsvk1:
Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa… @artsvk1 Ja len že dobrá práca. Tie hodiny času, čo si pri tom strávil nevyjdu nazmar 👍️Odpoveď na príspevok od artsvk1:
Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa… @artsvk1 krasna praca, radost pozerat..., asi si len dat velky pozor na farbenie, spravne riedit, viac vrstiev, nechat susit, pozor na rohy, spravny stetec... drzim palce