Rekonstrukcia bytu na mezonetovy

Potrebovala by som radu. Zvazujeme kúpu 2 izboveho bytu (63m2) v tehlovej bytovke kde su len 4 byty. Nie je tam ziadne spolocenstvo vlastníkov. Kazdy vlastni svij byt a 1/4 z pozemkov, ktore su len rokmi ustne podelene. Byt je na 2 poschodi a nad nim 1/2 povaly z ktorej k tomu bytu prislucha 1/2. My potrebujeme vacsi byt ako 2 izbovy a tak zvazujem ci by bolo mozne urobit z neho mezonetovy a teraz nemam na mysli technicku stranku ale skor tu papierovu ze ked tam neexistuje spolocenstvo vlastníkov tak si mozem bez ich suhlasu zabrat 1/4 povaly a spravit z nej byvanie? Mate s tym niekto skusenosti?
Odpovedať
Nie, nemozes. Vlastni 1/4 z kazdeho m2 povali. Bez ich suhlasu si tam nemozes ani prdnut.
Odpovedať
Najlepšie je to po dohode so všetkými odkupit
Odpovedať
po dohode so vsetkymi by som si to mala dat rozparcelovat presne, aj zahradu aj terasu. k bytu je totiz aj garaz so zshradou ktoru ale treba zburat lebo ke v takom zlom stave a samozrejme postavit novu a to tiez potom nebudem stavat len tak na pozemku ktory len ustne vyclenili mne.
Odpovedať
Kamarat to takto planoval, ale ostatni vlastnici nevedeli prekusnut, ze by mal mezonet a zablokovali mu to. Preferovali prazdnu, nevyuzitu povalu. Ale nevyuzivanu rovnako vsetkymi 🤔
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?