Rekonštrukcia bytu a list vlastníctva

Hello. Keď sa podáva stavebné ohlásenie, treba doložiť aktuálny LV. Ak však chceme prerábať hneď po kúpe a zatiaľ máme iba vklad do katastra a KZ, dá sa niečo robiť? Nestačí stav. úradu k stav. ohláseniu doložiť KZ a potvrdený návrh na vklad? Musíme čakať na zápis zál. práva banky a našich vlastníckych práv do katastra? Ak by sa to nijak inak nedalo, je možné dať oba návrhy zrýchleným konaním? Dávať iba jedno asi nemá zmysel, keďže záložné práva musia byť tak či tak zapísané skôr. Vďaka za všetky postrehy a rady. i.
Odpovedať
Nik mi nevie poradit?
Odpovedať
Na vašom mieste by som predložila len to, čo máte. Veď je to aktuálny stav, nie?
Odpovedať
@gardenia1 máte s tým skúsenosť?
Odpovedať
Ak nezasahujeme do nosnej konštrukcie (budeme burat len nenosnu priecku), vraj netreba ani ohlasenie, staci suhlas druzstva. Co vsetko si mam pripravit na ziadost o tento suhlas?
Odpovedať
@iwilion ak idete hocico nenosne burat, treba ohlasenie aj na stavebnom urade... minimalne preto, aby ste nemali problemy, ak by susedia vymyslali... nas stavebny urad pozadoval aj vyjadrenie statika (umakart sme menili za porfix, dispoziciu sme nemenili), suhlas bytoveho druzstva aj suhlas od obyvatelov (to nam potvrdil za vsetkych domovy dovernik) tlacivo sme mali zo stranky stavebneho uradu, obe tlaciva na suhlasy dalo bytove druzstvo... ku statikovi som sla s planom povodnej dispozicie a ked som bola unho, ukazala som mu, ake zmeny chceme... najlepsie, aby si si zavolala na urad, co vsetko k tomu potrebujes, co urad, to ine poziadavky...
Odpovedať
@mariankamk dakujem, ale niekde v zakone som citala, ze odstranenie priecok nepodlieha ani ohlaseniu. patri to medzi udrziavacie prace. tak potom neviem :( uz som pisala na nase druzstvo, som zvedava, co odpisu.
Odpovedať
@iwilion zakon je jedno, ale prax konkretneho stavebneho uradu (nie byt. druzstva) moze byt uplne o inom...
Odpovedať
@iwilion my sme prerabali jadro v septembri.. na spravcu som zaslala len oznamenie, ze ideme prerabat s popisom, co asi sa tam bude robit... dostala som list, kde mi schvalili alebo suhlasili s prerabkou a ktomu niekolko bodov, ktore musim pocas a po prerabke dodrzat - napr. informovat susedov (vyvesili sme dole oznam), udrziavat cistotu, robit len od 8 do 18, pouzit lahky material apod. Do nosnych priecok sme nezasahovali.
Odpovedať
@iwilion Nemám s tým skúsenosť, ale idem na to logicky ..........
Odpovedať
nam to na stavebku oduhlasili do tyzdna...vybavit pepiere nie je zlozite, ale v tlacive sa vyplnaju aj udaje z LV
Odpovedať
@iwilion ahoj, tak toto presne je aj moj pripad a prave som hovorila s milou pracovnickou stavebneho uradu. Takze najprv musis pockat, kym ti zmenia meno na LV a az potom mozes dat ziadost - ohlasenie stavebnych uprav (tlacivo by si mala najst na stranke uradu), k tomu budes potrebovat kopiu VL (staci aj vytlacok z katastralneho portalu), potom 2x podorys pred a po rekonstrukcii, potom 2x prehlasenie statika, ze sa nezasahuje do nosnych priecok a to je asi vsetko (aspon v mojom pripade), s tymto vsetkym ides na stav.urad a zaplatis 10 Eur. Ja osobne idem burat nenosne priecky a menit smer vodovodu v kupelni - co tam tiez musi byt zaznacene na pororyse. Takze sa nachadzam v takej pozicii, ze musim posunut teraz rekonstr. kym neziskam toto povolenie co moze vraj teraz trvat dlho lebo je dovolenkove obdobie :-( tak drzim palceky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?