Rekonštrukcia 4i bytu

Ahojte, asi som sa trochu popálila :D Kúpila som 4izbový byt v prakticky pôvodnom stave, dobrá cena. Na rekonštrukciu a celkové zariadenie budem mať cca 45tisíc €. Ale už dve firmy ma prakticky vysmiali s týmto budgetom. Je to atypický byt, čiže áno nejaký nábytok bude musieť byť na mieru ale nie všetko. To je naozaj môj budget úplne mimo? Teoreticky od kúpy môžem ešte odskočiť, aj keď prídem o rezervačku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dandelion_94:

Ahojte, asi som sa trochu popálila :D Kúpila som…
@dandelion_94 k danému sa ťažko vyjadruje. Niekomu by stačilo možno aj 20, ak si vie rekonštrukciu urobiť sám. Ale ked si to dáš firme, tak rátaj, že platia zamestnancov, odvody, náklady a chcú aj niečo zarobiť. Zrejme vedia, koľlo si majú vypýtať, aby neboli v strate.
Odpovedať
Ahoj, v ktorom si kraji? Pre porovnanie, prave teraz rekonstruujeme 3 izbovy byt v TN, rozpocet je 34k€ vratane kuchyne a vymeny okien, elektriky, znizenych stropov. Byt ma 72m2.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michal_tn:

Ahoj, v ktorom si kraji? Pre porovnanie, prave te…
@michal_tn byt je v žiline. byt má cca 80m2
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@dandelion_94 k danému sa ťažko vyjadruje. Niekom…
@zicher určite neplánujem robiť rekonštrukciu svojpomocne, nemám na to znalosti ani ľudí. Videla som také byty a chcem to mať spravené dobre. Preto si myslím,že ak svojpomocne by to stálo 20k, tak dvojnásobok by firme hádam stačiť mohol :D
Odpovedať
Hmmm svojpomocne asi skôr lepšie rekonštruuješ ako cez firmy. Lebo možno ani nevieš ale tvoj známy má známeho atď. Chápem že v dnešnej dobe je všetko drahé ale tak pustite sa do tých ozaj najzákladnejších vecí čo sú alfa omega najprv a potom riešte zvyšok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dandelion_94:

Ahojte, asi som sa trochu popálila :D Kúpila som…
@dandelion_94 na tvojom mieste by som si pomeral byt a odhadol, kolko bude stat material na cenovo najvacsie polozky ako kuchynska linka, sanita, obklady, dlazba, podlaha, interierove dvere, pripadne okna. Spotrebice ako chladnicka, rura, varna doska, umyvacka riadu, pracka. Kolko stoja jednotlive profesie cca najdes bud tu na fore alebo obvolas nahodne nejakych majstrov. Tri dni stravene na internete a telefone a vies, ci to je plusminus zvladnutelne. Nieco taketo (cisla su vymyslene): WC s geberitom 400 Vana 400 Kuchynska linka 5000 (chod do kuchynskeho studia a spravia ti kalkulaciu) Okna 3000 s montazou Vchodove dvere 1500 s montazou Interierove dvere 6x300 eur = 1800 eur Chladnicka 1000 Pracka 500 Rura 500 Varna doska 500 Digestor 200 Plavajuca podlaha 70m2 - 2100 Dlazba 10m2 - 250 Obklady ... Radiatory ... atd. Uprimne, 45 tisic by to mohlo byt zvladnutelne len, ak bude vela prace svojpomocnej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?