Rekonštrukcia 2025

Ahojte! Chcem sa opýtať - zvažujem kúpu a následnú rekonštrukciu bytu (2 izbový, približne 55m2). Koľko orientačné by vyšla celková rekonštrukcia (jadro, omietky, vyrovnanie podláh, prerabka jadra, vodo a elektro inštalácie), myslím celkovo. Poprípade ak máte skúsenosti Žilina a okolie s konkrétnou firmou a skúsenosti? Alebo živnostníci 🙃. Vďaka. Zvažujem že by som to skúsil sám, ale skrz to že pracujem na tri smeny, ma zaujíma názor na to, za aký čas a koľko finančné by to zvládla firma. Ideálne tak, aby som riešil už len nábytok, vymaľovať a nejaké detaily a ostatok firma. Vďaka
Odpovedať
Kolega teraz riesil v KE, a mal rozne ponuky. Median bol okolo 30k. Neviem ci to je vela alebo malo, mne sa to zda vela. Robia v principe vsetko okrem okien. Stary pôvodný byt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od takytipek66:

Ahojte! Chcem sa opýtať - zvažujem kúpu a následn…
@takytipek66 myslím, že tak okolo 25-30 tis, v závislosti od kvality materiálu. V prípade bezpečnostných dverí a kvalitnejších okien a drevených podlách 35 tis.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od takytipek66:

Ahojte! Chcem sa opýtať - zvažujem kúpu a následn…
@takytipek66 ahoj, podľa mňa počítaj keď nebudeš moc vymýšlať komplet od 25 do 50 tisíc ked dáš na míru kuchynu skrine a spravíš to instagramovo. Ja som rekonštruloval v 2023 v BL 2 i byt 62 a niečo firma niečo tvrdá svojpomoc a dostal som sa na 15. Čiže dávaj pozor lahko to naskakuje. Teraz idem robiť jeden apartmán 20m2 a som na 7 aj s klímou a v podstate základné veci, troška som sa opustil na sprchovom kute 100x80 a klimatizácií. a dá sa povedať všetko nižší štandart hornbach obi...
Odpovedať
Svojpomocne keď nedáš do 15k tak potom fakt tam davaš predražené veci. Firma si zoberie za prácu minimálne 20-30k. Celkovo sa to vôbec neoplatí a pozri radšej po novostavbe. Slovenské firmy nevedia čo pýtať. Kým zo Slovenska ponuky napr len na prerabku jadra sa pohýbovali okolo 10k € len za prácu v ZA. Poliaci to spravili v prepočte za 3k € a to ešte robili nové sadrokartonové stropy v celom byte v tej cene a ťahali novú elektrinu v stropoch a lištach pri podlahe.. Na Slovenskú sú uplne pestrelené ceny nato do akej riti smeruje táto krajiny.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od playandwin:

Svojpomocne keď nedáš do 15k tak potom fakt tam d…
@playandwin Poliaci chodia prerábať byty na SK? Máš nejakú skúsenosť, prípadne doporučenie na prerábku garzónky?
Odpovedať

Svojpomocne keď nedáš do 15k tak potom fakt tam d…
@playandwin a všetko to bolo zo zlata. zabudli ste spomenut, že pracu zaplatili poliaci. teda majitel bytu zostal v pluse!😂😂😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monikajan:

@playandwin Poliaci chodia prerábať byty na SK? M…
@monikajan to všetko sú rozprávky o "lacnych poliakoch"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eurofuser:

@monikajan to všetko sú rozprávky o "lacnych poli…
@eurofuser Nesú, pozri sa koľko reálne stoja nehnuteľnosti v Poľsku. Ten rozdiel v cenách je šialený, len slováci sú nenažratí. Aktuálne máme najdrahšie nehnuteľnosti v pomere k platom v celej EU a ešte stále idú hore ceny. A rovnako idú hore aj ceny služieb.
Odpovedať

@eurofuser Nesú, pozri sa koľko reálne stoja nehn…
@playandwin jj partia poliakov ide prerabat na slovensko byt a za robotu pyta 3k.. neviem kto vymysla tieto rozpravky. nepomylil si si to s omietkarmi? mozno si mal na mysli karov, ktori zobrali zalohu 3k, ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?