Problem s odtokom vody v kupelni

Ahojte, chcem vas poprosit o radu. Mame problem s odtokom vody v kupelni. Zacalo to grganim vane. Sifon sme vycistili aj potrubie spiralou, 3 balenia sifo granul a problem stale. Voda odteka pomaly, uz prestava odtekat aj v umyvadle (tiez vycisteny sifon, prepchate potrubie). Byvame tu uz 11 rokov, doteraz problem nebol. Na jesen sme prerabali kuchynu a napojili ju na potrubie kde je napojene aj umyvadlo v kupelni. Je to byt na prizemi, v poslednej dobe vydatne prsalo. Viete mi prosim poradit co s tym este vieme spravit? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kaata_ krtovacov s kamerou alebo cistiacou sadou a prejst z najblizsieho servisneho T-cka.
Odpovedať
zrejme prepchatie nebolo dostatočné. ked tekutina vyplní celý prietok potrubia a vzduch nemá kadiaľ odfúknuť, tak si odgrne cez sifon umývadla, alebo vane.. to je znakom, že je niekde úzke hrdlo. so sifo granulami- hydroxidom sodným, by som bol opatrný. dokáže zničiť tesniace gumy v odtokovom potrubí a môžeš mať problém s pretekaním a presakmi pri nízkom sklone potrubia.. t.j urobí viac škody, ako úžitku. treba opať zobrať lanko, alebo lepší je vysokotlakový čistič s potrubnou hadicou a poriadne prečistiť potrubie. nič iné nepomôže. endoskopická kamera by ukázala viac.
Odpovedať
@zicher vdaka. Potrubie sme cele rozobrali az po miesto kde vstupuje do podlahy a je ciste. Takze asi uz len ti krtkovaci.
Odpovedať
ešte mi napadla jedna možná príčina a nebude sa ti páčiť.. máš v potrubí bublinu. t.j. na nejakom mieste hlavný odtok potrubia nie je v správnom spáde voda stojí v prehlbine.. ako vieme, voda nepotečie hore kopcom.. ostáva niekde stáť a prebubláva s dalšou vodou, ktorá priteká.. toto môže vzniknúť už pri zlej pokládke odtokového potrubia do kanála, alebo môže potrubie na nejakom mieste sadnúť a vznikne priehlbina..tam voda stojí a upchá prietok.. ked v tom prípade pustíš vodku do potrubia, tak vzduch, ktorý je v potrubí s snaží pred prichádzajúcou vodou uniknúť a jediná cesta je cez sifon umývadla, ktoré sa akurát nepoužíva. voda síce vytečie, ale jej odtok je pomalý.. to môže ale časom vyústiť do upchatia splaškami, lebo nemajú dostatočnú rýchlosť a začnú pomaly upchávať potrubie. tento scenár je dosť nepríjemný a držím palce, aby to nebol tvoj prípad.. avšak stáva sa to dosť často.
Odpovedať
určite by som to skúsil krtkom, na začiatok môžete kúpiť krtka v obchode v inštalaterskych potrebách. Potrebné aby ste boli dvaja. Jeden tlačí krta do odpadu a pridržiava a druhý krúti.
Odpovedať
@zicher vdaka, len mi nejde do hlavy, ze doteraz vsetko fungovalo.
Odpovedať
@pandar krtka sme uz pouzili, vsetko je ciste a priechodne aspon vramci bytu.
Odpovedať
Viem ze to sem nepatri ,ale mozete mi niekto rozumne vysvetlit pre mojho otca aby nevypinal konden.plynovy kotol zo zasuvky v ramci setrenia (kazdy den to robi)...
Odpovedať
Profilova fotka
@robino2903 nema vyznam vysvetlovat. patri to k dedinskemu folkloru, ked sa pocas burky vytahoval TV z elektriky (pochopitelne) a na noc sa vytahuje aj kondenzak. Idealne aj na cele leto. Potom zapnu 1.11 a cerpadlo je seknute=50e lahko zarobenych 🙂
Odpovedať
@robino2903 kupit merak spotreby do zasuvky...
Odpovedať
@robino2903 plynový kotol nemá žiadny výkonvoý elektrický prvok, ktorý by výrazne žral elektrinu. Obehové čerpadlo je má cca do 100W a v prevádzke je iba počas ohrevu vody, rovnako ako ventilátor, ktorý má okolo 20W. . Riadiaca doska kotla má zanedbateľný odber. Asi ako elektrický budík na nočnom stolíku. Samotné vytiahnutie kotla z elektirny a potom opätovné zapnutie po nejakom čase urobí viac škody, ako úžitku. Kotol púšťa autodiagnostiku, a kontrolu okruhov, čo v konečnom dôsledku spotrebuje viac elektriny, ako keby bol stále pod prúdom. Navyše časté zapínanie a vypínanie neprospieva ani samotnej riadiacej jednotke, môže dôjsť k poškodeniu software.
Odpovedať
@zicher dakujem😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaata_ Mne pomohol vysavac (WD3), na ktorom sa da hadica zapojit na vyfuk vzduchu. Tiez sa mi zanasala rura a bublalo to, slabo odtekala voda v kuchyni. Tak som si urobil maly adapter na odtok v dreze, aby vzduch neunikal a tlacil sa rovno do kanala (da sa to spravit aj tak, ze sa to napoji priamo na sifon - treba porozmyslat, napriklad zamotat hadicu handrou a dat na ruru a podobne), pritlacil adapter s hadicou na odtok v umyvadle, druhou rukou som zapchal horny odtok na umyvadle, pustili sme vysavac a ten tlak vzduchu to krasne precistil. Odvtedy nemam ziadny problem s odtokom. Vselijake chemie a zvon na odpad nepomahali. Ak by ste to takto chceli robit, treba zabezpecit, aby tlak vzduchu tlacil priamo do kanala a neunikal cez ine otvory prec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?