Osadenie zárubne do "skoseného" rohu

Dobry vecer prajem, robime komplexnu rekonstrukciu 3-izboveho tehloveho bytu. V rohu kuchyne by sme chceli murovanu spajzku. Problem je vsak ten, ze dvere musime umiestnit do skoseneho rohu ako pripajam nakres na fotke. Kedze tam chceme 60-tky dvere otvor pre ne by mal byt 69cm siroky, problem je vsak vtom, ze musime vymysliet nieco o co pojde prichytit oblozkova zarubna, hrubka steny bude 75mm. Klasicky roh tam urobit nemozeme bude nam neziaduco zasahovat do priestoru kuchyne. Dakujem za kazdy napad ;-)
Odpovedať
a keby ste nechali otvoreny priestor?
Odpovedať
joseph27 stavebný otvor má byť o 10 cm širší ako otvor dverí, múr ďalších 10 cm, tehlový múr treba skosiť tak aby zvnútra mal 80 cm, nie 76
Odpovedať
@joseph27 nerozumiem celkom, kde je problem? preco by tam nemalo byt o co uchytit zaruben?
Odpovedať
@radopp 76cm je na hrane, ale napriklad na dvere sapeli to staci... len bude treba z priecky trochu obit tam, kde je kapsa na kovanie a panty.
Odpovedať
spajzu este len budeme murovat, bude z Porfixu 75mm. Asi nam naozaj nic ine neostane iba roh skosit este viac, cim ubereme este z toho priestoru (obr.č.2). Este sa skusim popytat stolara, ktory nam bude robit kuchynu, ci by nevedel urobit taku zarubnu aby tam nejak sla osadit aj ked to bude vymurovane tak ako na prvom nakrese.Neviem si velmi predstavit domurovavat tam tie "spajliky" a hlavne dufam, ze to tam bude drzat, zabetonovany preklad to snad spevni :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?