Odstránenie plynových gamatiek

Ahojte, chceli by sme odstrániť gamatky v byte, byt sa nachádza na najvyššom poschodí v bytovom dome. Zaujímalo by ma, ako to prebieha, čo všetko k tomu treba, či treba aj povolenie z bytového družstva. Gamatky budeme meniť za elektrické podlahové kúrenie. Ak by sa našiel niekto, kto to robil, budem rada za tipy, postrehy a rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domka533:

Ahojte, chceli by sme odstrániť gamatky v byte, b…
@domka533 povolenie asi netreba bude krajšie vypadať fasáda a nebude nič znečisťovať, , no ak dáš podlahové treba zaizolovať podlahu, aby sa nekúrilo spodnému susedovi, a ked na samom vrchu , tak podlahové vodné a na strechu vonkajšiu jednotku TČ,a bude zároveň lacnejšia teplá voda, lebo elektrina je stále drahšia ako plyn, alebo použiť plynový kotol a radiátory aby bolo účinnejšie kúrenie ako gamatky
Odpovedať
Súhlas s @duzu . Ak bytový dom nie je zateplený, pri podlahovke dokonca hrozí, že to nevykúri, pretože podlahovka sa môže zahriať len na nízku teplotu a nemusí to stačiť. Okrem toho to bude drahšie ako gamatkami, ktoré môžete "vypeckovať". Nechajte si to spočítať a navrhnúť. Tých cca 200 € za to stojí.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od domka533:

Ahojte, chceli by sme odstrániť gamatky v byte, b…
@domka533 kto Vám poradil el. kúrenie? gamatky dávajú 2-5kW na kus, ak máte 3, je to min. 6 kW, na taký výkon nemáte v činžáku prívod. Na odstránenie gamatiek sa nemusíte pýtať, ale na nové rozvody el. a zmenu odberu áno.
Odpovedať
Profilova fotka
@domka533 Nedoporucujem. Mozno si myslite, ze elektricke folie maju najnizsie investicne naklady, ale prevadzkove naklady budu minimalne 3nasobne oproti dnesnej gamatke. Ak chcete gamatky zlikvidovat (co sa ani necudujem) tak doporucujem 2 mozne riesenia: 1) KK + radiatory, ak trvate na podlahovke tak podlahovka, ale treba ratat so zmensenim svetlej vysky alebo naklady komplexnej prestavby. Lepsie riesit to radiatormi (predimenzovanymi, aby KK bezal v kondenzacnom rezime). Podlahovka v nezateplenom podstresnom byte je vseobecne osemetna a chce to dobry vypocet a predimenzovanie. Pri radiatore to nie je az taky problem. 2) multipsplit klimatizacia (podla priestorovej dispozicie bytu). Investujte 200e do projektu a vypoctu odhadovanych buducich nakladov. Zaplatit 3000e za el.folie je jedna vec, ale platit potom 200-300e mesacne zalohy je vec druha.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?