Nefunkčná termostaticka bateria

Ahojte pri prerabke bytu mi obkladac osadil dosikma prípravu v stene na bateriu z.ppr vid.foto. Vyrovnali sme to použitím 2 druhov etazok- jedna väčšia a.druha menšia, ktoré majú vo vnútri rôzne priemery. Po osadení termostatickej baterie som zistil ze sa mi nedá nastaviť optimálna teplota a tečie bud studená, alebo vrela voda. Aký môže byť problém: zla termostaticka bateria, alebo to môže mať.ako príčinu rôzne vnútorné priemery v etazkach co sme použili na vyrovnanie? Ďakujem pekne za.nazor.
Odpovedať
Podstatná je studená voda na pravej strane. Je? Rôzne etážky na to nemajú vplyv…
Odpovedať
Neviem ako to zistiť jedine ak rozoberieme bateriu...alebo da sa to aj inak? Podľa rozvodov z ppr, ktoré idú zo stúpačky je horná trubka studená a pod ňou je ďalšia tepla. Obávam sa, že to ppr komplet v stene je zapojený opačne...
Odpovedať
@dedo758 popripade tepla vlavo 🙂
Odpovedať
@cristianu Zatvor teplú vodu, batériu nastav na najteplejšiu vodu a otvor a - nesmie tiecť…
Odpovedať
@cristianu Toto nie je chyba obkladača, ale inštalatéra, ktorý neurobil vodorovné vývody. Obkladač už nevie posunúť vývody vody, on musí obložiť hotové trubky. Takže sa treba spýtať inštalatéra, prečo to tak osadil. A teplá voda má byť pre termostatickú batériu naľavo. Zistíš to tak, že pustíš batériu a skúsiš pri stene rukou tie potrubia (etážky) - či je studená alebo teplá. Ale ako píšeš, že horná PPR trubka je studená, a dolná teplá, tak je to presne naopak. To aký inštalatér robil?? Ten čo sa vyučil za krajčíra? Alebo ti vodu inštaloval ten, čo to obkladal? Ešte si skontroluj ,či si náhodou omylom nekúpil opačnú batériu - sú aj také, čo majú prívod vody na pravej strane. Je to síce málo pravdepodobné, ale nie nereálne. Ale podľa toho PPR to budeš mať naopak. No nič.... celé to rozbiť a znovu osadiť potrubia. Alebo len vymeniť to ppr za kolená a priviesť teplú a studenú vodu tam, kde majú byť.
Odpovedať
@chrobak7 obkladac robil aj vodu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?