Linoleum na laminát

V byte máme laminátové podlahy a dlažby. Chcem položiť novú podlahu - linoleum s textilnou spodnou stranou. Máme s ním dobré skúsenosti. Je pri chodení mäkké, teplé, nehlučné a dá sa položiť rovno na dlažbu. Problém je, že dlažba je na rovnakej výške ako laminát a keď ho vyberiem, vznikne schod. Neviem, či by malo nejakú nevýhodu ho položiť na laminát. Aspoň by som mal rovno hladký povrch. Že sa zdvihne podlaha o 4 MM by nebol problém.
Odpovedať
@lucil26 Môžeš to kľudne položiť, laminát je rovný. ako podklad pre lino je vhodný. Predpokladám, že je to byt v bytovke a že nemáte podlahové kúrenie. Pre podlahové kúrenie by to nebolo dobré mať toľko vrstiev podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
kludne tak sprav, nema tam byt aka nevyhoda alebo problem, ked je povodna podlaha rovna.
Odpovedať
@chrobak7 @bubioso ok, dakujem
Odpovedať
Ak idem ešte meniť aj všetky zárubne a dvere, mám ich nechať spraviť kratšie o hrúbku budúcej podlahy ešte pred jej položenim? Teoreticky by som mohol najprv položiť podlahu a až potom nechať montovať zárubne, ale čo v takom prípade s vchodovými dverami? Tie nemôžem nechať dlhšiu dobu vysadené. @chrobak7 @bubioso
Odpovedať
Profilova fotka
len si si isty, ze ti to sadne presne, ked to das dopredu spravit?
Odpovedať
@lucil26 Počkaj ... ty robíš väčšiu rekonštrukciu, v rámci ktorej meníš aj dvere? Potom mi to príde ako cigánska robota dávať linoleum na pôvodnú podlahu. Ale budiž, dá sa to. Len rátaj s tým, že keď raz v budúcnosti buď ty, alebo nový vlastník odstráni starú podlahu vrátane toho linolea, a dá novú podlahu, tak medzi podlahou a dverami bude obrovská fuga, vyše 1 cm. Ale to bude problém až o takých 10 - 20 rokov ... 🤔 Teraz osaď zárubne na pôvodnú podlahu, polož okolo nich lino a potom osaď dvere - spodok prispôsobíš výške podlahy. Spodok vchodových dverí sa dá urezať za 15 minút.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?