Odpoveď na príspevok od aen:
Laicky nazor : ak je tam tepelny most, co zjavne … @aen ide o to že ako sú znázornené červené čiary tak od zemi po strop by to trebalo cele otvoriť nakoľko zateplenie len niky by nevyriešilo nič keď za kartónom to nebude zaizolovane... To znamená celé rozbiť prerobiť elektriku 4x schodistak+ príprava na klímu. Cele nastukovat maľovať odznova. Úplne zanike Nika asi.. použitie izolácie vo vnútri a možné budúce zateplenie bytovky z vonku ako by sa to spolu správalo ?Odpoveď na príspevok od aen:
Laicky nazor : ak je tam tepelny most, co zjavne … @aen po pravde zateplenie z vonku mi príde najrozumnejšie 😀 aj keď neviem čo na to susedia.Odpoveď na príspevok od pipo97:
@aen ide o to že ako sú znázornené červené čiary … @pipo97 no to ano, izolacia by musela ist aj mimo niku do celeho pasu, ale tam som pochopil ze sa priestor nachadza. No je to zapeklita situacia, mozno fakt budd najrozumnejsie celu niku odstranit, doizolovat stenu a zarovnat ju s okolim. Dojdete o niku, ale problem bude snad vyrieseny. Viem ze su to blbe riesenia, ale bojim sa ze rozumnejsie tu nikto neposkytne, aj ked, verme nadalej 😀Odpoveď na príspevok od pipo97:
Zdravim hľadám východisko z mojej situácii. Ide o… @pipo97 a tie prieduchy sú dobre uzavreté? Stačí že cez ne prefukuje a je tam teda ochladzovanie. Kúrenie by malo pomôcť, lebo sa zohreje aj stena a konštrukcie. Ale ak tam je prienik vzduchu, tak to bude únik tepla zbytočne.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@pipo97 a tie prieduchy sú dobre uzavreté? Stačí … @marsdm prieduchy su zamurovane + išla pena na každu strbinu sfotim zajtra ako vytlačilo lepidlo von myslím že to by malo byť v poriadkuOdpoveď na príspevok od zita19:
10 cm stena ma minimalne teploziolacne vlastnosti… @zita19 pardon ak som to zle vysvetlil ale 10cm myslím rozdiel voči ostatným obvodovym múrom... Všade je obvodová tehla minimálne 30kaOdpoveď na príspevok od jan45:
počkať , vyschne. Vetrať. @jan45 ako som písal momentálne sa v byte len pracuje dokončuje,nemám ešte radiatory nieje možné zatopiť. Počas dňa čo som tam je okno na vetracku stále otvorenéOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ked budes kurit zmizne to. Osobne za mna nika hlu… @wolodymyr ako hovoríš tvoj názor...