Čo prerobiť v byte?

Mam byt, ale casom (tak o rok-dva-tri?) ho chcem predat a postavit dom. A tak mam teraz dilemu, co v tom byte prerobit… aby som do toho zbytocne neinvestovala cas a peniaze. Je to 3-izbovy bauring asi 30 rokov stary, zachovaly ale predsa len, nejake tie upravy sa ziadaju... Okna som uz dala vymenit. V kazdom pripade chcem plavajucu podlahu v obyvacke a v chodbe a vymenit vchodove dvere. Kupelna je obstojna, obklad viac-menej v poriadku, vana plechova oblozena. Rozmyslam co s : - existujucim drevenym obkladom v chodbe (rovnaky je aj v kuchyni a na WC), - dverami do izieb (menit len dvere alebo aj zarubne?), - ako vyriesit vstup do obyvacky (momentalne nie su ziadne dvere, rozmyslam nad posuvnymi), - a hlavne: co s kuchynou? Je tam povodna plechova linka. Co sa vlastne v kuchyni vsetko preraba? Ma zmysel len vymenit linku? Alebo mam zaroven dat urobit aj nieco ine? Co by ste odporucili? Ja netusim nic o prerabkach (ako urcite vidno :-) ) a ani ma to v tomto pripade velmi nebavi, kedze je to (pravdebodobne) len docasne byvanie. Ja viem, moja otazka je velmi otvorena, ale viac nazorov hadam pomoze…. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
leopard: co bych ti dopurocovala z vlastni zkusenosti? NIC, proste vubec nic. My mame vlastni byt 2+1, ale vzdy jsme vedeli ze chceme a taky jsme zacali stavet a byt se nam to byte urcite veci nelibi, tak jsme si rekli, ze se na to muzeme vyprdnout, abychom cpali prachy do byti, kdyz tam stejne nebudeme zit, ze to vyuzijeme na baracek. To je ma rada....
Odpovedať
určite by dom vyhadzala drevený obklad, vymaľovala, dvere a zarubne natrela rovnakou farbou. linka v kuchyni- ja by som asi vymenila, nie za drahu, čim je svetlejší material, tým je lacnejšia.
Odpovedať
leopard; sama este nevies, kedy asi budes predavat byt a kedy zacnes staviat dom..; cize moj nazor je urcite byt prerobit, neviem v akej lokalite- v akom meste ho mas ( byvas), ale cim je starsi a "osumelejsi" tym tvoja cena nepojde hore, to urcite, kazdy seriozny zaujemca bude do tvojho bytu musiet vrazit peniaze na rekonstrukciu, co je samozrejme, a v tomto stadiu, to nechces robit ty..neviem, ci su potrebne dvere do obyvacky, ale kuchynu by som jednoznacne vymenila, uz len preto, ze tam budes zit nejaky ten rok a kuchyna na cene nestraca, a teraz sa daju najst velmi pekne a kvalitne kuchyne za slusne peniaze, nemusis za nu platit statisice.. no kovove zarobne su samy o sebe dost hnusne a ked si vsimnes temu " interierove dvere " zistis, ze nie su az tak financne narocne a urcite vyzeraju lepsie; tieto investicie, co by si mozno zvazovala dat bytu, nie su vyhodene peniaze, to urcite a tvoj byt pojde v buducnosti " mozno lahsie na odbyt "; ale ako vravim, neviem kde ho mas, v akom meste; no kazdopadne, ak maju ludia dat porovnatelne peniaze do stareho, neprerobeneho bytu a moznost kupit o nieco drahsiu novostavbu, tak sa vacsina prikloni k novostavbe; kupelna a kuchyna a vchodove dvere urcite stoja za tu prerabku a investiciu, predsa len, ako som uz spominala nepredavas ho zajtra ;-)
Odpovedať
Byt (v Trnave) nie je v az takom hroznom stave - asi by som mala dat album, aby bola lepsia predstava... V Trnave su ceny starych prerobenych bytov uz nehorazne. Ale... ak chce uz niekto zaplatit velke prachy za stary byt, tak je podla mna velka sanca, ze si ho bude chciet prerobit po svojom.. Hoci, zas niekto ako napr. ja by uz radsej kupil prerobene, aby sa s tym sam nemusel babrat... Myslim, ze aspon nieco prerobit sa oplati, ako bolo povedane, aspon trochu upraveny byt sa bude dat lepsie predat ako takmer uplne povodny. Na kuchyni mi osobne nezalezi, kedze varim minimalne :-) Takze asi dam len tu linku vymenit za nejaku lacnejsiu a nic ine tam robit nebudem. Zarubne som natrela pred par rokmi, tie su 'solidne' (nakolko sa tie plechove daju tak nazvat). Ale niet nad nove pekne zarubne a dvere, to vela spravi, samozrejme, spolu s podlahou. Jediny problem je s kupelnovymi - k existujucim bielym obkladackam sa veru jelsova (a podobne) zarubna asi velmi hodit nebude... Dvere do obyvky nie su nevyhnutne, ale mam rada uzatvoreny priestor... no, asi nainstalujem zaves :-)
Odpovedať
Profilova fotka
leopard • 22. feb 2008 o 14:24 Mam byt, ale casom (tak o rok-dva-tri?) ho chcem predat a postavit dom. A tak mam teraz dilemu, co v tom byte prerobit… aby som do toho zbytocne neinvestovala cas a peniaze. Je to 3-izbovy bauring asi 30 rokov stary, zachovaly ale predsa len, nejake tie upravy sa ziadaju... Okna som uz dala vymenit. V kazdom pripade chcem plavajucu podlahu v obyvacke a v chodbe a vymenit vchodove dvere. Kupelna je obstojna, obklad viac-menej v poriadku, vana plechova oblozena. Rozmyslam co s : - existujucim drevenym obkladom v chodbe (rovnaky je aj v kuchyni a na WC), - dverami do izieb (menit len dvere alebo aj zarubne?), - ako vyriesit vstup do obyvacky (momentalne nie su ziadne dvere, rozmyslam nad posuvnymi), - a hlavne: co s kuchynou? Je tam povodna plechova linka. Co sa vlastne v kuchyni vsetko preraba? Ma zmysel len vymenit linku? Alebo mam zaroven dat urobit aj nieco ine? Co by ste odporucili? Ja netusim nic o prerabkach (ako urcite vidno :-) ) a ani ma to v tomto pripade velmi nebavi, kedze je to (pravdebodobne) len docasne byvanie. Ja viem, moja otazka je velmi otvorena, ale viac nazorov hadam pomoze…. :-) leopard • 22. feb 2008 o 15:00 dala som do zlej kategorie, sorry! pralinka25 • 22. feb 2008 o 15:10 no pozri ja neviem, ak sa tam da zit, neprerabala by som nic - maximalne okna a malovky. Nevidim zmysel investovat cas a peniaze do niecoho v com nechces zostat. Prerabka nieje prechadzka ruzovou zahradou. Napriklad menit dvere bez zarubni je blbost. Novy majitelia pravdepodobne dvere aj tak vyhodia pokial budu visiet na socialistickych kovovych zarubniach. Ja byvam tiez v bauringu a hladala som byt v povodnom stave. Rekonstruovany by som nekupovala. Treba si polozit otazku preco chces rekonstruovat - ci kvoli sebe alebo kvoli predaju cerler • 22. feb 2008 o 19:30 suhlasim s pralinkou... ja som pred rokmi kupovala byt... a hladala som taky, co je v povodnom stave... mala som svoje sny a predstavy o tvaroch, farbach v interiery... a ziadny z prerobenych mi nevyhovoval... fakt "investuj" ten cas, co by si mrhala hladanim, kupovanim a zhananim majstrov, firiem do relaxu a vlastnej rodine... pripadne hladaj inspiracie na ten vysnivany domcek
Odpovedať
este by som chcela dodat, ze trafit sa do vseobecneho vkusu je zlozite. Ja aj keby som kupila prerobeny byt a bola by v nom sice nanovo urobena kupelna ale s ciernymi kachlickami vysekala by som to. Keby bola tmava linka s nejakym dekorom - mohla by mat hodnotu aj 300 000 vyhodila by som ju. Ze by ma bavilo vyslovene makat na rekonstrukcii sa neda povedat, ale ked uz mam vyhodit za nieco peniaze chcela by som aby to bolo podla mojich predstav a nie podla predchcadzajuceho majitela. Zaverom prerabala by som iba do tej miery aby to bolo pouzivatelne a ciste. Cize max nejaka malovka a mozno lacnejsia linka kuchynska (ale kedze nevaris casto ...)
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s pralinkou. My teraz xceme kupit byt a nechceme prerobeny!!! Xceme nejaky, kde nie je nic spravene, aby sme secko vyhadzali a urobili si NAS byt podla svojich predstav ;-) . Nas byt, ktory mame momentalne predavame a tiez sme na nom nemakali. Ved na co. Aj v inzerate mame, ze je pripraveny na realizaciu vlastnych predstav. :-)
Odpovedať
Dievcence, a to mi teraz hovorite, ked som konecne sama so sebou dohodla, ze teda linku vymenim a aj dvere so zarubnami? :-) objednane ale este nie je nic... Ale ta plechova linka mi lezie na nervy... (a akosi som zacala 'varit'...) a nasla som prijatelnu za 41 tis. (linka a potravinova skrina), tak ju asi objednam. A ano, ratam aj s obkladom atd... Dvere a zarubne - laminat vychadza 8 tis. /dvere+zarubna, PVC folia 4. Tak asi dam tu PVC foliu. Na tie 'socialisticke' 30 rocne dvere a zarubne sa mi zle pozera, aj ked su teoreticky v prijatelnom stave. Keby to boli aj dva roky... to je dlha doba pozerat sa na take spaty :-) Rekonstruovat chcem kvoli predaju, ale aj kvoli sebe. Je to moje prve vlastne byvanie (aj ked dufam len docasne), tak ho chcem pekne... ach jaj, decisions decisions.. :-)
Odpovedať
:-D no tak to je supeer :-) ja s tebou suhlasim, podla mna si sa rozhodla dobre, predsa len tam budes byvat, a chces zit v krajsom:-) tak uspesne prerabanie, drz sa :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
S cim si neni spokojna to si prerob
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?