Čerpadlo s drvičom na odpad z WC Grundfos Sololift

Ahojte, máte prosím niekto skúsenosti s drvičom odpadu Grundfos Sololift CWC - 3 (346,00 €) prípadne s nejakým iným typom čerpadla/drviča od Grundfos alebo inej firmy? Mám odpadovú rúru v kúpeľni, ktorá ma 8 cm, kúpeľňa tam vždy bola, len záchod nikdy, rúra slúžila len na odpad z vane. Vodár mi odporúčal dať tam drvičku. Tak som sa dopracovala k tomuto typu neviem však nájsť veľmi recenzie, ako funguje. Trochu sa bojím, či sa to často nekazí a či nie je hlučná. V byte je totiž ešte jeden záchod, ale ten je na opačnom konci ako kúpeľňa a spálňa, tak som chcela pridať ďalší do kúpeľne. Ďakujem za všetky rady a postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrasis možno odpovedia užívatelia, ale drvič ide len chvíľu po naplnení nádrže (nemusí to byť po spláchnutí) treba nastaviť splachovanie na minimum vody, nepotrebuje posúvať odpad v kanalizácii, a nenapájať tam ďaľšie prípojky, prečerpávalo by všetko.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedať
Kým sa napustí voda do nádržky po spláchnutí, alebo umyjú ruky,, je odpad dávno prečerpaný. Hlučnosť by som prirovnal k hlasnejším typom napúšťania WC, ale nič strašné. 10-15 sekúnd povrčí a je ticho... :-) Pár namontovaných a všetko OK. Jedna dokonca na výlevke pri jednom frekventovanom fitku. Upratovačke párkrát ušla do misy aj handra, zaseklo sa... Po vyčistení veselo funguje ďalej. :-)
Odpovedať
@dedo758 Ďakujem veľmi ste ma potešili. :-) Môj vodár ešte drvičku nikdy neinštaloval, treba na to špecialistu alebo mu to môžem zveriť? On tvrdí, že nie je problém. A ešte sa chcem pre istotu spýtať, ako ďaleko môžem v takomto prípade umiestniť WC od odpadu, či to už s čerpadlom nehrá žiadnu rolu? (Pravdepodobne bude umiestnené pri odpade, ale zvažujem alternatívu, kde by sa nachádzalo tak cca 3 metre od odpadu).
Odpovedať
S tromi metrami určite mať problém nebude... :-) https://www.google.sk/url?sa=t&source... A musí byť hneď za misou, tam iná možnosť nie je.
Odpovedať
@dedo758 Veľká vďaka, veľmi ste mi pomohli!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?