Buchanie v stupackach

Dobry den, Chcem sa spytat, buchaju mi rury od radiatora, tie velke (stupacky). Sustava bola vyregulovana a nepomohlo. Myslite ze by pomohol namontovat kompenzátor? Lebo dnes som volal s bytovym druzstvom a povedali mi ze kompenzator nepomoze, lebo by sme museli presne najst pricinu a namontovat ho tam kde bucha najviac. Najprklad ak niekto na 2jke zamuroval stupacku a ja si dam kompenzator na 6tke tak ze to nebude mat ziadny zmysel. Je to tak ?
Odpovedať
K poslednej otázke - Áno.
Odpovedať
@toky1 a viete mi pomoct co s tym robit ?
Odpovedať
@saimon852 Treba prezrieť celú trasu stúpačky, kde je na kontakt s betónom, či dlažbou, plávajúcou podlahou a podobne. Tam to pri tepelnej rozťažnosti počas nahrievania či chladnutia potrubia trie a rúrkou akoby trhne keď trenie prekročí medzu únosnosti a vtedy to môže vydať taký zvuk. U nás toto spôsoboval kontakt s novo položenou plávajúcou podlahou susedom. Dotýkala sa rúrky stúpačky. Stačilo z nej odbrúsiť aby vznikla centimetrová medzera.
Odpovedať
@toky1 najhorsie je ze susedia nespolupracuju, bytove druzstvo chcelo vymenit celu stupacku za plastovu a vsetci susedoa povedali ze to nechcu a ani nikoho nepustia do bytu, poslali z bytoveho aj kurenara a sused zatvoril dvere nech ide prec, ze jeho to nezaujima.
Odpovedať
@saimon852 Tak potom to je neriešiteľné ak susedia nechcú spolupracovať. I keď celkom nechápem prečo keďže búchať to musí rovnako aj u nich. Je to aj v ich prospech, neverím že by im to nevadilo. Teda pokiaľ niesu hluchí. Alebo blbí.
Odpovedať
@toky1 bucha aj u nich, pytal som sa nadomnou aj podomnou a ze bucha to aj im a nemozu spat, ale ze uz tam byvaju 12 rokov a uz si zvykli
Odpovedať
@saimon852 A sused nepočuje búchanie?
Odpovedať
@chrobak7 pocuju vsetci, od 1 az po 8, vsetkych som sa pytal a vsetkym to bucha. Ale nikto to nechce riesit
Odpovedať
@saimon852 Tak potom to buchotanie nie je až tak intenzívne alebo obťažujúce, ako to prezentuješ. Bývaš sám? Alebo s rodinou? Čo na to ostatní členovia domácnosti?
Odpovedať
@chrobak7 tak praveze mozno u nich je to slabsie a najhorsie je to u mna. Byvam sam, a pocujem to hlavne rano o 5 ked zapinaju kurenie, klope to asi 10min, ale uplne silne rany, kazdych 30sekund, je to tak silno ze kazdy den sa o 5 rano zobudim, o 6 sa zobudim zase lebo sused asi vstava do prace a zapina radiator a mne to zacne pukat zase, o 6:45 zase nejaky iny sused, potom okolo 8:00 zase, o 9:00 zase. Realne to robi od 22 do 1 rana, to su take silne puknutia kazdych 10min a potom rano od 5 do 10 s prestavkami. Uplne kazdy kazducky den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?