Bezpecnostne dvere v ytongu ?

Dobry den, kupili sme byt kde je stena s vchodovymi dvermi z ytongu. Je mozne a ma zmysel do takej steny davat bezpecnostne dvere? Aka by mala byt hrubka porobetonu? Dakujem
Odpovedať
@mazac Máš obavy, že by prišli zlodeji s obrovským baranidlom a celé dvere by z toho Ytongu vybúrali? Myslíš, že by to susedia nepočuli? Skús postaviť priečku z 15 cm Ytongu (toľko majú zvyčajne steny medzi chodbou a bytom) a vykopnúť ju. Myslím, že tvoje obavy sú zbytočné.
Odpovedať
@chrobak7 Stena ma podla mojich doterajsich vedomosti hrubku 11cm ytong + izolacia, co mi pride dost malo. Ytong sa da prerezat aj pilkou a potichu :) Byt je na samostatnom najvyssom poschodi, susedia su nizsie, preto mam trosku obavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 myslim, ze dvere sa daju pekne "obrezat" naco by ich vykopavali :-D
Odpovedať
@mazac Je to na tebe. Ja by som to neriešil. Kto vie, že tá stena je z Ytongu? A koľko by im to trvalo, kým by to prepílili? A stálo by im to za to? Máš doma státisíce EUR? Bytový zlodej príde, vypáči dvere, zoberie čo unesie a utečie. Nebude hodiny šaškovať na chodbe pílením steny. A pílenie steny tiež nie je bezhlučné. A čo by si chcel urobiť? Vybúrať Ytong a vyliať tú stenu z betónu? Lebo tehla je tak isto pevná, ako Ytong.
Odpovedať
@mazac Hladas zbytocne problemy. Ak si chces zaistit porobeton pred vypilenim , daj si vlozit kusky roxoru do drazok okolo dveri. Ja by som vsak volil efektivnejsi sposob zabezpecenia a to alarm, kam. system atd atd. Celkovo si zacinam mysiet ze v dnesnej dobe velmi kvalitných bezpecnostnych dveri su to skor nebezpecne dvere pretoze v pripade nutnosti a potreby sa zachranne zlozky nedostanu do bytu ani trhavinou :-(
Odpovedať
@17juraj17 To si mi pripomenul jednu prihodu spred par rokov. Jeden znamy (american) si vo Viedni otvoril obhod. Dva razy ho vykradli, poistovna povedlala, ze mu vypovie poistku, ked priestor nezabezpeci. Chcel usetrit, tak ma popytal, ci by som mu v Bratislave nenasiel firmu, ktora mu namotuje mreze. Tak dosli, zamerali, dohodli sa. Prisli montovat, cely den mal zatvorene, chlapi odchadzali o desiatej vecer s tym, ze mu to odovzdali a predviedli (rolovacia mreza na DO). Rano mi vola cely vydeseny, ze chcel otvorit obchod, ale mreza sa ani nepohne, nereaguje. Tak mu vravim: To mas najvyssi stupen bezpecnosti. Neotvori ani majitel :-)
Odpovedať
@chrobak7 beton nie, len som myslel ze zhrubsenie aspon na tych 15-20cm ytong by uz mohlo byt adekvatnejsie @17juraj17 ten roxor nie je zly napad, alarm rovnako @miso555 :D tak to je najvyssi level .. :) mne stacia mechanicke dvere .. ;)
Odpovedať
@mazac Tiež by som bol za ten roxor. Lebo keď dáš širší Ytong. tak to nebude rovnako široké, ako zvyšok steny.
Odpovedať
@chrobak7 šírka by nebol problém lebo ytong je len časť steny, tam kde je na obrázku zárubna. takze by to teoreticky šlo doplniť. ale roxor je jednoduchší
Odpovedať
Ludia ja vas nechapem, to co mate doma? kto pojde s pilkou pilt stenu aby vam vyrezal cele dvere alebo to rozbijat kladivom? Kolko by to trvalo? Co vam ukradne? to by musel ist na istotu aby sa s tym sral. A ked uz je problem dat do bytu alarm za 5 korun alebo kameru na chodbu na odstrasenie?
Odpovedať
@mazac a z coho mas strop? A cez okna zo strechy sa k tebe nedostanu? Neviem ci toto uz nie je paranoja...
Odpovedať
@mazac Tak mne ked osadzali bezpecnostne dvere od Adla na byt, tak navrtali po obvode do steny diery, do nich nabili roxory (asi tak 20cm hlboko) o priemere 12mm (tusim 10ks po celom obvode), o tie roxory privarili vycentrovanu zarubnu a az potom ju zaliali betonom. Ja som mal sice stenu betonovy panel ale keby dali tie roxory dostatocne hlboko do Ytongu, tak by to mohlo byt tiez ok, myslim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell @zita19 neviem či by ste vy neriešili keby máte vchodové dvere interiérové. každopádne o tom kto má akú paranoiu a čo má kto doma táto otázka nebola, tak plz sa držte témy. ďakujem.
Odpovedať
@mazac a co ches pocut? sak si daj bezpecnostne nik nehovori ze nie, ale uz risit ze stena z ytongu je makka je chore. Ako som pisal je 100x lashie spravit ine opatrenie, sak ano moze ti ytong vyskrabkat zarubna nebude pevne zabetonovana a mozu ti ich mozno nejako vypacit. Ak sa toho bojis tak yton vysekaj daj salung a zalej si stenu z betonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mazac Dobrý deň, problematiku stenových konštrukcií odolných proti vlámaniu rieši v Slovenskej republike Národný bezpečnostný úrad vo Vyhláške č. 336/2004 Z.z., v ktorej stanovuje Bezpečnostný štandard „o fyzickej bezpečnosti a objektovej bezpečnosti“ a podrobnosti o ochrane osôb a jedincov. V prílohe č. 1 sú uvedené 4 typy chránených priestorov podľa Vyhlášky 336/2004 Z.z. V prílohe č. 2 je uvedená špecifikácia stavebných materiálov a orientačné zatriedenie týchto materiálov pre jednotlivé typy chránených priestorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mazac keď už sa bojíš vypilenia tak by som nespekuloval s nejakými roxormy atď. Skôr by som šiel do elektronického zabezpečenia ako píšu vyššie. A ešte by som to doplnil o elektrický kábel (hada) schovaného pod omietku. Pri začatí rezania steny by sa už spustil alarm.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
nakoniec som to vyriesil vymurovanim noveho dverneho otvoru z hrubsieho ytongu ktory je previazany na povodne hrube mury. vsetko je stabilne a konecne aj bezpecne. vdaka za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?