Bezpečnostné dvere

Ahojte strechári. Momentálne riešim dilemu. Po kúpe staršieho činžiakového bytu sme sa odhodlali na kompletnú rekonštrukciu a potrebujem rady, skúsenosti a recenzie zúčastnených, ktorí ste menili vstupné dvere za bezpečnostné v triede 3. Zaujímajú ma výrobcovia, cena, či sú dvere do liatej zárubne, dlhodobé skúsenosti, ako pozitívne, tak aj negatívne, záručný a pozáručný servis, celkovú spokojnosť. Možno by sa hodila aj fotka dverí. Ideálne HC a okolie. Vopred ďakujem za tipy.
Odpovedať
tak k tomuto sa pripojim. Rozmyslam, ze zoberiem Adlo, 3 alebo 3+ triedu. Kolegovia z prace davali od nich a nejak sa nestazuju, boli s priebehom montaze a aj s kvalitou prace spokojni.
Odpovedať
Mám dvere Sherlock, jedni z roku 1999, druhé 2003, tretie 2004. Všetky chodia úplne bez problémov. Sú ťažké jak fras, je v nich poctivé množstvo železa. Táto značka už bohužiaľ neexistuje, takže ti ju neodporučím. Bývalý majiteľ Sherlocku založil značku Fornox. Majú na výber len pár typov dverí, 3. BT je podľa mňa u nich optimálna. A túto značku by som ja aktuálne volil. Adlo je tiež veľmi dobrá značka, no nie je Adlo ako Adlo. Šiel by som minimálne do radu Elite Teduo, lepšie Aduo a tam už je cena možno aj vyššia ako za Fornox. Určite sa vyhni značkám typu Securido, Hi-Sec, Sofia a podobne. Takých značiek je viac, ale ľahko ich sponzáš. Videl som, ako také dvere niesol chlap na chrbte sám, ako ich policajti vyrazili obyčajným baranidlom. To už svedčí o niečom. Okrem toho som sa bavil o týchto dverách s pár ľudmi z fachu. Z pohľadu bezpečnosti je na nich slabým miestom kovanie. To sa dá ľahko prekonať. Z pohľadu servisu nad tým zalamovali rukami a väčšinou ho odmietali, lebo vedia, že mechanizmus je dosť biedny a ťažko opraviteľný. A také všeobecné rady - kovanie vyberaj zn. Rostex s prekrytím vložky, 3-4BT. Myslím, že toto má Adlo aj Fornox štandardne v ponuke. Vložku vyberaj odolnú voči bumpingu - to je najčastejšia metóda, akou zlodeji prekonávaju bezp. dvere. Ale ak tam nedáš nejakú lepšiu menej známu vložku, malo by to byť ok. Dávnejšie bola taká aférka so staršími typmi Mul-t-lock, ale tie už v ponuke nie sú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

Ahojte strechári. Momentálne riešim dilemu. Po kú…
@zicher Ja som dal bezp. dvere namontovať presne pred 4.rokmi od ADLA najvyššiu radu, 15.bodové zaistenie, protipožiarne s certifikátom atď... Mali vtedy akciu aj keď ma to stálo 1500€, ale neľutujem.. Mám tam aj inteligentný priezor ktorý zaznamená všetko čo je okolo a v prípade "návštevy" viem presne o koho sa jedná a môžem s ním komunikovať...Okrem toho ak nie som doma sa všetko nahráva v prípade pohybu pred dverami a spúšťa poplach.../Nastavenie prioritu poplachu/..Čo sa týka servisu bez problému vyriešia technikom čo je len potrebné..Za mňa veľká spokojnosť... Zárubne pôvodné -vytrhané- nové zaliate betónom a staré dvere ako aj zárubne zobrali preč, čiže žiadny neporiadok nenechali po sebe.. Doporučujem... NIE som zamestnancom ADLA🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

Ahojte strechári. Momentálne riešim dilemu. Po kú…
@zicher AKo pisali vyssie, jedine Adlo alebo Sherlock. Ja som dal Adlo a som spokojny. https://www.modrastrecha.sk/blog/epto... Dvere su poriadne tazke, citi, ze je v nich dost zeleza. Jedina vec co na nich chcem zmenit je ze teraz ked sa zatvoria, zvonku ich otvorim iba klucom, cize bud pojde klucka namiesto madla alebo taky system, ze sa daju otvorit bez kluca. Ked niekto pojde von, nemusi mat pri sebe stale kluc a nemusi zvonit/klopat aby mu prisli otvorit.. Hej, skoro som zabudol, taktiez nie som zamestnancom ADLA.
Odpovedať
ďakujem chlapci, tiež to tak vidím.. Už som bol osobne v ADLO v Drahovciach.. Hľadal som lacnejšiu alternatívu, ale asi neexistuje v danej kvalite. Syn kúpil garzonku, tak mu robím komplet rekonštrukciu. Adlo sa mi zdalo zbytočne drahé do garzonky, uvažoval som o securido, majú aj certifikáty... Asi prehodnotím a pôjdeme. do Adla. Len tam je cena 1400+..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?