Alternatívy ku kachlickam v kupelni

Ahojte. Zrovna sa chystám rekonštruovať starú kúpeľňu v bytovke. Pôvodne som uvažoval nad klasikou, teda obkladom. Boli sa na to pozrieť 2 majstri a obaja boli celkom nešťastní keď uvideli tie krivé steny a tak si za robotu pýtali celkom slušne pálky. Preto uvažujem ci existuje nejaká schopná alternatíva k dlazdiciam. Nasiel som len niečo o vode odolných stierkaach. Existuje okrem toho aj niečo iné co by sa dalo použiť v sprche? Napríklad nejaké vode odolné panely na stenu alebo také niečo? Vďaka za každý názor. 🙂
Odpovedať
@keke44 No je to komplikácia. Osobne si neviem prestaviť nič iné, ako obklady do kúpelne. Tiež som renovoval starú kúpelnu.. Jedna stena mi išla 3cm z uhla.. Aby sa mi nerozchádzali spáry v rohoch, tak som vyrovnával omietkou nerovnosti a kolmosti. 25 vriec omietky išlo do kúpelne. Iná cesta nebola.. Tri dni som vyrovnával , dalšie tri dni muroval poličky a skrinky s betonovou doskou na umývadlá a týždeň obkladal tie vymyslené šabraky. Uplietol som si na seba bič .. Ale stálo to za to..
Odpovedať
Profilova fotka
@keke44 v krivych pomeroch je lepsie (rychlejsie, lacnejsie) pouzit zeleny SDK, 2x hydroizolaciu MAPEI, a obklad na kvalitnom lepidle. Neviem co znamena palka v tvojom ponimani, ale na krivom sa obklad dobre dat neda.
Odpovedať
@keke44 ja som dal na steny v kúpeľni aj v sprcháči fasádu. Spokojnosť.
Odpovedať
@megdesign No nad tým tiež uvažujem. Robil ste to sam ci nejaká firma? Koľko vás to asi vyšlo?
Odpovedať
@keke44 sám. Platil som len materiál...
Odpovedať
Ahoj, dnes nie je absolútne potrebné obkladat celu kúpeľnu. Riešil som niečo obdobne, a obklad som dal iba tam kde je kut a na polku steny isla sietka, omietka a vodeodolna farba. Vyzerá to v pohode.
Odpovedať
@megdesign a aká to bola fasáda? Nech si o tom niečo prečítam.
Odpovedať
Profilova fotka
Marocký štuk TADELAKT je prírodná omietka odolná proti vode a vysokým teplotám až do 700 °C. Vďaka tomu sa používa najmä v kúpeľniach a kuchyniach – oceníte ju v blízkosti sprchových kútov, vaň, umývadiel, krbov, kachiel a podobne. Aplikuje sa v dvoch vrstvách na minerálne omietky a je určený iba pre vnútorné použitie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?