Ako ste vyriešili dvere v byte.

Ahojte alebo dobrý deň všetkým. Potrebovala by som poradiť, alebo len čítať skúsenosti iných 🙂 ... Kúpili sme starý byt a robili už čiastočnú rekonštrukciu. Sú však veci v ktorých sa nevieme pohnúť ďalej. Pri prerábke sme nechali staré zárubne (škoda, mohli sme ich dať preč).Búrať už nechceme, stierka a podlaha sú už urobené. Potrebovala by som majstra ktorý by nám osadil dvere, resp. stolára. A hlavne, aby sa prišiel pozrieť a zhodnotil, poradil, aké sú možnosti. Poteším sa ak sem dáte fotky, a rady ako ste riešili vaše dvere. Ďakujem, za každý komentár 🙂
Odpovedať
Hlavne nie presklené ani s presklenými pásikmi na miestnosti, kde sa spí. Nech je to akokoľvek pekné. Budete zbytočne pokrikovať po sebe "zhasni v chodbe" hoci dvere budú zavreté.
Odpovedať
To musia byt dobre reflektory, ktore presvietia aj viecka 😄 Ja mam teraz na izbe take s pasikom na tretinu dveri a musim povedat, ze v zime ak nahodou svieti slnko, tak mi do neho pekne zasvieti podvecer. Je to velmi prijemne.
Odpovedať
@erikasb dolezite je vediet ake mate zarubne, pre bezne plechove zarubne kupis dvere hocikde. Treba spocitat panty a zmerat ich rozostupy. Tie su uz dlhe roky rovnake takze kupit dvere nie je problem. Ked si ich date robit na mieru, tak ti aj panty osadia tam kde potrebujes.
Odpovedať
to asi v babrakove mas mne davali dvere pri hotovom byte a neprasilo sa
Odpovedať
Podla mna myslite tym ze nechce vyberat tie zarubne ale chceli by ste nove osadit na ne. Je to mozme obcas sa to robi ale dost to zúži zarubnu.
Odpovedať
@vrajmantak oblozkove zarubne na plechace su sucha montaz, tam sa neprasi. To namontujes aj v smokingu bez toho aby utrpel ujmu. Ale ako chces dat dole plechovu zarubnu bez prachu z burania?
Odpovedať
@erikasb odporúčal by som ti len 2 možnosti- zmieriť sa s tým že budú naďalej plechové zárubne a radšej ich ošmirgľovať a natrieť nejakou farbou aby si to zladila k interiéru. Možnosť č.2 je nebáť sa prachu a opráv (ak máte v byte sadrové stierky a nie štuk, tak tie ide opraviť tak že to ani nespoznáš že to bolo dorábané) a tie zárubne vytrhať. Ak pôjdeš cestou obloženia zárubní mysli na to, že sa ti svetlá šírka otvoru dostane zrejme pod 80 cm a pri kúpe novej gaučovky/postele alebo čohokoľvek väčšieho ti dverami nemusia prejsť. Dnes je v obytných miestnostiach svetlá šírka otvoru dverí štandardne 80 cm a s tým sa veľakrát počíta aj pri výrobe veľkých kusov nábytku.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 takto ako si pisala, ze oblozka isla na plechove zarubne, tak to je bezna vec, kamarat tiez tak daval lebo prisli do bytu, kde boli plechove a teda zaliate betonom, tak inej moznosti nebolo a keby som to nevidel predtym a teraz tak by som ani nevedel 🙂
Odpovedať
@miro107 áno, presne tak.
Odpovedať
Ďakujem za názory.
Odpovedať
Natrel som plechove zarubne na bielo (biela bola aj maľovka) a vyzerá to OK. Samozrejme, ak to chce človek pekne, tak obložkové zárubne by to vyriešili.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcos33 mozes pridat fotku ako to vyzera? Kamarat to tak chce urobit, lebo to nechce vybuchavat, lebo ze su vlastne zaliate betonom tie zarubne, ze len roboty by s tym mal, ale neviem si predstavit ci to bude dobre vyzerat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?