Ako sa dá zmeniť dispozícia tohto bytu?

Viete poradiť ako zmeniť dispozíciu tohto bytu? hlavne aby sme nejakým spôsobom zväčšili kúpelňu, ktorá má rozmer 150x140 cm ?
Odpovedať
@domcicipatcici Kupelnu zväčšite o chodbu vedúcu do kuchyne a do kuchyne spravte otvor z balkonovej izby, kde by bola obývačka. Iné by som nemenila nič. WC môže zostať samostatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@keja ale potom by boli 4 dvere +balkon v obyvacke ...a nedala by sa dobre zariadit...sedacka
Odpovedať
@catrena ale to je jediné schopné riešenie prestavby, určite by som to aj ja tak urobila, a dvere do izieb posunúť čo najviac na strany, aby vznikla čo najväčšia plocha steny vcelku v obývačke
Odpovedať
Profilova fotka
Priecka medzi kuchynou a izbov je nosna? Okno v kuchyni je take velke. Neda sa dat kupelka za zachod teda do terajsej kupelne dberevod okna. Hned vedla dvery zaciatok linky a vyburat aspom.cast priecky medzi kuchynou a obyvackou.
Odpovedať
@catrena presne to máš pravdu, preto také riešenie nechceme, aby sme mali 4 dvere v obývačke...
Odpovedať
my sme rozmýšľali posunúť cca o 20 cm smerom doľava do chodbičky kúpelňu, čím by ostala šírka chodbičky cca 80 cm...a rozmýšľali sme aj posunúť o cca 15 cm smerom do kuchyne ale tým pádom by nám ostala kuchyňa široká 2,1 metra :/ a neviem či to nie je na šírku málo, chcela by som rohovú linku.
Odpovedať
@zuzula777 chceme rohový gauč, takže toto nie je schodné riešenie...
Odpovedať
Ak by stena medzi kuchyňou a balkónovou Kubou nebola nosná, tak by som ju celu zhodila. Plus to, vo som už písala, tym pádom by sa mohol spraviť vchod do kúpeľne zo "západnej" strany a wc by som spojila s kúpeľnou. Chodba by teda vznikla. A tažko ti je radiť, keď nemáme rozmery nič.
Odpovedať
Alebo dajte kuchyňu do balkonovej izby, vedľa do izby obývačku a z kuchyne spravte malú izbu s tým, že tam poposúvate to wc s kúpeľnou. Ale veľke okno by ste museli dať prerobiť na 2 okna- jedno pre izbu a jedno pre kúpeľnu.
Odpovedať
podla mna kupelna nemusi byt o moc vacsia. na tych par minut denne, co v nej travime cas, nemusi zaberat vela miesta. ja by som skor uvazovala nad zvacsenim kuchyne. celu kupelnu by som posunula viac ku napisu chodba, rozsirila na aj na ukor chodbicky veducej ku kuchyni a mozno spojila s WC kvoli pocitu priestrannosti. pre mna je kuchyna dolezitejsia ako kupelna :)
Odpovedať
samozrejme priecku medzi kuchynou a kupelnou posunut tiez smeromku napisu chodba, na hranu stupacky
Odpovedať
Profilova fotka
prepojte obývačka s kuchyňou a kúpeľňu so záchodom a napojte kúpeľňu až na tú stenu za chodbou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
A čo takto?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Sevoreal je z okolia Zvolena, nie? Vo Zvolene sa vyskytuje tento typ panelakovych bytov. Priecka medzi kuchynou a izbou je nosna. Statik povoli nanajvys dalsie dvere. Mozne graficke riesenie prikladam.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@budova1 toto riesenie co si sem dala je celkom fajn, ja si myslim ze vsetko je to len silou zvyku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@budova1 skoda ze autorka temy nenapisala ako to je s nosnymi stenami, ale ak mas pravdu tak tam sa toho vymysliet nejako vela neda. Kupelnu by som urcite zvacsil o tu chodbicku medzi chodbou a kuchynou a do kuchyne tak iba otvor na dvere. Ziadny pult.
Odpovedať
@budova1 vzhľadom na to, že písala že by chcela rohový gauč tak toto nie je najideálnejšie riešenie :-)
Odpovedať
Treba brať ohľad na to ktoré steny sú nosné. Pretože predstavy, nápady a vizualizácie sú síce fajn. Ale čo z toho, keď nemôžu byť zrealizované práve kvôli istým nosným priečkam? My tiež sme mali rôzne predstavy ako čo urobíme a vymyslíme a potom nám zamrzol úsmev keď sme zistili, čo sú nosné a čo nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?