Zmena materiálu v rámci štúdie

Ahojte, strecháči, práve riešime projekt domu a sme v štádiu architektonickej štúdie, ktorá ešte nie je odsúhlasená s nami na 100%. S projektantom sme konečne doupravovali pôdorys domu, veľkosť a tvar okien... Videli sme zopár 3d pohľadov, ako bude vyzerať zvonka a pod. Doteraz sme boli rozhodnutí, že budeme stavať z Ytongu. Ale pred týždňom sme objavili iný materiál - konkrétne vápenno pieskové tvárnice a zvažujeme stavbu domu z tohto materiálu. Projektant nám však povedal, že ak chceme takúto zmenu, tak on s tým bude mať prácu naviac??? a to nám bude musieť doúčtovať ako zmenu a tým pádom zaplatíme nad dohodnutú cenu projektu - podotýkame, že individuálny projekt nám bude robiť aj s realizačnými prvkami. Nechápeme, za čo si vlastne chce účtovať naviac, keď nemáme ešte kompletne vypracovanú štúdiu a ani odsúhlasenú. Pochopili by sme, keby sme to chceli riešiť až po odsúhlasení tejto štúdie a výpočtov statiky. Prosím poradíte, ako sa s ním ďalej dohodnúť - je v práve on, či my? Ďakujeme za odpovede :-)
Odpovedať
VPC tvarnice sa navrhuju tak, aby sa pri stavbe nemuseli takmer ziadne pilit, nakolko je to hodne tvrdy a tazky material, takisto sa v nich vyuzivaju otvory na vedenie elektriny, prip. vody/odpadov a toto vsetko musi projektant zohladnit, tak si myslim, ze na priplatok ma plne pravo, pretoze bude mat o dost viac prace ako pri tehle ci porobetone...
Odpovedať
VPC tvarnice maju ine rozmery ako ytong, aj na vysku, takze maju iny raster (bude prepracovavat projekt na viac radov VPC tvarnic v muroch) a nanovo prepocitavat statiku, takze aj statik si zapyta + prepracovat vykaz vymer atd..takze bude s tym kopa roboty navyse.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?