Zastavaná plocha v územnom pláne

Mám otázku ohľadom zastavanej plochy nakoľko som v zákone nikde nenašiel definíciu. Podľa územného plánu má mať stavba zastavanú plochu 8x10 m, 80m2. Otázka je či je tento rozmer potrebné dodržať už aj so zateplením alebo môžem na ten rozmer postaviť obvodové murivo a zateplenie môže presahovať cez tento rozmer.
Odpovedať
Minimálne v projekte pre SP by som sa snažil rozmery dodržať. Potom sa dá ... povedzme ... pomýliť ? Nemal by si mať ale zlé vzťahy so susedmi, ktorí jediní ti môžu znepríjemniť život. Za svoj život som nezažil úradníka na kolaudáciu s pásmom.
Odpovedať
Profilova fotka
@orim24 záleží na aký účel to bude. Presná definícia je niečo iné, ale pre potreby úradu to môže byť priemet strechy. Tak vypočítali daň pri záhr. chatkách, ktoré boli 4 x4 m, ale strechy mali 5 x6 m, urobili letecké snímky a vyrubili daň
Odpovedať
@orim24 Ja som našil takúto definíciu a aj u nás na úrade berú len murivo Zastavaná plocha domu je plocha pôdorysu prvého nadzemného podlažia, t.j. plocha stavby v kontakte s terénom. Prečnievajúcu časť strešnej konštrukcie, balkóny, markízy a podobne nezahŕňa.
Odpovedať
@orim24 zateplenie sa do zastavanej plochy nepočíta http://www.tristanstudio.sk/-definici...
Odpovedať
Ďakujem za informácie. Je to na účel získania stavebného povolenia, aby som vedel dať spraviť projekt a v pohode prešiel. Na úrade mi bolo povedané, že projektant musí vedieť čo je zastavaná plocha, a že oni s pásmom merať nebudú. No súčasťou kolaudačného rozhodnutia je zameranie geodetom. Preto som chcel rady a skúsenosti aby som od začiatku vedel ako môžem argumentovať na SÚ.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla je tam ešte diskutabilný pojem "primurovka" tento termín sa používal v súvislosti s murivom podporujúcim vertikálnu izoláciu. Pri zameraní geodet nevie odpočítať izoláciu, zameriava pôdorys, teda zastavanú plochu. No a tristanstudio nie je oprávnené vysvetľovať pojmy
Odpovedať
@jan45 no a teraz si vyber :-) http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/c...
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 ani to nie je oficiálny orgán treba požiadať ministerstvo (zrušené) alebo jeho posledného ministra, niekde pri káve.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?