Výškove osadenie domu voči terénu

Dobrý deň, poprosil by som o váš názor na výškové osadenie zákl. dosky voči terénu. Jej výška sa podľa projektu bude v určitých bodoch nachádzať približne na úrovni alebo pod úrovňou miestnej komunikácie a vedľajšej príjazdovej cesty. Je podľa vášho názoru navrhované riešenie osadenia zákl. dosky voči okolitému mierne svahovitému terénu správne alebo by bolo vhodnejšie celú dosku zdvihnúť ? Ďakujem za každý konštruktívny názor. Pre orientáciu pridávam fotky.
Odpovedať
@rainbw ja by som to zvdihol. je lepsie byt vyssie ako neskor lutovat. aspon na jeden schod.
Odpovedať
...to samé..ja som zacal na nasej ulici stavat ako 2.v poradi,a dodrzal som predpisanu ,,0"co bolo tusim.pre nasu obec303,5m/nad morom.Teraz tu stoji dalsich 6domov a ja som ten co ma chalupu osadenu najnizsie.No lebo kazdy si dal o 1,2šiari DTvarnic viac,a to som mal urobit aj ja!!!!!Także,teraz ked pride 50ročná voda budem 1.kto sa bude topit jak ,,😹".A preto nešetrit,ale odpovedne tomu domu osadiť,,0"
Odpovedať
Jednoznacne ano
Odpovedať
@rainbw asi záleží najviac od toho, kde bývate. Mne napríklad nehrozí voda, zadná stena domu je dlhá 23m, kedže celková hrúbka podlahy je 25cm, tak mám dosku pri vchodových dverách cca 20cm pod terénom a na zadnej strane cca 50cm pod terénom. Okolo celého domu je kvalitne urobená drenáž, preto pokojne už dlhé roky spávam.
Odpovedať
Ďakujem všetkým pekne za rady. Rozhodli sme sa predsa len základovú dosku zdvihnúť o 1 DT aby sme neboli pod úrovňou cesty.
Odpovedať
@rainbw ja ti poviem skusenost stareho majstra, ktoremu uz taha na 80tku... preciznejsieho cloveka snad nepoznam....a ten mi dal dobru radu overenu rokmi...dvihaj sa s tym domom vyssie, aby si neskor nelutoval...ziadne pod uroven...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?