Vhodný projekt na 600 metrov štvorcových

Zdravím priatelia V blízkej budúcnosti by sme chceli začať so stavbou domu, náš pozemok o rozlohe 600 metrov štvorcových nie je extra veľký, ale verím, že mi pomôžete, alebo aspoň inšpirujete k niečomu peknému. Moja prvotná predstava by bola asi 4-izbový bungalov s garážou :-) Videl som veľa projektov, ale vždy tomu niečo chýbalo a viem, že tu sa nachádza veľa skúsených a šikovných stavebníkov, ktorí už majú čo to odstavané :-) Tak šup sem s tým....
Odpovedať
@basho myslim ze bude chybat aspon priblizny tvar pozemku a svetove strany
Odpovedať
Žiadne umelecké dielo,ale snáď postačí...
Odpovedať
napis ake projekty sa ti pacili, aby sme mali predstavu aky mas styl, co preferujete nenapisal si vobec ci mate deti, ci tam budu detske izby, asi nie tazko radit ked ani take zakladne info nedas rovnako vedlajsie parcely, su tam domy? ak ano, kde ?
Odpovedať
Profilova fotka
Kedže viete čo chcete, odporúčal by som Vám osloviť nejakého architekta/projektanta a sním by ste určite spravili projekt presne podľa predstáv. Väčšina ľudí sa bojí cien. Ja Vám môžem ponúknuť ceny možno o 700-900€ drahšie ako katalógový projekt, ale vrátane architektonickej štúdie. Ak by ste chceli viac info, kontaktujte ma
Odpovedať
to tu rovno mozeme nahadzat linky na firmy co robia katalogace a vyberaj si.
Odpovedať
To je pravda,dosť info chýba,skúsím doplniť... Deti zatiaľ nie,ale raz určite takže detské izby by mali byť Z Južnéj strany má sused klasický bungalov,2 metre od nášho plotu susedova garáž Zo severnej strany rozostavaný bungalov taktiež na 2 metre od plotu,sused tam nebude mať okno do obytnej miestnosti a z východnej strany len tráva :-) Pozeral som niečo takéto,už to tu aj bolo ale tento by bol zrkadlovo otočený,aby boli detské smer juh - západ
Odpovedať

Odpovedať
Minimálne kvôli garáži by som to prezrkadlil tak aby garáž bola na severnej strane ako aj kúpeľne a TM. Dobre je riešiť vodové a odpadové časti tak aby boli pokope a čo najdalej od spacích miestnosti. :-)
Odpovedať
@jrm66 ďakujem za radu :-) Čo by ste povedali na takéto niečo? Klasicky katalógový domeček ...
Odpovedať
Profilova fotka
@basho pekne usporiadanie, akurát by mi vadilo umiestnenie jedálenského stola a tá jedna malá detská izba. Ostatné dve sú pekné veľkorysé a táto je taká 10m2. Možno by šlo dom rozšíriť o jeden meter a tým pádom by vznikla pekná veľká izba a i kúpeľňa by sa zväčšila.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze na 600 m2 je bungalov zcela nevhodny...uz jenom kvuli vsaku vody apod...osobne bych urcite volila patrovy dum!
Odpovedať
@basho Je to už o dosť lepšie, ;-) viac na PM máš tam spravu. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jrm66 Tak už sa mi niečo kreslí,potom to sem plánujem pridať :-) @carpatia_sk Je pravda,že tvar,ktorý som plánoval by nebol asi najlepšia voľba,len by si mi mohla vysvetliť čo si myslela pod pojmom vsak vody Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@basho Vetsinou mivaji pozemky stanoven koeficient zastavenosti (treba 20-30%), ktery udava, jakou plochu z pozemku mohu zastavet stavbami (spada do toho nejen samotny dum,ale veskere pristavky, zpevnene plochy apod. - aspon v CR). A reguluje se mimo jine proto, aby byl umoznen prirozeny vodni rezim v krajine (tedy aby se srazkova voda mohla bez problemu vsakovat do pudy a nehromadila se na povrchu, kde my mohla delat neplechu)
Odpovedať
@carpatia_sk Je vhodný určite, moj bratranec ma tiez pozemok vo velkosti 600m a ma dom vo velkosti 11x13m a este ma dost placu aj na zahradu. Sam som tomu neverila, že to bude ok,ale ked som to videla už dostavane, tak sme kupili aj my pozemok tiez 600m a sme spokojny.
Odpovedať
Profilova fotka
600m pozemok na bungalov je uplne OK.mam prizemny dom na pozenku 550m a to som si mohol dovolit ubrat 100m s pozemku na parkovanie pred pozemkom.je to ok.samozrejme cim mensi tym treba dbat viac na kvalitu a rozumny navrh domu.pri rozumnom navrhu nie je problem aj 400m.je to o zdravom rozume....
Odpovedať
@plamen ja detto, súhlasím, a ešte mám i miesto na vyvýšené záhony, okrasné dreviny a stále mám pocit, že trávnika a roboty okolo neho je i tak dosť.
Odpovedať
@carpatia_sk nemám pocit, že sa mi voda zdržiava na povrchu a nemá kde vsakovať... strechy sú zvedené do kvalitne urobených trativodov a či mi naprší na 200 m2 trávnik alebo 100 m2 trávnik a voda doň vsiakne, je asi záležitosť kvality a zloženia pôdy, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@fidorka7 Samozrejme, ze podlozi hraje svou roli, ja to myslela obecne...kdyby to tak udelal kazdy, ze by si ze sveho pozemku zastavel 40 a vice procent domem, tak by nemela voda poradne kudy vsakovat...ten nedostatek podzemni vody, se kterym se ted vseobecne bojuje, je toho pomerne solidnim dukazem (samozrejme, mimo jine vlivy). Nerikam, ze nemuze fungovat prizemni dum na 600 m2, ale jak tady psal @plamen, je to o kvalitnim navrhu na konkretni pozemek, ktery bude zohlednovat mistni specifika, tvar pozemku, absorbcni schopnost pudy atp., atp...urcite bych v takovem pripade nevybirala z typovych projektu. To byl cely obsah meho sdeleni:D
Odpovedať
Už keď sa tu začali rozoberať takéto veci tak pridám aj ja niečo a bude to ohľadom Radónu. @carpatia_sk Podľa mojich informácii máte v Čechách povinnosť hlásiť stav Radónu na pozemku a táto informácia sa uvádza do žiadosti na stavebné povolenie,hovorím dobre? Je takéto niečo zaužívané aj na Slovensku? Niekto píše,že stav Radónu si dal merať a niekto,že nie....bolo by fajn mať takúto informáciu z prvej ruky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@basho ano, soucasti projektu musi byt radonovy pruzkum...
Odpovedať
@basho, ani jeden z tych co si sem vlozil ako inspiraciu nevyuzivali potencial juznej strany. ja stvat dom, tak chcem mat obyvacku/jedalen pripadne aj izby oknami na juh. na sever by som nechala garaz, technicku a kupene. A nesla by som do bungalovu... Ale ak uz predsa bungalov, tak jednoznacne ten najvasi obytny priestor smerovat na juh. Mat obyvacku ci terasu na vychod znamena ze poobede uz nebudes mat slnko na tej strane a bude tam tma a chlad. moj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@arven86 souhlas!
Odpovedať
@arven86 Taktiež súhlasím s tebou,budem to musieť celé premyslieť a potom sem niečo dám :-) @carpatia_sk Musí,ale iba v CZ...na Slovensku to zákon nevyžaduje 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@basho tak to se mate:D...i kdyz na druhou stranu, svuj smysl to ma...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?