Vaše podnety k projektu

Poprosíme podnety k celému pôdorysu. Zaujíma ma aj pekné a praktické riešenie obývacej a kuchynskej časti . Ak má niekto, ozvite sa. ďakujeme
Odpovedať
Pozerám, že sa mi do záberu nevošla orientácia - vchod - juh, terasa východ.
Odpovedať
@janicaa paci sa mi Tvoj projekt, ocenujem najma kupelku s vanou a zvlast WC so sprchovym :) len s tou kuchyno obyvackou neviem poradit. kuk nas projekt, my sme dali kuchynu a obyvacku k zahrade, aby aj od kuchyne nebolo daleko na nosenie veci von daleko, ako kava, jedlo v lete a pod. inac mame obdobne rieseny projekt, iba zrkadlovo.
Odpovedať
Nemá nikto skúsenosti s takýmto riešením / oddelením/ obyvačko- kuchyne? Nezmenší to priestor? Alebo nejaký iný napad na praktické oddelenie kuchyne s obývačkou? Nezmenší to priestor?
Odpovedať
@fergac neviem ci trvas na krbe ale ja by som si tam dala kniznicu priehladnu/obojstranne vyberatelnu
Odpovedať
@janicaa podorys je vymyslený dobre a tiež sa mi páčia aj tieto dohodené fotky k tej obyvačke, ale mám obavy, aby nebola tá obyvačka potom taká stiestnená.. alebo potom čo najviac natiahnut kuchynu s obyvačkou aby ste to mali vačšie a potom sa vám to tam možno lepšie uloží..
Odpovedať
Profilova fotka
@janicaa Ja by som zarovnala celú pravú časť domu s obývačko kuchyňou. Vznikol by pekný priestor na väčší šatník pri vstupe (bundy, topánky .....) a rovnako by vyšiel priestor na komoru-špajzu pri kuchyni. Dve kúpeľne sú vedľa seba na jednej chodbe zvláštne riešenie podľa mňa. Oddelila by som tú časť pri druhej kúpelni tak, aby bol vchod do rodičovskej kúpeľne priamo zo spálne. Inak pekné riešenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janicaa oprava - ľavú časť domu, teda tú, kde je vstup :)
Odpovedať
Ďakujem, my ideme stavať zrkadlovo, tak som trochu z tých strán popletená.Ja som myslela, že odporúčate zarovnať obývačku so spálňou. Ale zarovnať vstup s obývačkou veľmi nie, to by sa zmenil tvar domu - a ten sa nám páči. Vďaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fergac To áno, zmenilo by to tvar domu, ale chýbajú mi tam tie úložné priestory :) Niekomu možno nie, ale nám by určite chýbali. Tiež sa chystáme v roku 2015 začať stavať. Tak držím palce pri rýchlej a bezproblémovej stavbe aj Vám :) .
Odpovedať
Tak , dala som si urobiť takú rýchlu vizualizáciu čiastočne oddelenej obývačky. Má 7m na dĺžku, 6m na šírku. Čo vy na to? Asi to zmenší priestor, však? :-|
Odpovedať
Ja by som tú obývačku s kuchyňou neoddeľovala, možno ak by bol ten spoločný priestor dlhý a v tom prípade by mu to rozdelenie pomohlo, ale vo vašom prípade ten priestor len zabijete. Kuchynský stôl je v tej kuchyni veľmi rušivý a musí sa obchádzať a tisíckrát by ste pri varení donho vrazili....navyše to bude trvalé a zrušíte si možnosť zmeny zariadenia obývačky. Ak to chcete rozdeliť, môžete skúsiť nábytkom, vzdušnou knižnicou (nie masív, niečo otvorené) a môžete to kedykoľvek zasa poprehadzovať a otvoriť podľa toho, čo vám bude vyhovovať a na čo budete mať náladu. A určite by som dala vstup do kúpelne z rodičovskej spálne. Neviem, či budete mať aj nejakú garáž, ale ak áno, tak podľa mna úložného priestoru je celkom dosť v chodbe, do tých skrín sa dá pekne schovať aj vysávač, aj žehliaca doska aj sezonne veci. Garáž by sa hodila na lyže a sánky a podobné záležitosti, ktoré sa využívajú ozaj len párkrát do roka.
Odpovedať
@vanessa06 Ďakujem, asi to naozaj nerozdelíme. Garáž bude s aj prístreškom pre druhé auto, ale pred domom. Kúpelnu spojit s spálňou? No, pouvažujeme. Nebude potom vadiť, ak sa deti budú chodiť kúpať cez spálňu? Nemáte skúsenosti s takýmto riešením?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prečo by sa mali chodiť kúpať cez spálňu? Práve to je výhoda dvoch kúpelní, že jedna je vaša súkromná. Ak chcú deti vaňu, tak by som uvažovala dať aj im vaňu do kúpelne. Máte tam tú možnosť zväčšiť trochu kúpelňu na úkor technickej miestnosti alebo dať vaňu im a sprchový kút vám. Ak to ale nechcete takto riešiť, tak v tom prípade by som ponechala vstup z chodby radšej :)
Odpovedať
@vanessa06 Veď práve, všetci sa radšej sprchujeme,ale aj vaňa je niekedy super. Tá kúpelňa pri detských, by mala byť taká menšia - na ráno pre deti , keď je zhon a je nás veľa a aj pre návštevy. Druha sa asi ešte zvačší a bude taká rodinná. Uvidíme. Porozmýšľame. :-)
Odpovedať
fergac to odkial mate projekt? celkom je fajn.
Odpovedať
@sayana12 prerobená a trocha zvačšená laguna 435 od promiprojektu. Ešte rozmýšlame, či zarovnáme obývačku so spálnou. Ešte by sa zvačšila kuchyňa s obývačkou. Ale nevieme, ako by sa zmenil celkový vzhľad domu - a ten sa nám páči.
Odpovedať
@fergac z tej vizualizácii by som si nevedela moc predstavit ako fungovat v kuchyni .. dávam vo všetko za pravdu @vanessa06 a myslím si že aj to predlženie v zadnej časti ten dom nezmení... bude stále krásny ;-) ale zarovnanie vchodu s detskými to už nie .. tak by bol ozaj iný dom ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?