Vaše názory na tento pôdorys

Poprosím o vaše názory na tento pôdorys. Za rady ďakujem. Vstup je na severnej strane
Odpovedať
@riso79 skus porozmyslat trocha nad dverami z garaze do domu. Teraz pojdete do kupelne a do spalne, co su "ciste" miestnosti cez "najspinavsiu" vstupnu halu, kde sa budete vyzuvat z vonka aj z garaze ked pridete, ak mate male deti, blata a blata na roky :). vlastna skusenost. trocha sa este pohrat z rozmiestnenim, aby vam vznikol aspon maly priestor na "spinu", ktora sa bude drazt iba v tom ohranicenom priestore a cistymi nohami nemusis cez nu prejst.
Odpovedať
@riso79 suhlasim s @dominant440, zrusit tie dver, vznikne ti tym este priestor na umiestnenie skrine ... asi ide o usporny dom, ale aj tak by som zvacsil vychod z jedalne na terasu
Odpovedať
@dominant440 @marianito68 ďakujem za rady. porozmýšľame, len zdá sa nám praktickejšie mať prechod z garáže priamo do domu, ale odskúšané to nemáme. A áno jedná sa o úsporný domček ;-) Iste si si všimli, že nemáme okno v kúpeľni. Máte s tým skúsenosti?
Odpovedať
Konecne niekde pekne vacsie izby /aj pre deti/ akurat ta kupelna je narvata vecami-kde tam das 4 osusky,4 uteraky, uteraky k bidetu, skrinku na prasky, fen,kulma.......susiak-vsetko do susicky nedas. Chyba mi tam priestor na mop,vysavac, toaletaky, cistiace prostriedky,handry....... Tiez by mi vadilo mat spalnu oproti garazi.
Odpovedať
@riso79 k podorysu by som sa aj vyjadril viac, no chybaju svetove strany a umiestnenie na pozemku. Tvar domu je na moj vkus clenity. Malicke denne WC je tam ako za trest - treba ho zvacsit. Spinu z predsiene si budete tahat do celeho domu. Osobne nemam rad, ked je v jednej velkej kupelni nasekane uplne vsetko. Nevidim zmysel davat sprchac a vanu do jednej kupelne. Ked sa bude chciet niekto okupat, tak pri nom aj tak nebude nikto sprchovat. Ked sa bude chciet niekto sprchovat, tak to moze urobit vo vani. Volil by som teda radsej dve mensie kupelne namiesto jednej velkej a k nej mini denne WC. Prikladam obrazok k zatepleniu, kedze tam su velke chyby. Garaz urcite nebudes vykurovat na 20°C, nie? ;-)
Odpovedať
@riso79 Ja by som to skor poriesila takto. Lebo ta spinava zona je fakt, a mat tam kupelnu alebo zachod alebo vchod do spalne, kam chodi clovek bosy je masaker :-) Do spalne mozte dat vstavanu skrinu, do predsiene tiez, oproti WCku tiez a podla mna je to uloznych priestorov dost. A budete mat aj okno v kupelni. Myslim si, ze mat kupelnu bez okna je pri stavbe noveho domu nerozumne. Ine je, ked je to panelak, kde sa s dispoziciou nic robit neda. Ale v dome urcite okno odporucam.
Odpovedať
nema ten dom nejak moc siroke chodby? a este aj rozlozenie dveri je take nestastne, ze sa ani na chodbu ani do izby nemestia za ne skrine takze sa budu zle zariadovat, a to mini wecko je tiez neststne a neprimerane vzladom na to kolko miesta mate na chodby tak na wecku, kde clovek chodi pomerne casto, aby sa tam ledva natisol...
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak Nebolo by lepsie posunut technicku viac smerom ku spajzi a to veckom supnut tam ku dveram do obyvky? Aj ta obyvacka neni moc stastne riesena... Mozno tv supnut na stenu od garaze a gauc tam kde je tv?
Odpovedať
@janvirostko ďakujem za názor a čakal som, že či sa niekto ozve k zatepleniu. Samozrejme, že garáž nebudem vykurovať na 20C a bude to odizolovené, čiže tepelný most tam nebude, ale je to len prvotný náčrt... S tou kúpeľnou máš pravdu, nejak to skúsime doriešiť, ako aj chodbu. To nás nenapadlo, že všetok špina sa bude ťahať do domu.
Odpovedať
@madein1974 ahoj. Prečo si myslíš, že obývačka je nešťastne riešená? dík
Odpovedať
Obyvacku vymen s kuchynou, mas to blizsie s nakupom a nespinis zbytocne obyvku.
Odpovedať
Profilova fotka
@riso79 Budes so bsetkymi nakupmi chodit poza gauc... Ver tomu ze sa stane ze par krat zadres on... Za par rokov bude otrhany dospineny... Z chodby bude vidno rovno na tv... Priestor by posobil o dost velkorysejsie keby bol gauc tam kde je tv a tv na stene oproti... Ake rozmery ma ta miestnost? Inak my mame tiez gauc v priestore, no obyvku mame cca 7x8m...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ta chodba pred dvoma spalnami v pravom dolnou rohu tvojho obrazku je taky uplne zbytocne zabity priestor, ktory treba bud pouzit ako satnik alebo rozhodit do podorysnej plochy tych dvoch izieb. Ziskal by si vacsiu plochu izieb na ukor chodieb a zaroven by si zvacsil plochu skrin. Dvere do oboch tychto spalni by boli na urovni predlzenej steny medzi kupelnou a izbou, cim by ti vznikli v kazdej izbe pekne priestory na vstavane skrine.
Odpovedať
@madein1974 No len to by potom bolo WC priamo pri obyvacke... Tu obyvacku som ani neriesila, islo mi len o tu spinavu zonu pri dverach vs. spalna a kupelna.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak viem, to patrilo majitelovi... A to by vadilo ze wc je pri obyvke? Sak na nej snad budu dvere...
Odpovedať
preco ma ten dom tolko rohov? nemozes ho normalne zarovnat?
Odpovedať
@madein1974 Neviem, nepacilo by sa mi, ze je WC tesne pri obyvacke. Mozno bude pocut, co sa tam deje, mozno to bude aj citit, ked sa otvoria dvere a budu otvorene dvere aj na obyvke.. Nie je tam okno, takze sa to nevyvetra pocas "akcie". :-) Proste sa mi to nepozdava.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak Jasne, chapem. Mozno by stacilo obyvacku zvacsit dolava a tym zarovnat vonkajsi mur, ta izba v pravo by tym padom netrcala... Mur medzi izbami a obyvkou by sa posunul smerom do onyvacky a dvere do obyvky otocit o 90stupnov cize by boli zarovno steny medzi garazou a chodbou... @riso79 Co ty na to?
Odpovedať
ja by som obyvacku preriesila uz len pre blby pocit ze ktokolvek vojde do domu je mi za chrbtom a musim sa otacat ked chcem vidit kto to je.. proste neprijemny pocit sediet chrbtom k dveram :) aspon pre mna
Odpovedať
@madein1974 tá izba "trčí" ako tienidlo terasy zo západnej strany. Ale máš pravdu, obývačku, aj wc ideme poriešiť ináč. Ak budem mať úpravy pôdorysu, dám vedieť. Ďakujem za postrehy a názory.
Odpovedať
Profilova fotka
Chyba zadverie -spinava prevadzka, aj ked su vstupne dvere dostatocne vsunute, nie je dobre ak chyba zadverie, hlavne nie v nasich klimatickych podmienkach a hlavne ked mate vstup na sever, pretoze tvori filter domu, urcite by som dala dvere z garaze do zadveria a potom az cista prevadzka...male WC -treba zvacsit, skoda ze kupelka je bez okna - ako ju chcete odvetravat??-skusila by som to poriesit...neviem aky stavebny material pouzivate na vnurne nosne steny, ak je to tehla, treba skontrolovat je stav. odpor na stenach medzi vykurovanym a nevykurovanym priestorom - garaz, ak nevyhovuje z hladiska normy - treba pouzit iny material - iny druh tehly, ktora odporom vyhovuje alebo zvazit dodadocne zateplenie v priestore garaze..gauc v obyvacke urcite otocit...
Odpovedať
Profilova fotka
a este som zabudla, ze uvedene hore plati iba ak by ste nemali garaz vykurovanu, ale z vasho projektu ju mate zateplenu, neviem ci je to vasa poziadavka, ale je to fakt zbytocne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?